Memleket Partisi 'Bartın'da iddialıyız'

Bartın Hergün Gazetesini ziyaret eden Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik, il ve merkez ilçe teşkilatının yanı sıra Amasra'da da teşkilatlanma çalışmalarını yürüttüklerini, Kurucaşile ve Ulus'ta da hazırlıkların devam ettiğini açıkladı. Fiziksel yapılanma olarak da parti binasını tutuklarını ifade eden Başkan Çelik, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin açılış için Bartın'a geleceğini söyledi. Çelik, 'Bartın'da iddialıyız. 2 seçimde partimizi iktidara taşıyamazsak görevden çekileceğiz' derken Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da merkezde bir parti kurmak istediklerini kaydetti ve CHP Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın Memleket Hareketi içerisinde yer alıp almayacağı konusuna da açıklık getirdi.

Memleket Partisi 'Bartın'da iddialıyız'

Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Çınçın ve gazete ekibine nezaket ziyaretinde bulundu. Sohbet havasındaki ziyarette Muhabir Nurdan Eroğlu’na partinin Bartın’daki yapılanmasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Çelik, “Memleket Partisi olarak çalışmalarımıza Genel Merkezimiz hemen hemen 2 ay önce start verdi. Bartın’da da çalışmalara 1 ay önce başladık. Teşkilatlanma çalışmaları olarak hem İl Başkanlığı hem de Merkez İlçe Başkanlığı olarak kurucu üyelerimizi oluşturduk. Şuanda 100’ün üzerinde üyemiz bulunuyor. Amasra’da teşkilatlanma içerisindeyiz. Kurucaşile ve Ulus’ta da hazırlıklarımız devam ediyor. Kongrelerimize en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Temmuz ayı içerisinde Merkez İlçe ve ilçe kongrelerimizi yapmayı hedefliyoruz. Ağustos ayında da il kongremizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fiziksel yapılanma açısından da Yukarıçarşı’da Gözde Eczanesinin üstünde parti binamızı tuttuk. Şuanda tabelalarımız yapıldı ve asılacak” dedi.  

Çelik: “Muharrem İnce açılış için Bartın’a gelecek”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, parti binasının açılışı için Bartın’a geleceğini ifade eden Mustafa Çelik, Memleket Hareketinin prensiplerini ve kendisinin bu hareket içerisinde nasıl yer aldığını şöyle anlattı:

“Memleket Partisi olarak herkesi kucaklıyoruz. Üye sayısı olarak şu kadar üye yaparız ya da bu kadar üye yaparız şeklinde bir hedef koymadık. 2 aylık bir parti olmamıza rağmen Türkiye genelinde 260 bin üyeye ulaşmış durumdayız. Tabi ki üye sayımız daha çok artacak. Partimiz insanların tercih ettiği bir parti olacak. Daha Genel Başkanımız Muharrem İnce sahalara inmedi. Kendisi sahalara indiği zaman Memleket Partisine olan ilgi de artacaktır. Biz Bartın’da parti binamızı tamamlayıp fiziksel yapılanmamızı hallettikten sonra açılış yapmayacağız. Genel Başkanımızın da açılışımıza gelmesini bekliyoruz. Kendisi de zaten daha önce yaptığımız görüşmelerde Bartın’a gelmek istediğini ifade etti. Bir aksilik olmazsa Bartın’da açılışımızı Genel Başkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz.

“Diğer siyasetçilerin aksine halkın içerisinde olacağım”

Memleket Partisi olarak hem il hem de merkez ilçe teşkilatımızda siyasete hevesli insanlarla yola çıkacağız. Amacımızı  tüm halkımıza anlatacağız. Tabi ki parti olarak iddialı olduğumuz gibi il başkanı olarak bende çok iddialıyım. Her fırsatta ifade ettiğim gibi diğer siyasi partilerin il başkanlarına benzemeyeceğim. Diğer siyasetçilerin aksine biz devamlı halkın içerisinde olacağız. Partimizin hem ideallerini hem de tüzüğünü halkımıza en iyi şekilde anlatacağız.  

