Motor teknolojileri liderinden BARÜ'ye ziyaret

TRMOTOR Güç Sistemleri Teknoloji Başkanı Doç. Dr. Güven Yücesan ve beraberindekiler Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u ziyaret etti.

Motor teknolojileri liderinden BARÜ'ye ziyaret

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile TRMOTOR Güç Sistemleri arasında yapılabilecek muhtemel iş birliği imkânları üzerine görüş alışverişinde bulunulan ziyarette; TRMOTOR Güç Sistemleri Teknoloji Başkanı Doç. Dr. Güven Yücesan ve beraberindeki heyet ile BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türk savunma sanayisinin özgün platformlarını yerli motorlarla buluşturan TRMOTOR bünyesinde yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu söyledi. 

Rektör Uzun, üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Üniversitemizin bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya yönelik hedefleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda ihtisaslaşma alanımıza yönelik çalışmalarımız başta olmak üzere Türkiye Yüzyılı’na değer katacak önemli işler yapıyoruz. İç ve dış paydaşlarımızla birlikte ‘Üreten Üniversite’ hedefiyle geleceğe kararlı adımlarla yürümekteyiz. Bu doğrultuda yapılabilecek ortak çalışmaları önemsiyor, yakın ilgileri dolayısıyla TRMOTOR Güç Sistemleri Teknoloji Başkanı Doç. Dr. Sayın Güven Yücesan’a ve çok değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BARÜ bünyesinde bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Ar-Ge Proje Pazarı ile bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdiklerini de kaydeden Rektör Uzun, “Bölgenin uzun soluklu en önemli bilim ve teknoloji festivalini gerçekleştirdik. Tüm bileşenlerimizle birlikte gösterdiğimiz bu çabaların sonucunda hedefimiz, teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten ekosisteminin ülke sathına yayılmasına katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda yarınlara olan yolculuğumuzda bizleri motive eden yaklaşımlarıyla TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın Temel Kotil’e ve TRMOTOR Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın Osman Saim Dinç’e teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

Yakın ilgileri dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkür eden Yücesan ise ülkemizin teknolojik dönüşüme öncülük edecek çalışmalar ve muhtemel iş birliği alanlarında verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.