MHP kulislerinde Tuncay Maden çıkışı

Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, İl Genel Meclis Üyesi adayı olmak isteyenler için aday adaylığı başvuru sürecinin başladığı MHP'de kulisler kaynamaya devam ediyor. Şuana kadar aday adaylığı için açıklanan bir başvuru bulunmazken, kulislerin en güçlü ismi MHP'li Bartın Belediye Meclis Üyesi ve Bartın Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (SMMMO) Başkanı Tuncay Maden ile Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu görünüyor. Kulislerde Bartın esnafının ve halkının sevilen yüzü Maden bir adım daha fazla konuşulsa da Başkan Fırıncıoğlu'nun son dönemlerde halk nezdinde kazandığı ivmede göz ardı edilmiyor. Zira ikili Bartın Belediyesinde de uyum içerisindeki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

MHP kulislerinde Tuncay Maden çıkışı

MHP Bartın İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Ercüment Özçelik’in açıklamasıyla 31 Mart yerel seçimlerinin startını verdi. MHP’de Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, İl Genel Meclis Üyesi adayı olmak isteyenler için aday adaylığı başvuru sürecinin başladığı duyuran Başkan Özçelik, sürecin 15 Aralık Cuma günü sona ereceğini söyledi. MHP’de süreç başladı başlamasına ancak şuana kadar Bartın Belediyesi başta olmak üzere belediye başkanı, belediye meclis ve il genel meclisi üyeliği için yapılan resmi bir başvuru açıklaması yok. Açıklama olmamasına rağmen MHP’de siyasi kulisler kaynamaya devam ediyor.

Maden ve Fırıncoğlu’nun adı sıkça anılıyor

Kulislerde bugünlerde adı en çok anılan isim MHP’li Bartın Belediye Meclis Üyesi ve Bartın Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (SMMMO) Başkanı Tuncay Maden ile Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu. Başkan Fırıncıoğlu, son dönemlerde şehir merkezindeki çalışmalarıyla halk nezdinde güzel bir ivme kazanmış gibi görünüyor. Bu yüzden Fırıncıoğlu’na net aday adayı gözüyle bakılıyor.

Farklı kitleleri birleştirici isim

MHP’nin siyasi kulislerini kaynatan bir diğer önemli isimde Tuncay Maden. Zira Maden, MHP Bartın İl Başkanlığı da dahil olmak üzere uzun süre parti içerisinde ve Bartın Teşkilatında aktif siyaset yapan bir kişi. Bu yüzden MHP’nin Bartın Teşkilatları açısından da siyasi çalışmalarıyla oldukça önemli biri. SMMMO Başkanı da olan Tuncay Maden il esnafı tarafından da sadece yakından bilinmekle de kalmıyor aynı zamanda esnafında sevdiği bir sima. Bartınspor’a verdiği desteklerle de bilinen Maden, özellikle Bartınspor taraftarlarının ve spor camiasının da bu desteklerle takdirini toplamış bulunuyor.

Maden ve Fırıncoğlu’ndan uyumlu çalışma

MHP ve il genelinde farklı kitlelerce  çok yönlü çalışmaları, ılımlı ve hoş görülüğü kişiliğiyle de bu kitleleri birleştirici tutumuyla dikkat çeken Maden, şuanda MHP’den Bartın Belediye Meclis Üyeliği yapıyor. Maden, il dışına çıktığı zaman Başkan Fırıncoğlu’nu da ilde Başkan Vekili olarak temsil ediyor. Tuncay Maden’in birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı mümkün kılan ılımlı ve hoş görülüğü kişiliği Bartın Belediyesindeki çalışmalara da yansıyor. Zira Maden ve Fırıncıoğlu, Belediyede uyum içerisindeki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.