Mustafa Bozkurt AK Parti'den aday adayı oldu

14 Mayıs seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adaylığına başvurusunu yapan Mustafa Bozkurt, kırıp dökmeden ötekileştirmeme mesajları vererek 'Turizmden sanayiye, eğitimden sağlık hizmetlerine daha güçlü bir Bartın için kardeşiniz, arkadaşınız ve bu topraklarda yetişmiş bir evladınız olarak sonuna kadar mücadele edeceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum. Birlikte kazanacağız. Öyle bir kazanacağız ki inşallah hiç kimse kaybetmeyecek' dedi.

Mustafa Bozkurt AK Parti'den aday adayı oldu

14 Mayıs genel seçimleri için bir süredir AK Parti’den milletvekili aday adayı olması beklenen Mustafa Bozkurt, beklenen başvuruyu gerçekleştirdi. AK Parti Bartın İl Başkanlığına başvurunu sunan Bozkurt’u eşi ve ailesi başta olmak üzere hemşerileri Kumlucalılar da yalnız bırakmadı. Bozkurt, oldukça kalabalık bir grubun önünde başvurusunu yaparken aday adaylığı müracaatını kabul eden AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, “AK Partimizde Pazartesi gününden itibaren tüm ülke genelinde aday adaylığı süreci başlamıştı. 22 Mart’a kadarda adayların müracaatı devam edecek. Bugün Mustafa Bozkurt kardeşimiz resmi olarak ilk aday adayımız olacak. Çok zorlu bir süreç. Hepimizin omzunda ağır bir yük var. Allah nasip ederse 14 Mayıs’ta hep beraber bence asrın seçimini yapacağız. 21 yıldan beri kazanımların heba olmaması için bu duyarlılıkla bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan daha büyük gayretle 7/24 demeksizin Bartın’da çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

“14 Mayıs’ta halkımızın iradesi galip gelecek”

14 Mayıs akşamı halkın teveccühünün yine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana olacağına ve Bartın’dan 2 milletvekili çıkaracaklarına inandıklarını kaydeden Başkan Arslan, “Cumhurbaşkanımız sadece bizim değil, bütün gönül coğrafyamızın ve bütün insanlığın umudu. Bütün dünyanın gözü bu seçimde. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini istemeyen bütün iç ve dış mihraklar güç birliği ediyorlar. Ama başaramayacaklar. Bizim teşkilat olarak görevimiz çalışmak, çalışmak, çalışmak. Seçimi ilkelerimize bağlı kalarak gerçekleştireceğiz. Rabbimde inşallah bize 14 Mayıs akşamı zaferi nasip edecek. Biz buna inanıyoruz. Sandık sonuçta her şeyin belirleyicisi. Burada da halkımızın iradesi galip gelecek. Biz inanıyoruz ki 14 Mayıs’ta da halkımızın teveccühü 2002’den buyana olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan’dan yana olacak” şeklinde konuştu.

Bozkurt: “Ötekileştirmeden var gücümüzle çalışacağız”

Milletvekili aday adaylığı için AK Parti’ye ilk resmi başvuruyu yapan isim olan Mustafa Bozkurt ise “Bugün bizler için son derece önemli bir gün. Kumluca’dan Kurucaşile’ye, Hasankadı’dan Arıt’a, Kozcağız’dan Abdipaşa’ya hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm halkımızı Ankara’da temsil edecek dava arkadaşlarımızın belirleneceği önemli bir seçim arifesindeyiz. Öncelikle 14 Mayıs 2023 Türkiye Yüzyılı seçiminin devletimize, milletimize ve tüm mazlum coğrafyalara hayırlar getirmesini diliyorum. Bu yolculukta kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden her bireyi kazanmak için var gücümüzle çalışacağız. 60 günlük süreçte hangi kardeşimiz aday olursa olsun kapı kapı gezerek sadece oy istemek değil, gönüller yapmak için mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Sonuç ne olursa olsun Bartın’ımızın hayrına olmasını diliyorum” dedi.

“Sonuna kadar mücadele edeceğim”

İstanbul’da edindiği belediyecilik ve Ankara’da kazandığı bürokrasi gücüyle Bartın ve Bartınlılar için çalışacağını vurgulayan Bozkurt “Ak davamızın değerli gönüldaşları; Bu süreçte genç bir kardeşiniz olarak İstanbul belediyeciliğinin iş disiplinini, yıllar içinde Ankara’da biriktirdiğim bürokrasi gücümüzü Bartın ve Bartınlılar için ilimizin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için kullanacağıma hiç kuşkunuz olmasın. Turizmden sanayiye, eğitimden sağlık hizmetlerine daha güçlü bir Bartın için kardeşiniz, arkadaşınız ve bu topraklarda yetişmiş bir evladınız olarak sonuna kadar mücadele edeceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Hangi dil, ırk ve siyasi görüş olursa olsun ötekileştirilmeye değil birleştirmeye ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.

“Birlikte kazanacağız”

Milletin gönlünde yer edinebilmek için hoşgörü, tevazu ve gayretle çalışacağını kaydeden Mustafa Bozkurt son olarak “Milletimizin gönlünde yer edinebilmek için hoşgörü, tevazu ve gayretimizi göstermek için mükellefiz. Bunun için çok çalışıp emek harcayacağız. Bu duygularla son sözüm her yerde ifade ettiğim gibi birlikte kazanacağız. Öyle bir kazanacağız ki inşallah hiç kimse kaybetmeyecek” dedi.