Meclis, hidroelektrik santralinin imar planını onayladı

Kirazlıkköprü Barajına kurulması planlanan hidroelektrik santralinin imar planını görüşmek için olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi, santralin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını oy birliğiyle kabul etti.

Meclis, hidroelektrik santralinin imar planını onayladı

İl Genel Meclisi, Kirazlıkköprü Barajına kurulması planlanan hidroelektrik santralinin imar planını  görüşmek için olağanüstü toplandı. Olağanüstü toplantıda projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Kirazlıköprü Barajının Kocanaz Çayı üzerinde, sulama, enerji ve taşkın kontrolü amacıyla 1999 yılında temel atılarak yapımına başlandı. Ancak o günün projesinden ve bölge coğrafyasından kaynaklanan zorluklarla uzun süren çalışmaların sonucunda bu barajın birinci etabı olan taşkın koruma inşaatı tamamlandı. Şimdi ise projenin içerisinde yer alan sulama ve enerji üretimiyle ilgili çalışmalar başlatıldı. İnşa edilen Kirazlıkköprü Barajının yine sulama ve enerji üretimi yapabilecek kabiliyetinin  olması tarımsal alandaki üretime büyük ölçüde katkı sağlayacak” dedi.

“Enerji ve sulama projeleri hayata geçirilecek”

Yenilenebilir enerji üretiminin ülke ekonomisini önemli ölçüde etkileyeceğini de dile getiren Dursun şöyle devam etti: 

“Yenilenebilir enerji üretimiyle de ülkemiz ekonomisini önemli ölçüde etkileyecek.  Böylesi önemli bir projenin ilk etabı yaşanan bir çok zorluğa rağmen taşkın koruma amacı hayata geçirildi. Yine Bartın’ın taşkınlardan korunabilmesi için gerçekleştirilen Kozcağız Barajı ile Kışla Sel Kapanı da tamamlanmak üzere.  O nedenle bu barajlarımızın birinci önceliği olan taşkın koruma işlevleri tam anlamıyla tamamlandı. Şimdi enerji ve sulama projeleri hayata geçirilmeye çalışılıyor.  Bu kapsamda Kirazlıkköprü Barajının kuruluş amacının da içerisinde yer alan enerji üretimi ile ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı İl Genel Meclisimizde  görüşülerek karara bağlanacak.

Komisyon dosyayı değerlendirdi

Söz konusu dosya İmar ve Bayındırlık komisyonunda değerlendirildi. Bu projenin hayata geçirilmesinde çok önemli katkısı olan başta Cumhurbaşkanımıza ilgili Bakanlığımıza ve yine projenin her aşamasını takip ederek bu eserin Bartın’ımıza kazandırılmasına katkı sağlayan Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’ a teşekkür ediyoruz.”

Kenan Dursun’un açıklamaları sonrası İl Genel Meclisi Üyeleri, Kirazlıköprü Barajı Hidroelektrik Santrali Amaçlı İmar Planını oy birliğiyle kabul etti.