Muhasebe ücretlerine yüzde 50 zam!

Bartın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri, Oda Başkanı Tuncay Maden başkanlığında toplandı. Toplantıda mali müşavirlik hizmet bedellerine yüzde elli zam yapılmasına karar verildi.

Muhasebe ücretlerine yüzde 50 zam!

Yapılan toplantıda Mali müşavirlik ücretleri üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Başkan Tuncay Maden ve Yönetim Kurulu, oda üyesi olan bağımsız çalışanlar listesine kayıtlı tüm mali müşavirlerin fikirlerini dinledi. Ve bu değerlendirmelerden sonra Temmuz ayından geçerli olmak üzere mali müşavirlik hizmet bedellerine yüzde elli zam yapma kararı alındı.  Tuncay Maden toplantının ardından yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi.

“Ekonomimizde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yüksek enflasyon Mali Müşavirleri zor durumda bıraktı. Fedakarca ve özveriyle görevlerini yapan Mali Müşavirler enflasyonun yaratmış olduğu tahribatın en ağır yükünü bu süreçte omuzlamak zorunda kaldı. Gelinen aşamada, mesleki faaliyetin sürdürülmesi için gerekli giderlerin personel, kırtasiye, kira, elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo vb. tamamında olağanüstü artışlar meydana geldiğinden Mali müşavirler bu maliyetleri artık karşılayamamaktadır. Özellikle Asgari ücret artışından sonra personel maliyetleri Mali müşavirlerin belini oldukça bükmektedir.

“Hangi meslektaşıma gidilirse gidilsin ücret aynıdır”

Bu gün yaptığımız toplantıdan sonra alınan karar gereği ücret tarifemizde beklenen güncelleme yapılmıştır. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yılbaşına kadar olan süreçte Mali müşavirlik hizmet bedellerimize yüzde elli zam yapma kararı aldık. Vergi mükelleflerimiz artık şunu bilmelidirler ki Mali müşavirlik hizmetleriyle ilgili pazarlık olmaz. Mali müşavir bir işletmenin bütün mahrem bilgilerine sahiptir. Yani mahremiyetle pazarlık olmaz. Bir doktora muayene olduğunuzda muayene ücreti ile ilgili pazarlık yapabiliyor musunuz? Bir avukata bir dava verdiğinizde pazarlık yapabiliyor musunuz? Ama iş mali müşavirlik hizmetlerine geldiğinde büro büro dolaşıyorsunuz. Bu olmaz. Kimse kusura bakmasın. Şu bilinmelidir ki hangi meslektaşıma gidilirse gidilsin ücret aynıdır, ücret tarifemiz standarttır. Bunun böylece bilinmesini isterim. Yapılan yeni güncelleme tüm meslek camiamıza ve mükelleflerimize hayırlı uğurlu olsun.”