Martı'ya evinde saldırı ve ağır hakaret!

Sahasında Devrek Belediyespor'la karşılaşan Bartınspor, 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında yara aldı. Evinde 3 puanı bırakarak liderliği 2 puan farkla Karabük'e kaptıran Martı, seyircisi önünde ve evinde Devrek'in çirkin saldırılarına, hakaretlerine ve küfürlerine maruz kaldı. Dördüncü hakem Tuğba Üçüncü hareket ve küfürleriyle tribünlere sataşan Devrek kulübesine cezayı kesemedi. Özellikle ikinci yarı maçın kontrolünü kaybeden maçın hakemi Mehmet Can Ölmez, verdiği ve vermediği kararlarla skora etki etti. 89'da Bartınspor lehine verilen penaltı kaçınca öfke, üzüntüyle birleşti. En az 10 dakika olması gereken uzatma dakikaları da 6'da gösterildi. Maç sonu iki takım birbirine girdi. Bitiş düdüğüyle soyunma odasına gitmesi gereken Devrekli futbolcular, Bartınsporlu futbolculara ve kulüp yönetimine sataştı. Küfürler, tekmeler, tahrikler havada uçuştu. Takımını sakinleştirmek isteyen Bartınspor Başkanı, olayların ortasında kaldı. Devrekli futbolcular, Bartınspor'un yönetimine el kaldırma cüretinde bulundu. Yumruklar konuştu. Polis de misafir takımı sahadan çıkarmakta etkisiz kalınca Bartınspor evinde ağır hakarete uğradı.

Martı'ya evinde saldırı ve ağır hakaret!

Evinde Devrek Belediyespor’la karşılaşan lider Bartınspor, hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Maç esnasında ve sonunda yaşanan olaylar hem maça hem de güne damgasını vurdu. Gürkan Elçi yönetimindeki Martı, sahaya Asil Kaan Güler, Tolga Amasyalı, Beytullah Çamurlu, Şükrü Topal, Tolga Akdeniz, Cihan İlkme, Kemal Bolat, Tahir Türker, Kerem Eryılmaz, İbrahim Kongur, Yunus Ünsal 11’iyle çıktı. Misafir takım Devrek ise kalede Ahmet Can Bağırkan, Adem Demiroğlu, Recep Macar, Oğuzhan Karabina, Emre Celayir, Abdullah Sercan Tanırgan, Yaşar Ozan Esen, Erdeniz Celal İpek, Çağrı Karabey, Murat Perker, Ömer Kılıç 11’yle sahada yerini aldı. Tartışmaya açık yönetimiyle dikkat çeken maçın hakem triosu da Mehmet Can Ölmez, Oğuz Akgün ve Ömer Faruk Uyar’dan oluştu. Maçın dördüncü hakemi küfür ve hakaretlerle Bartınspor taraftarına sataşan Devrek yedek kulübesine cezayı kesemeyen ve bunun için tribünlerden büyük tepki alan Tuğba Üçüncü oldu.

Martı’dan ilk yarı etkisiz oyun

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında kanatları ve orta sahayı etkili kullanamayan Bartınspor, tutuk bir oyun sergiledi. Kanatlardan bir türlü ileri çıkamayan Martı, Cihan, Tahir ve Kerem’le orta sahadan da üretken olamayınca son dakikalara kadar neredeyse rakip kalede hiç pozisyona giremedi. ilk 45 dakika boyunca Kemal’la iki pozisyon şansı yakalayan Bartınspor, bu fırsatları becerikli bir şekilde kullanamadı. Martı, ilk yarı soyunma odasına 0-0’lık skorla girmek zorunda kaldı.

Tribünleri tahrik etti, hakemler cezayı kesemedi

İlk yarının son dakikalarında Martı’nın rakip ceza alanında tehlike yaratmaya çalıştığı esnada  Devrek yedek kulübesi ve kenar yönetimi, son dakikalarda maçı yönetmek yerine Bartınspor tribünleriyle uğraşmayı tercih etti. Küfür ve hareketleriyle hem maçı provoke etti hem de  tribünleri tahrik etti. Kenar yönetiminin misafir takım olmasına rağmen şımarık davranışları ve sportmenliğe yakışmayan hareketlerine taraftarın tepkisi büyük oldu. Tribünler, ikinci yarı öncesi kulübeye gelen Devrek’i sert tepkiyle karşıladı. Maça odaklanması gereken Bartınspor yönetimi, bir taraftan Devrek yedek kulübesinin kaprisleriyle uğraşmak zorunda kalırken bir taraftan taraftarını sakinleştirmeye çalıştı.  Durumu kontrol altına alıp maçı başlatması gereken hakemlerse olaylara seyirci kaldı. Dördüncü hakem Tuğba Üçüncü, eli, dili tutulmuş gibi maçı sabote eden Devrek kulübesine bir türlü cezayı kesemedi.

