Nitelikli teknolojiyi öğrenecekler

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Bartın'da Güçlü Gelecek Nitelikli İş Gücüyle İnşa Edilecek' Projesi program kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Nitelikli teknolojiyi öğrenecekler

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Bartın’da Güçlü Gelecek Nitelikli İş Gücüyle İnşa Edilecek” Projesi program kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Projeyle teknolojinin getirdiği yeniliklere cevap verilecek nitelikli eğitim alt yapısının geliştirilmesi ve mesleki eğitim kapasitesinin arttırılması hedefleniyor. Bu kapsamda lisede yenilebilir enerji teknolojisi alanı için; Güneş enerjisi uygulamaları atölyesi, motorlu araçlar teknolojisi alanı için; Araç bakım servisi atölyesi, elektrik elektronik teknolojisi alanı için; Akıllı bina sistemleri laboratuvarı, bilişim teknolojileri alanı için de  robotik kotlama atölyeleri kurulacak.

Teknisyen adayları nitelikli teknolojisi öğrenecek

Bartın Valisi Sinan Güner, projeyle kalitelik, teknolojik ve sektöre uygun eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikle atölyelerin kurulması, 349 teknisyen adayı öğrencinin teknolojiyi bilen, kullanabilen nitelikli işgücü olarak yetişmesini, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikteki teknisyenleri sektöre kazandırarak Bartın’ın ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlamasını, Bartın’ın yenilebilir enerji, motorlu araçlar, elektrik eloktronik ve bilişim alanlarında sahip olacağı nitelikli iş gücüyle gelişmesine olanak sağlayacağını söyledi.  Vali Güner, projede emeği geçenlere teşekkür etti.