Muhtarlara 'Aile Okulu Projesi' eğitimi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan 'Aile Okulu Projesi' kapsamında muhtarlara yönelik yapılan eğitimin açılışına katıldı. Vali Arslan açılışta, 'İlimiz genelindeki Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla siz değerli köy ve mahalle muhtarlarımızı da kapsayacak şekilde Aile Okulu, Trafik Öğreniyorum, Ailede İlk Yardım, Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık konularında eğitim verilecek' dedi.

Muhtarlara 'Aile Okulu Projesi' eğitimi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Aile Okulu Projesi” doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü” kapsamında Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda köy ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen eğitimin açılışına katıldı. Vali Arslan açılışta  “İlimiz genelindeki Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla siz değerli köy ve mahalle muhtarlarımızı da kapsayacak şekilde; Aile Okulu, Trafik Öğreniyorum, Ailede İlk Yardım, Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık konularında verilecek eğitimlerin herkes için faydalı olmasını temenni ediyor, desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

2023’ün ilk Halk Günü toplantısı yapıldı

Vali Arslan aynı zamanda 2023 yılının ilk Halk Günü Toplantısını da Valilikte gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Miraç Akbulut ve ilgili kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda vatandaşlarla tek tek görüşerek taleplerini dinleyen Arslan, gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması ve yapılan işlemler hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi talimatını verdi.

Şehit ailesine ziyaret

Zaman zaman şehit ailelerini de evinde ziyaret eden Nurtaç Arslan, bu kapsamda ise Şehit  P. Er Ersin Ay’ın Orduyeri Mahallesindeki  ailesiyle bir araya geldi. Şehit ailesi ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Arslan, şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı. Arslan, İl Müftülüğüne bağlı Kemer Kur’an Kursunu da ziyaret ederek 4-6 yaş arasındaki öğrenciler ve kur’an kursunda eğitim alan kursiyerlerle de buluştu. Ziyarette minik öğrencilerle tek tek ilgilenen Arslan ardından kursiyerlerle bir süre sohbet ederek İl Müftüsü Ömer Keskin’den eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.