Mekeç'ten Fırıncıoğlu'na işçi alımı eleştirisi

Bartın'da 31 Mart yerel seçim çalışmalarına sessiz ve derinden devam eden Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, şuana kadar Bartın Belediyesi için bir aday çıkarmasalar da diğer siyasi partilere görüşmelerinin devam ettiğini ifade ederek 'Saadet Partisi olarak şunu ön planda tutuyoruz. Adalet, ahlak ve erdem eksenli bir siyasi oluşumun içerisinde her zaman oluruz. Bartın'a değer katacak Bartın'a katma değer üretecek her projenin biz içinde olmayı arzu ediyoruz. Bunun için de siyasi partilerle görüşmelerimiz var. Eğer ki bizim koyduğumuz ilkeler çerçevesinde biz anlaşamazsak yine kendi adayımızı çıkaracağız' dedi. Başkan Mekeç, kamuoyunda çok fazla konuşulan iddialardan biri olan Bartın Belediyesine son işçi alımlarıyla ilgili ise Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu'nu 'insanların liyakatine bakacaksınız liyakatte olan insanları da kendi arasında bir kurayla bir noterle işe alacaksınız. Bizim ihtiyacımız olan bu' sözleriyle eleştirdi.

Mekeç'ten Fırıncıoğlu'na işçi alımı eleştirisi

SAADET,  ANLAŞAMAZSA SEÇİMDE ADAY ÇIKARACAK

Bartın’da resmi ilan Bartın Hergün Gazetesi, Manşet Gazetesi, Bartın Halk Gazetesi, Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın 74 Haber Gazetesi sahipleri ve temsilcileri Saadet Partisi Bartın İl Başkanlına nezaket ziyaretinde bulundu. Genelde sohbet havasında geçen ziyarette 31 Mart yerel seçimleri de gündeme geldi. Gazetecilerin “Saadet Partisi Bartın merkezde aday çıkaracak mı?” sorusunu içtenlikle cevaplayan Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç şöyle konuştu:

“31 Mart seçimleri her şeyden önce bu şehrin yönetimi açısından önemli bir seçimdir. Bu seçimi çok önemli görüyoruz. Bartın'ın sorunlarını da çok iyi biliyoruz. Bu zamana kadar çözülmesi gereken sorunların çözülemediğini de görmekteyiz. Aslında Bartın her alanda bir tıkanmışlık yaşıyor. Şimdi geçmiş dönem biz başarılıyız deseler de aslında başarılı olup olmadıklarını her seçim döneminde seçim vaatlerini ortaya koyarak oralardan bir matematik hesabı çıkartabilirler.

“Bu seçimler gerçek anlamda çok önemli”

Bu zamana kadar Bartın'da 14 yıllık bir yönetim anlayışı var. Bu yönetim anlayışının seçim öncesinde söz verdiklerini ve yapmadıklarını gelecek dönem belediye başkanı seçilen belediye başkanı yapsa Bartın yeniden bir vizyon kazanır. İşte o vaatlerin içerisinde ne vardı? Tramvayımız vardı, otoparklarımız vardı, köprülerimiz vardı. Bartın’da sorunların çözümü vardı, birçok alanda projeler vardı. Ama biz bu projelerin hayata geçmediği gibi Bartın'ın birçok alanda karışıklık ve tıkanıklık yaşadığını görüyoruz. Onun için bu seçimler gerçek anlamda çok önemli.

“Diğer siyasi partilerle görüşmelerimiz devam ediyor”

 Bu açıdan biz Saadet Partisi olarak şunu ön planda tutuyoruz. Adalet, ahlak ve erdem eksenli bir siyasi oluşumun içerisinde her zaman oluruz. Bartın'a değer katacak Bartın'a katma değer üretecek her projenin biz içinde olmayı arzu ediyoruz. Bunun için de siyasi partilerle görüşmelerimiz var. Aslında ben şunun yapılmasını istiyorum. Bartın'da diyelim ki Cumhur İttifakı bir aday gösterdi. Onun karşılığında Cumhuriyet Halk Partisi bir aday gösterdi. Burada üçüncü yolun bulunması gerekiyordu. Ama maalesef bu üçüncü yol bulunamadığından dolayı bizler Saadet Partisi olarak diğer siyasi partilerle görüşmelerimiz devam ediyor.

