Müdürlükten Dene Yap Atölyeleri duyurusu!

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dene Yap Atölyeleriyle ilgili duyuruda bulundu. Müdürlük, Dene Yap Atölyelerine başvurmak isteyen öğrencilerin 31 Mayıs'a kadar başvurularını yapabileceğini duyurdu.

Müdürlükten Dene Yap Atölyeleri duyurusu!

 

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dene Yap Atölyeleriyle ilgili duyuruda bulundu. Müdürlük, Dene Yap Atölyelerine başvurmak isteyen öğrencilerin 31 Mayıs’a kadar başvurularını yapabileceğini duyurdu. Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere Deneyap Türkiye, Cumhurbaşkanlığımızın 100 Günlük Programında yer alan “81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması” hedefi doğrultusunda, T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı,   TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde hayata geçirilmektedir.  Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler toplamda 3 yıllık bir eğitim programına alınmaktadır. ğitimin ilk 2 yılında; Robotik ve Kodlama, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zekâ, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Tasarım ve Üretim, Enerji Teknolojileri, İleri Robotik, Elektronik Programlama Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji Malzeme Bilimi gibi proje temelli dersler verilmektedir. 2 yıllık eğitim programını tamamlayan öğrencilerin son bir yılda yatkın oldukları alanlarda takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeleri ve erken dönemde alanlarında uzman olmaları hedeflenmektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı veya 9. sınıfta okuyan öğrencilerden e-sınav için başvuru alınacaktır. (Sınıf seviyesi uygun olmayan adaylar iki aşamalı sınavı geçse dahi eğitim almaya hak kazanamayacaktır.) Bu kapsamda Başvuru yapan öğrenciler e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabileceklerdir.   Bartın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol CANGİ ve Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil AKKAŞ projenin ilimiz genelindeki 4, 5, 8, lise hazırlık sınıfı veya 9. sınıfta okuyan öğrencilerimize duyurulması için gerekli plan ve hazırlıları yapmak üzere bir araya geldiler.  AKKAŞ;’ Yapılan toplantıda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlik merkezimiz gençlik liderleri vasıtasıyla ilimiz genelinde okullar ziyaret edilerek proje hakkında bizzat yüz yüze bilgilendirmeler yapılmaya başlandı. Bilgilendirme ve tanıtımlarımız son başvuru tarihi olan 31 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecektir.’dedi.   İlimizde  4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı veya 9. sınıfta okuyan öğrencilerimizin 31 Mayıs 2022 saat 23.59’a kadar https://www.t3kys.com/ üzerinden Müracaatlarını bekliyoruz. Sınav, 1 Haziran 2022- 26 Haziran 2022 tarihleri arasında 42 ilde belirlenen merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir. Son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2022”