Memleket Partisi, kuruluşunun 1. Yılını kutladı

Memleket Partisi, kuruluşunun 1. Yılını kutladı. Bu kapsamda Memleket Partisi Bartın İl Başkanlığında kutlama yapılırken programa telekonferans bağlanan Genel Başkan Muharrem İnce partililerin 1.yılını kutladı.

Memleket Partisi, kuruluşunun 1. Yılını kutladı

Memleket Partisinin 1. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla partinin Bartın İl Başkanlığında kutlama programı yapıldı. Program öncesi partinin genel Başkanı Muharrem İnce telekonferans bağlantısı ile İl Başkanlığına bağlanarak tüm partililerinin 1. Yılını kutladı. Tüm partililerin buluştuğu kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik önümüzdeki seçime girmeye hak kazandıklarını ifade ederek; “Geçen yıl bugün Partimizin kuruluşu için genel Merkez tarafından teşkilatın kurulması için görev verildikten sonra Bartın’da bir hafta içerisinde teşkilatlarımızı tamamladık. 1 senemizi doldurduk. Merkez ilçe, Amasra ilçe, Ulus ilçe ve il teşkilatlarını tamamladık. Bu süre zarfında köy ziyaretlerimizi, sivil toplum ziyaretlerimizi, muhtarlık ziyaretlerimizi tamamladık ve hala ziyaretlerimizi devam ettirmekteyiz” dedi.

Çelik: “ülke genelini gündemini takip etmekteyiz”

Bartın teşkilatı olarak ülke genelinin gündemini takip ettiklerini kaydeden Çelik, “Bartın teşkilatı olarak ülke genelinin gündemini takip etmekteyiz. Genel merkezimizin doğrultusunda gerekli basın açıklaması yapmaktayız. Gündemlerimiz tarım, döviz, akaryakıt, seçim ve halkın geçim sıkıntıları. Tarımla ilgili 19 siyasi partiye mektuplarımızı genel Başkanımız Muharrem İnce tarafına bizler tarafından gönderildi ve bize dönüş yapılan partiler ile görüşmeler sağlandı. Gıda krizinin nasıl önüne geçeceğiz? Onun önlemlerini Memleket Partisi diğer partilere anlatarak ileri ki dönemlerde böyle sıkıntılar yaşamamak için gündeme getirdi. Döviz ve akaryakıtta ise son zamanlarda büyük artış var. Bununla ilgili yine Genel Merkezimiz çalışmalara devam etmektedir. Önümüzde bir seçim var ve bizde Memleket Partisi olarak seçime girmeye hak kazandık. Önümüzde ki 3 Temmuz’da Türkiye genelinde Çankaya Dodurga Beldesinde partimiz seçime girecek. Halkımız gün geçtikçe fakirleşiyor ve bunun için önlem almamız lazım. Şu anda Türkiye’de zengin daha çok zenginleşti fakir daha çok fakirleşti. Buna da ilk seçimde çözüm üreterek çözmemiz gerekiyor. Halkımızı zorlu süreçlerden kurtarmamız gerekiyor. Şu anda iki tane ittifak var, cumhur ittifakı ve millet ittifakı. İkisi de gündemden uzak bir şekilde, halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. Halkı unuttular. Seçimlerde bir daha gelmemek üzere gidecekler. Memleket Partisi bu konuda çok iddialıdır” şeklinde konuştu.

Gölbucaklı; “Yapamaz dediler yaptık”

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da yaptığı konuşmada partisinin çok kısa bir süre içinde örgütlenerek ordu gibi büyüdüğünü dile getirerek; “Bugün gerçekten Türkiye tarihinde beklenmeyen günlerden bir tanesi, 17 Mayıs’ta Ankara’da il genel merkezinde yaptığımız 1’inci yıl kutlaması. Bartın’da da bizler sizlerle beraber yaşayalım dedik. Bugün bu etkinliği düzenledik. 4 Eylül’de 2020 yılında, Sivas’ta başlayan Memleket hareketi bugün, Türkiye’nin her ilinde. Ordu gibi büyümüştür. Partimiz 17 Mayıs 2021 yılında kuruldu. Bartın’da da çok kısa sürede örgütlenerek kurultaya katılmaya hak kazandı. 18 Eylül’de de kurultayımız yapıldı. Üç ay gibi kısa sürede, bir parti kuruluyor ve kurultaya hazırlanıyor. Atatürk’e dediler: Ordumuz yok, Kurarız. Paramız yok, buluruz. Düşmanımız çok, yeneriz. Biz bu şiar ile yola çıktık. Atamızın yolundan yürüyeceğimize yemin ettik. Sayın Genel Başkanımıza bu partiyi kuramaz dediler. Partimizi kurduk. Örgütlenemez dediler, örgütlerimizi kurduk. Seçime kadar kurultayı yapamazlar dediler, yaptık çok şükür. 6 Şubat2022 itibariyle seçime girmeye hak kazandık. İl başkanımızın bahsettiği, Çankırı Dodurga’da belde Belediyesi seçim var. İlk seçimimizi orada yaşayacağız. İnşallah zaferi de elde edeceğiz. Bizler altın masa değiliz, bizler ne cumhur ne millet tek yol memleket diyen bir gurubuz. Genel başkanımız şu cümleleri söyledi:  Her parti kendi yerel başkanı ile seçime girmeli. Altı kişi bir araya gelip de bir kişi ile çıkmamalı. Her parti önce kendi oyunu almalı. Önemli olan yukarıda bulunan tek adam yönetimini silmek, kazımaktır, hepimiz için. Hedefimiz aynı.” Dedi. 

