Meslek komiteleri toplandı

11 meslek komitesi üyeleri ile bir araya gelen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu ve Bartın TSO Yönetim Kurulu üyeleri meslek komitelerinin sorunları ve çözümleri konusunda çalışmalara devam ediyor.

Meslek komiteleri toplandı

 

Her ay düzenli olarak yapılan meslek komite toplantılarında, aynı sektörde faaliyet gösteren üyeler davet dilerek, sektörün sorunları ve güncel konular istişare ediliyor. Görüşülen ve iletilen sorunlar çözüme ulaştırılması noktasında toplantı sonunda ilgili kurumlara iletiliyor.

Bu ay yapılan toplantıların ortak konusu 6 Şubat tarihinde yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ilimizi  derinden etkileyen deprem oldu. Bu kapsamda Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan 1. Tekstil ve Konfeksiyon, 4. Müteahhit ve 5. Akaryakıtçıların yer aldığı toplantılara Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile Vali Yrd. Abdullah Akdaş da katıldı. Toplantılarda deprem bölgesine yapılan ve yapılması planlanan yardımlar görüşülürken, ilimize gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması yönünde iş planı yapıldı.

4 gün süren ve 11 Meslek grubunun yer aldığı toplantılarda; Bartın ırmak ıslah projesi meslek komite üyeleriyle istişare edildi. Orduyeri köprüsünden başlayarak yalı bölgesini de içine alacak şekilde toplam 4.000 metrelik alana kaldırımdan başlayarak 1 metre duvar üzerine 1.5 metre temperli cam yapılması seli engellemeyeceği ve yalı bölgesinin ırmak kenarının görselliğini bozacağı konuşuldu. Irmak yatağının dolduğunun ve daraldığının aşikar olduğu ırmak temizliğine öncelik verilmesi gerektiği fikri toplantılarda ön plana çıktı.

Toplantıların devamında, ilimizin teşvik sisteminde 4.Bölgede yer aldığı, Ulus ve Kurucaşile ilçelerimizin 5. Bölgede olduğu, Ulus ve Abdipaşaya yapılacak OSB’lerin 6. bölge teşvik sistemi en yüksek teşvik sisteminden yararlanabileceği görüşüldü. Oda olarak Abdipaşa belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde 400 dönümlük 120 dönümünün belediyeye ait olduğu bir alan tespit edilmiş, bu alanın OSB ye çevrilmesi konusunda belediye ile çalışmaların devam ettiği bilgisi verildi.

Ayrıca Rimaks Tekstil Fabrikası karşısından Topalali Köprüsüne kadar uzanan alanda meralar, tescil harici alanlar ve 292 dönümü İl Özel İdaresine ait olan toplam 1000 dönüm arazi tekrar depolama alanı yapılması için gündeme geldi

Kozcağız sanayisinin yanında bulunan 78 dönümlük arazi üzerine saya ve ayakkabıcılara sanayi sitesi kurulması konusundaki mevcut çalışmalar komite üyelerine anlatıldı.

Et fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar görüşülürken, toptancılar sitesinin girişindeki mülkiyeti odaya ait arsaya yeni hizmet binası yapılmasıyla ilgili komite üyelerine bilgi verildi.