Mustafa Yaman kabri başında anıldı

Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yapılan saldırıda, şehit edilen Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman, Bartın'daki kabri başında anıldı.

Mustafa Yaman kabri başında anıldı

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara´nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman, Bartın´ın Kumluca Beldesi´nde bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, köy camisinde Cuma namazını müteakip Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Daha sonra belde mezarlığına geçen kalabalık, Şehit Mustafa Yaman’ın kabrine güller bıraktı.

“Türkiye Aşkına” sokaklara, meydanlara ve havalimanlarına giden vatandaşlarımızın isimlerinin tarihe ve kalplere silinmemek üzere kazındığını aktaran Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bu önemli günde bir yandan destansı bir zaferin sevincinin diğer yandan ise şehitlerimizin hüznünün birlikte yaşandığını ifade etti.

Rektör Uzun, “Hayatının baharında yürekli gençlerimizden, bastonuna yaslanarak hainlerin üzerine yürüyen büyüklerimize kadar bu vatanın öz evlatları büyük bir mücadele vermişlerdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimiz tek vücut olarak hain girişime dur demiştir. Bu mücadeleye katılan kahramanlarımız hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygularla Bartınlı Şehidimiz Mustafa Yaman’ın da aralarında olduğu aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimizden ahirete irtihal edenlere Allah’tan mağfiret ve hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler temenni ediyorum. Gelebilecek tüm tehlikelere karşı dimdik durabilmek için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

Mustafa Yaman kabri başında anıldı
Mustafa Yaman kabri başında anıldı
Mustafa Yaman kabri başında anıldı