Millet Bahçesi için düğmeye basıldı

Bartın Valisi Sinan Güner ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'u ziyaret ederek, Bartın'da yapılacak olan Millet Bahçesi ve TOKİ yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Millet Bahçesi için düğmeye basıldı

Bartın Valisi Sinan Güner, Ankara’ya giderek ilimiz için bir dizi önemli temaslarda bulundu. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç ile birlikte TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u ziyaret eden Vali Güner, Bartın Millet Bahçesi projesini masaya yatırırken ilimizde devam eden TOKİ yatırımlarıyla ilgili de istişarelerde bulundu.

Kurum, alanda inceleme yapmıştı

Geçtiğimiz Mart ayında Bartın’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulunmuş mevcut dokuyla uyumlu bir proje ortaya konulması talimatını vererek “Ülke genelinde 292 millet bahçesi yapıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de 42 millet bahçemizi milletimize armağan ettik. Bartın’da da 71 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesi projemiz var. Bartın millet bahçemiz için yer belirleme çalışmalarını bu ziyaretimizde tamamlıyoruz. İnşallah Nisan ayı içerisinde ihalesini yaparak inşa çalışmalarına başlayacağız. Günlük hayatta konsept bir bahçe, afet ve olağanüstü durumlarda ise kentimiz için uygun bir toplanma alanı olarak dizayn edilecek olan proje Bartın’a değer katacak” demişti.