Gölbucaklı diğer partilere seslendi

Gölbucaklı konuşmalarında diğer partilere de şu sözlerle çağrıda bulundu;

Diğer partilere biziler de buradan sesleniyoruz. Her parti genel başkanı, Cumhur Başkanı adayı olmalıdır. Bizler Cumhuriyetçi demokrat bir partiyiz. Bizim altı ilkemiz var. Bizim partimizde kimse Atatürk’ü tartışamaz. Atatürk’ün üzerinden siyaset yapamaz. Doğa ve çevreye saygı gösterilecek eğer bizim partimize katılmak istiyorsanız. Kadına şiddeti çocuk istismarını yüksek ses ile kınayacaksın. Terörün her türlüsünü; PKK, FETÖ, DHK, IŞİD/DAEŞ hiç fark etmez. Yüksek ses ile kınayacaksın ama bazı partiler var ne hikmetse bu terör örgütleri ile eş hareket etmektedirler. En önemlisi, bizim partimizde ayrımcılık yok. Din, Dil, Irk ve mezhep fark etmiyor. Gerçek demokrasinin yaşadığı ve uygulandığı bizim ‘Memleket Partimizdir’.  Kurulduğumuz zamandan beri emeğimiz ile çoluk çocuğumuzun rızkından ayırdığımız paralarla buraya geldik. Parti binamızın elektrik kirasını, gördüğünüz tefrişatı her şeyi cebimizden karşılıyoruz. Hani diyorlar ya saray sizi destekliyor. İşte bunu söyleyenler saraydan desteklenenler. Herkesi de kendileri gibi zannettikleri için hâlbuki genel merkezimiz halk örgütlerimiz, İl, İlçe örgütlerimiz tamamen helal paralarla, kendi boğazımızdan arttırdığımız rızıklarla yönetmeye çalışıyoruz. Biz ilhamımızı bir çift mavi gözün ışıltısından alıyoruz. Atatürk’ten alıyoruz onu izinden de ayrılmayacağız, fakat şimdiki iktidarımız şöyle bir slogan yapıyor billboardlar da görmüşsünüzdür. Yüz yılın işini yirmi yıla sığdırdık. Doğru söylüyor yüz yılın işini yirmi yıla sığdırdılar. Onun için bunlara pabuç bırakmayacağız. Atatürk’ün örnek olarak kurdurduğu baskı fabrikalarını sattılar. Demir yolunu biz yaptık sizde bir şey yoktu dediler. Biz gelmeden önce buzdolabı yoktu dediler. Hiç kimse kusura bakmasın sizlerden önce daha çok vardı.”

“Ayıkken bu memleketi yönetemediniz”

Gölbucaklı konuşmasının devamında ise partisinin seçime hazır olduğunu vurgulayarak;1974 Amerika’nın uyguladığı ambargo zamanında, Türkiye’de bazı sıkıntılar vardı evet doğru. Hep bunları gündeme getiriyorlar. Camileri ahır yaptı diyorlar. Evet, doğru savaş zamanında hepsi oldu. Sıfırdan alıp memleketi buraya kadar getirdiler. Binlerce fabrika kuran, Atatürk’ü yok saydılar. Ayyaş dediler. Siz ayıkken bu memleketi yönetemediniz. Bu nedenle biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız. Çocuklarımızın istikbalini geleceğini sağlayacağız. Türkiye’deki tarım, su ve iklim problemini çözecek olan parti yine bizim partimiz. Bununla ilgili projelerimiz hazır. Bütün partilerle de görüşmeler devam ediyor. Genel başkan ve diğer başkan yardımcılarımız bu yazı çözüm önerileri mektubuna karşılık veren her partiye gidiyoruz. Nitekim en son MHP genel başkanı Sayın, Devlet Bahçeli konuştukları konu siyasi konu değildi aynı konuydu. Bu partiden üstün. Bu konu partilerle ilgili değil bizim çoluk çocuklarımız geleceğimiz için önemli bir konudur. Türkiye Cumhuriyetinin geleceği ile ilgili bir konudur. Yok, efendim siz neden MHP ile görüşüyorsunuz. O sarayın adamı, sizde mi sarayın adamısınız. Yok, siz bunlarla ittifak mı kuruyorsunuz. Hepsi yalan.  Onlar kendi beyinlerinden geçeni, niye CHP’ye gittik görmüyorsunuz, Davutoğlu’yla görüşüldü. Sadet partisine, Genç Partisine gidildi. Bu konuyla ilgili saray çağırsın saraya da gideceğiz. Bu tarihten sonra Memleket Partisi var. Var olmaya da devam edecek. Seçimlerde hazırız. 1’inci yılımız kutlu olsun.” Dedi.

Programın devamında partinin yeni üyelerine rozetlerinin takılmasının ardından, partili gençler tarafından 1. Yıl pastası kesildi. Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından program sona erdi.