Muharrem İnce geldi ama…

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Cumhurbaşkanı Adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bartın'a geldi. Seçim öncesi Bartın'a gelen ilk lider olan Genel Başkan İnce, Yukarı Çarşı'da halka seslendi. Hükümet Caddesi boyunca yürüdü. Vatandaşlarla sohbet etti. Kemerköprü Meydanına kadar esnafları ziyaret etti. Bartın Milletvekili Adayları Hacı Gölbucaklı ve Yıldız Bengi Nuhoğlu'nun da eşlik ettiği İnce'ye ilgi yoğundu. Yukarı Çarşı'daki halka seslenişinde Bartınlılardan kendisine ve partisine destek isteyen Muharrem İnce, Milletvekili Adaylarını tanıtarak onlara destek istemeyi unuttu. Yani İnce, Bartın'a bir hızla geldi, biz hızla gitmiş oldu.

Muharrem İnce geldi ama…

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Cumhurbaşkanı Adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bartın’a geldi. Seçim öncesi Bartın’a gelen ilk lider olan Genel Başkan İnce, Yukarı Çarşı’da halka seslendi. Havuzun kenarına çıkarak alandakilere seslenen İnce’nin ilk sözleri “Büyük organizasyonlar yapmaya miting yapmaya paramız yok. Paramız olmadığı için gelip böyle gençlerle buluşuyoruz” oldu. Bu şekilde direk gençlere seslenen Muharrem İnce “Ama şundan emin olun. Burada bir tane belediye taşıması genç yok. Bir tane parti taşıması genç yok. Burada gönüllü çocuklar var İşte sizlerle beraber bu ülkede büyük bir iş yapacağız biz. Emin olun 40 yıldır siyasetle uğraşırım. İlk kez siyasette bu kadar mutluyum. Çünkü görüyorum ki her gittiğim yerde 30 yaşın altındaki gençler bu duruşa, bu omurgaya sahip çıkıyor. Çok teşekkür ediyorum sizlere. Sağ olun” dedi.

“Gönül ister ki hepiniz Memleket Partisi'ne oy verin”

Daha sonra “Gönül ister ki hepiniz Memleket Partisi'ne oy verin” diyerek 14 Mayıs seçimlerine değinen Muharrem İnce şöyle konuştu:

“14 Mayıs günü sandığa gideceğiz. Bir, partiye oy vereceğiz. Milletvekillerini seçeceğiz. Gönül ister ki hepiniz Memleket Partisi'ne oy verin. Çünkü Memleket Partisi artık Türk siyasetinde var olacak bir parti, omurgalı bir parti, duruşu olan bir parti. Teröre karşı mesafeli bir parti. Atatürkçü bir parti, çevreci bir parti. Bir de cumhurbaşkanı adayı seçeceksiniz. 4 kişiden birine oy vereceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam şöyle bakarım. 1 FETÖ kimi destekliyor, 2 PKK kimi destekliyor? 3, Hizbullah gibi destekliyor. Bu 3’üne bir bakarım. PKK beni desteklemiyor. Hizbullah beni desteklemiyor. FETÖ beni desteklemiyor. Hatta hatta, FETÖ'cüler her gün bir iftira atıyor. Ondan sonra devam ediyorlar.

“Cumhurbaşkanı adayına oy verirken bir bakın”

Hiç önemli değil. Bunlarla uğraşmaya zamanım yok benim. Akıl demeye, bilim demeye, ahlak demeye devam edeceğiz Kuantum demeye, nanoteknoloji demeye, dijitalleşme demeye, yüksek teknoloji demeye devam edeceğiz. Nitelikli eğitim demeye devam edeceğiz. Yine cumhurbaşkanı adayına oy verirken bir bakın. Eğer o adayların içinde rüşvet veren var mı? Yani 7-8 tane cumhurbaşkanı yardımcısı yapan var mı? Ona bir bakın. Yine o adayların içinde soğanı 30 lira yapan var mı? Kıymayı 350 lira yapan var mı ona bakın. Bir de geleceği tasarlamak isteyen, tasarım diyen, ARGE diyen, tarım diyen, teknoloji diyen, tarıma dayalı sanayi diyen, tekstil diyen, 5 yıldızlı demokrasi, 5 yıldızlı turizm diyen, ihracat diyen kim var bir de ona bakın.