“Muharrem İnce’nin cesur yürekliliği beni çok etkiledi”

Siyasi geçmişimde ANAP Gençlik Kolları, Genç Parti Merkez İlçe Başkanlığı, kısa bir dönemde AK Parti’de görev aldım ve 2013’teki süreçten sonra AK Parti’den istifa ettim. O günden bugüne siyasete yoğunlaşmadım daha çok kendi işlerime yoğunlaştım. Birçok partiden de şahsıma teklif geldi ama ben yer almayıp beklemeyi tercih ettim. Ne zaman Sayın Muharrem İnce Memleket Hareketini başlattı ve partiyi kurdu. Kendisindeki cesur yüreklilik beni çok cezp etti. Onun cesur yürekliliğinde kendimi gördüm. Zaten il başkanlığıyla ilgili şahsıma birkaç teklif vardı. Genel Merkezle görüştük. Tabi bunda Sayın Merkez İlçe Başkanımız Hacı Gölbucaklı’nın da çok emeği vardır. Genel Merkezimizde bu göreve şahsımı layık gördü. Allah’ın izniyle de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz.

“Genel Başkanımızın izlediği yoldan ilerleyeceğiz”

AK Parti’den ayrılan isimlerin kurduğu partilerin ilk süreçte yaşadığı handikabı Memleket Partisinin kesinlikle yaşayacağına inanmıyorum. Çünkü Sayın Muharrem İnce, CHP’nin içindeyken partisine karşı muhalefet yapan bir isimdi. Genel Başkana “Yanlış yapıyorsunuz” diyen bir siyasetçiydi. Ama diğer partilerin genel başkanları, ayrıldıkları partiye karşı muhalefet yapmadan partisinden ayrılan ya da ayrılmak zorunda kalan isimlerdi. Bu isimler parti kurduktan sonra muhalefet yapmaya başladılar. Zaten Sayın Genel Başkanımızda beni en çok etkileyen yönde bu. Kendi partisine karşı bile muhalefet yapabilen bir Genel Başkanımız var. Şimdi Memleket Partisini kurdu. Bizde Genel Başkanımızın izlediği yoldan ilerleyeceğiz.

“Bartın’da 2 seçimde partimizi iktidara taşıyamazsak biz de görevden çekileceğiz”

Memleket Partisi olarak tam demokratik bir tüzüğe sahibiz. Genel Başkanımız 2 genel seçimde Memleket Partisini iktidara taşıyamazsa bırakacağını çok net bir şekilde ifade ediyor. Aynı şekilde bizde il ve merkez ilçe teşkilatı olarak Bartın’da iddialıyız. 2 seçimde partimizi iktidara taşıyamazsak biz de görevden çekileceğiz.  Partimizde de Genel Başkanını delegeler değil, üyeler seçecek. Yani parti tüzüğümüzle parti içerisinde demokrasinin tüm kanallarını çalıştıracağız. Aynı zamanda partimizde fermuar sistemini en iyi şekilde işleteceğiz.”  

Gölbucaklı: “CHP’den bize gelmek isteyen arkadaşlarımız var”

Şuana kadar 100’ün üzerinde üyelerinin bulunduğunu ve partiye üye taleplerinin artığını ifade eden Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da şöyle konuştu:

“CHP’ye bir kırgınlığım ve küskünlüğüm olduğu doğru ki bu hala devam ediyor. Ama bu CHP’nin içini boşaltacağız ya da üyelerini partimize getireceğiz anlamına gelmiyor. CHP’den bize gelmek isteyen arkadaşlarımız var. Bunların bir kısmı yönetimden bir kısmı da üyelerden. Üyelerden zaten ufak ufak istifa etmeye başlayanlar var. Ama ben hiç kimseye gidip “İstifa edin, gelin bizimle olun” demedim. Tabi ileride bu çalışmalarımıza yansıyacaktır. Aynı şekilde köylerimizden talepler var. Daha önce bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyken çalışmış, bize destek vermiş fakat artık orada olmak istemeyen, genel merkez ve il yönetiminden şikayetçi olan insanların partimize talepleri var. Tabi bizim kapımız herkese açık. Cumhuriyet Halk Partisiyle sınırlı değil. Nitekim merkez ilçede 100’ün üzerinde üyemiz var. Bunların içinde MHP’lisi, Büyük Birlik Partilisi, Saadet Partilisi, AKP’lisi de bulunuyor.