“Anlaşamazsak yine kendi adayımızı çıkaracağız”

İnşallah Bartın'a değer katacak çalışmaların içerisinde olacağız. Ama şöyle bir planlamamız yine var. Eğer ki bizim koyduğumuz ilkeler çerçevesinde biz anlaşamazsak yine kendi adayımızı çıkaracağız. Yani onun için bu seçimlerde ben Bartın'ın karar vermesini istiyorum. A partisi, B partisinden değil kendine hizmet edebilecek bir belediye kadrosunun konuşulması gerekiyor. Yönetim kadrosunun oluşturulması gerekiyor. Bugün iktidarda olmak da belediyenin iktidardan olup olmaması da çok bir şey değiştirmiyor artık.

“Kimse açıklanan adaylardan heyecan duymuyor”

Bartın Belediyesi son 4 yıldır Cumhur İttifakı'yla yönetiliyor. Yani iktidarla yönetiliyor. Bartın'ın sorunlarına baktığımızda, Bartın’ın sorunları olduğu gibi duruyor. Bizim sosyal olarak eğitim anlamında, kültürel anlamda ve Bartın'ın trafik anlamında yapacağımız birçok projemiz şu anda hazır. Bu süreçte hiç acele etmiyoruz. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Çünkü şu anda siyasi oluşumlar sadece kağıt üzerinde oluşmuş durumda. Ne kadar bugün Cumhur İttifakı'nın adayı diye ortaya bir aday çıkartılsa da ileriki olan süreçlerde, ileriki zamanlarda bununla ilgili ne olacağı konusunda da net bir şey olmadığını görüyoruz. Yani kimse açıklanan adaylardan ya da ortaya konulan adaylardan bir heyecan duymuyor. Biz bu heyecanı oluşturmak için şu anda bekliyoruz. İnşallah bu heyecanı oluşturacağız Bartın'da.”

“Mevki ve kadrolarımız için ittifak etmiyoruz”

Partinin ilde herhangi bir ittifakın içerisinde yer alması durumunda  seçmeninin küsüp küsmeyeceğine dair soruyla ilgili ise Başkan Mekeç “Meseleye şöyle bakmak gerekiyor. Bizler ittifak ettiğimiz zaman, bu ittifakı kendi makam, mevki ve kadrolarımız için ittifak etmiyoruz. Belli ilkeler çerçevesinde ittifak etmeyi önemsiyoruz. Yani bu nedir? Seçim işbirliği. Seçimden sonra biz yine Saadet Partisi olarak o savunduğumuz ihtiyaç çerçevesinde Bartın'ın hizmetkarı olacağız. Gerekirse doğruyu nereden geliyorsa gelsin, hangi siyasi partiden gelirse gelsin biz doğruya doğru deriz. Ama yanlışa hangi partiden gelirse gelsin yanlış deriz” dedi.

“Bir kurayla bir noterle işe alacaksınız”

Mücahit Mekeç, kamuoyunda çok fazla tartışılan iddialardan biri olan  Bartın Belediyesine yapılan son işçi alımlarıyla ilgili ise Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu’nu ise “Biliyorsunuz, belediye meclisi kararıyla Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Belediye Başkanı oldu. İlk yaptığı işlerden bir tanesi neydi? Kura ile belediye işçi aldı. Şimdi Saadet Partisi olarak biz o gün başkan olsak aynı işi yapardık. Ve gittik tebrik ettik. Yani yıllardır Bartın'da görünmeyen, ortaya konulmayan bir hareketi yaptı kendisi. Ama daha sonraki aşamalara baktığınız zaman yani şu anda gündemde birçok şeyler konuşuluyor. Biz bir sistem kuralım arkadaşlar. Yani herkese adaletli bir sistem kuralım. Herkesi kucaklayacak bir sistem kuralım. Yani belediyeye bugün işçi alınacaksa ya da bir kadro açığı olup o doldurulacaksa bunun bir sistemi olmalı. Yani insanların liyakatine bakacaksınız liyakatte olan insanları da kendi arasında bir kurayla bir noterle işe alacaksınız. Bizim ihtiyacımız olan bu.  Biz Bartın halkına hizmet edeceğiz. Bizim tek derdimiz, tek arzumuz bu dönemde Bartın'a hizmet edebilmek, hizmet edebilecek kadronun içerisinde olmamız” sözleriyle eleştirdi.