“Beni seçerseniz Suriyelileri göndereceğim. Söz”

14 Mayıs günü önemli bir karar vereceğiz. Ama emin olun ki Türkiye'nin neresine gidersem gideyim 15 yaşından 35 yaşına meydanlar hep gençlerle dolu. Hep gençlerle. Hiçbiri taşıma değil. Hiçbiri hazine beslenmeli değil. Hiçbiri belediye beslenmeli değil. Gönüllü, yürekli gençler bunlar. Biz bir çınar ektik, bir çınar. Türk siyasetinde artık var olacak milli duruşu olan, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen. Erdoğan, Cumhurbaşkanı şu anda. Azerbaycan'a yardım edilince ‘Ne işimiz var Azerbaycan'da’ diyemeyiz. Azerbaycan'a daha çok yardım edeceğiz. Ne işimiz var Libya'da diyemeyiz. Mavi vatanı destekliyoruz. İHA'lar, SİHA'lar Erdoğan'ın damadınınmış. Umurumda değil. Türkiye'nin işine yarıyor mu? Yaramıyor mu? Yarıyorsa destekliyorum. Ama Erdoğan'ın Suriyelilerle ilgili politikasını desteklemiyorum. Beni seçerseniz Suriyelileri göndereceğim. Söz.

“Ne cumhur ne millet, tek yol memleket”

Beni seçerseniz söz veriyorum, tarımı ayağa kaldıracağım. Ucuz et yedireceğim size, ucuz süt içeceksiniz, balık yiyeceksiniz, yumurta yiyeceksiniz. Annelere 4 sözüm olsun. 1, benim cumhurbaşkanlığımda çocuklarınız düzgün beslenecek. 2, benim cumhurbaşkanlığımda okullarımız düzgün olacak, özel okullara para vermek zorunda kalmayacaksınız. Nitelikli eğitim alacaklar. 3, Benim cumhurbaşkanlığımda çocuklarınızı tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Ve 4’üncüsü çocuklarınıza iş bulacağım iş. Muharrem İnce sağcı mısın, solcu musun? Ne sağdan, ne soldan. Atatürk'ün yolundan. Ne cumhur ne millet, tek yol memleket. Millete diyorlar ki kırk katır mı, kırk satır mı? Seç. Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? C, A, B demeye mecbur muyum? C Muharrem İnce. Niye? Diyemez miyiz.

“Ne teröristiz ne bölücüyüz, Atatürkçüyüz”

Erdoğan'a karşı çıkarsan terörist diyor. Kılıçdaroğlu'na karşı çıkarsan bölücü diyor. Ne teröristiz ne bölücüyüz. Atatürkçüyüz, Atatürkçü. Erdoğan, Hizbullahçıları doldurmuş listelerine, Kılıçdaroğlu da, FETÖ'cüleri doldurmuş. Sadullah Ergin'in ne işi var Çankaya'da? Yargı FETÖ'ye teslim edilirken Adalet Bakanı olan Sadullah Erbil'i Atatürk'ün Çankaya'sına koyacaksın. Sonra bana dönüp laf söyleyeceksin. Davutoğlu ne zamandır CHP'li oldu da Muharrem İnce'ye bölücü diyorsunuz. Ne zaman oldu? Ayıp, ayıp. İnsanda biraz utanma olur, utanma. Arlanma olur, sıkılma olur. 77 kişiyi doldurdunuz listelere. Hani Yüce Divana gönderecektin Babacan'ı? Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorsun. Hani en çapsız Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ydu? Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorsun bunları.

“Bu bir proje değil, akıl tutulması”

Bakın bunları bize proje diye yutturuyorlar. Bu bir proje değil. Bu akıl tutulması, akıl tutulması. Memleket Partisi hazine yardımı yok, belediyesi yok, gönüllülerin kurduğu bir parti. Aslan gibi yüreklice hiçbir ittifaka da girmeden tek başına barajı da geçecek, rekor kıracak. Buna inanıyorum. Sandığın başına gittin. Sana verdiler bir mühür. Onun yanında bir tane oy pusulası, bir de mürekkebe bastın, mürekkebe para veriyor musun? Bunların hepsi devletten. Ne yapacaksın. Bunlar devletten oylar da Memleket’e diyeceksin.” şeklinde konuştu.

Adeta adaylarını halka tanıtmayı unuttu

Son sözleri “Bir Memleket’e bir memleketin evladı Muharrem İnce'ye. Sloganımız ne bir memlekete bir memleketin evladı Muharrem İnce'ye.  Bir çivi bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı kurtarır. Bir at, bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır” olan İnce’nin bütün konuşması boyunca partisinin Bartın Milletvekili Adayları Hacı Gölbucaklı ve Yıldız Bengi Nuhoğlu’na değinmemesi dikkat çekti. Adeta adaylarını halka tanıtmayı unutan İnce, son sözlerini söyler söylemez alandakileri Hükümet Caddesi boyunca yürümeye davet etti. İnce’ye cadde boyunca ki yürüyüşünde ilgi yoğundu. Caddedeki esnafları da ziyaret eden Muharrem İnce, vatandaşlarla da sohbet ederek Kemerköprü Meydanına kadar indi ve buradan Bartın’dan ayrıldı.

Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…
Muharrem İnce geldi ama…