Öğrencilere aşı eğitimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce demonstrasyon bahçesinde Bartın Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak budama, aşılama ve organik tarım konularında eğitim verildi.

Öğrencilere aşı eğitimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, demonstrasyon bahçesinde Bartın Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak budama, aşılama ve organik tarım konularında eğitim verildi. Eğitimde Bartın Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölüm Başkanı Doçent Deniz Çelik, Öğretim Görevlisi Nazlı İlke Eken ve Öğretim Görevlisi Veli Koca da yer aldı. ​ İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder  uygulamalı eğitimlerin çok önemli olduğunu talep olması halinde kurumsal olarak her konuda Bartın Üniversitesine destek vereceğini belirtti. Kendisinin de yüksekokul eğitimini Bartın Üniversitesi aldığını ve buradan aldığı eğitim sayesinde Ziraat Fakültesini başarıyla bitirdiğini söyledi.

​Bartın Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bölümü ile Organik Tarım Bölümünden toplam 32 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen eğitimde Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından meyve ağaçlarında verim budaması ile kalem ve göz aşıları konusunda uygulamalı eğitim verildi. Ayrıca; Bartın’ın organik tarım üretimi, Bartın’da uygulanan organik Trabzon Hurması ve Aronya Projeleri hakkında bilgiler verildi.