“Merkezde bir parti kurmak istiyoruz”

Bizim partimizin kapısı herkese açık. Bunu Genel Başkanımızda açıkladı. Merkezde bir parti kurmak istiyoruz. Atatürk’ün ilkelerinden şaşmadan başkalarına değil de Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık. Artık kökleşmiş partiler de dahil Atatürk ilkelerinin çizgisinden çıkıp birilerinin güdümüyle hareket etmeye başladılar. Zaten benim görevden alınmaktan ziyade CHP’den ayrılmamdaki en büyük sebep de budur. Aynı zamanda partimize gelmek isteyen ancak çekinen insanlar da var. Mesela iktidar partisine üye olup da emekçi, işçi dediğimiz arkadaşlarımız da partimize gelmek istiyor. Bu insanlar zamanında iş bulma umuduyla AKP’ye üye olmuşlar. Ancak umduklarını bulamamışlar.

“Muharrem İnce’deki cesur yürek bizde de var”

Bu gibi bir sürü gencimiz var ki bizim en büyük beklentimizde gençlerimizden. Z Kuşağı mutlaka bizi bir yere taşıyacaktır. Partimizin yönetiminde de eskiden çok siyasete bulaşmamış ama halkın içinde olan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki ay kongrelerimiz olacak. En çok istediğimiz şey tabana inmek. Hep aynı insanlardan ziyade tabandaki arkadaşlarımız aslında bizden daha çok çalışıyorlar. Biz 2 günde 40’tan fazla üye yaptık. Bunu bize sağlayan arkadaşlarımız, işçi, ev hanımlarımız. Üyelerimizin neredeyse yarıya yakını bayan. Genel Başkanımız Muharrem İnce’deki cesur yürek bizde de var. Başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz.  Benim yıllardır nasıl muhalefet yaptığımı, cesurca kimlerin önünde durduğumu herkes biliyor. Türkiye’nin anayasasına aykırı hareket edenlerle devamlı mücadele ettim. Bu mücadelede de devam edeceğim. Başarılı olacağımıza inanıyorum.

“Rıza Yalçınkaya’nın bizimle beraber olacağına inanıyorum”

Rıza Yalçınkaya bizim gururumuz. Rıza Bey’le hem sivil hayatta hem de siyasi hayatta birlikteliğimiz oldu. Rıza Bey’le de siyasi tecrübelerinden yararlanmak için görüştük. Rıza Bey’in şuanda özel durumları var. Tabi kendisi Sayın Genel Başkanımızla da çok samimi. Muharrem İnce’de zaten kendisini davet etmiş ve görüşmüşler. Ama şuanda bazı özel durumlarından dolayı dışarıda kalmak istedi. Ama ben ilerleyen zamanda kendisinin bizimle beraber olacağına inanıyorum. Tabi bu onun kendi tercihidir. Ama ben her zaman bize destek vereceğine inanıyorum.

“2022’de bir erken seçim bekliyoruz”

Bizimde tabi ki bir erken seçim beklentimiz var. Ama ekonomiyi düzeltmeden bu sene yapılmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Sayın Demirel’in zamanında dediği gibi tencere iktidar getirir, iktidar götürür. Artık mutfaklarda, insanların cebinde yangın var. Tabi bizim bahsettiğimiz 5 maaşlılar değil. İşçisi, emeklisi, memuru, aklınıza kim gelirse cüzi miktarlarda geçinmeye çalışıyor. Bu kesim için bir algı yaratmadan seçime gitme imkanı görmüyorum. Ama 2022’de bir seçim bekleniyor. Bizim 18 Eylül’de büyük kurultayımız olacak. En erken mart ayında seçim olabileceği hesap edilerek seçime girme imkanı kazanmak için bu tarih belirlendi. Tabi bu mart ayı olur, haziran ayı olur, kasım ayı olur ama biz 2022’de bir erken seçim bekliyoruz. Bizim erken seçim olsa da olmasa da Bartın’da gitmeyeceğimiz köy, çalmayacağımız kapı kalmayacak. Şunu da belirteyim bizim seçime 3 aya kala aday belirleme gibi bir düşünme yok. Yapılanmalarımız bitikten sonra hatta belediye seçimlerine 2-3 yıl olmasına rağmen onun adayını bile şimdiden biz hazırlamak istiyoruz.”