Devrek’ten abartılı gol sevinci

Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan ve yönetiminin Devrek yedek kulübesi ve tribünleri sakinleştirmesiyle başlayabilen maçın ikinci yarısında, Bartınspor ne yazık ki kalesinde gördü. Martı’yı liderlikten eden maçın tek golü 57’de sağ kanattan gelişen atakla geldi. Devrekli Adem Demiroğlu, topu ceza sahasına kesti. Bu sırada kale önünde yaşanan büyük karambolde Bartınspor defansı topu bir türlü uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Oğuzhan Karabina  sert ve düzgün bir vuruşla maçın tek golünü kaydetti. 1-0 skor üstünlüğünü yakalayan Devrek’in gol sevinci ise oldukça abartılıydı. Golden sonra saha içine fırlamaya kalkışan Devrek yedek kulübesinin aklına son anda misafir takım olduğu geldi.

Yunus şutunu çekti ama…

Beklenmedik golün ardından Gürkan Elçi, oyuna müdahale ederek yeni kartlarını sahaya sürdü.  İbrahim ve Tahir’i kenara alan Elçi Mahsum ve Enes Çavuş’la maça devam etti. Maçın kırılma anlarından biri 75’te yaşandı. Orta alanda rakip defansın arasına atılan topu iyi takip eden Yunus, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yunus, açısını kaybetmesine rağmen sağında bomboş top isteyen Kemal’e pas atmak yerine topu kaleye vurunca maçın en net pozisyonu harcandı. Top yandan auta çıktı.

Martı’nın golü hakeme takıldı

Bu dakikalardan sonra galibiyet umutlarını git gide kaybeden Bartınspor, en azından evinde beraberlik için oynadı. Aradığı beraberlik şansını da ikinci yarının son anlarında yakaladı. Enes Çavuş ve Tolga Akdeniz’in çabalarıyla hareketlenen Bartınspor, aradığı beraberlik fırsatını 88’de yakaladı. Sağ kanattan kullanılan korner atışında defanstan gelen kaptan Şükrü Topal’ın sert kafa şutu, kalecinin ayaklarından döndü, Dönen topu iyi takip eden Şükrü, rakip oyuncunun müdahalesine rağmen topa dokundu. Yunus Ünsal altıpas içinde topu filelere gönderdi. Buz gibi golümüz, bu kez de orta hakem Mehmet Can Ölmez’e takılacaktı. Yan hakemine giden Ölmez, golü iptal etti. Şükrü Topal’a yapılan harekete penaltı kararı vererek skandal bir karar aldı.

Kaçan penaltıyla büyük hayal kırıklığı

Dakikalar 89 gösterdiğinde penaltıyı kullanmak için topun başına Kerem geçti. Tribünler nefesini tuttu. Tam beraberlik yakalandı denilirken Kerem, ters köşeye yatan kaleciye rağmen topu sağ üst köşen auto atmayı becerdi. Kırmızı-siyahlı kulübe dahil herkes kaçan penaltıyla pus kesti. Tribünler, “Penaltıyı neden Yunus kullanmadı?” diye birbirine sordu.

Hakemler maçın kontrolünü kaybetti

Özellikle ikinci yarı kötü yönetimiyle dikkat çeken hakemler, verdiği ve vermediği kararlarla skora da etti. Tüm takdir haklarını Devrek Belediyespor lehine kullanan hakem triosu, zaman zaman kontrolü yitirdi. İki net pozisyonda Bartınspor’un penaltısını görmedi. Filelerle buluşan golde topu filelerden çıkartan da yine hakem oldu. Oyunu yavaşlatmayı hedefleyen Devrekli her topçunun sakatlık numarasını yedi. Çıkan olaylar, itirazlar, tartışmalar, bol bol yaşanan taktiksel sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ile en az 10 dakika uzatılması gereken maça sadece 6 dakika verilmesi ise karşılaşmanın son skandal kararı oldu. 

Devrek’ten Bartınspor Başkanına çirkin saldırı

Devrekli futbolcular, bitiş düdüğüyle birlikte soyunma odasına gitmesi gerekirken misafir oldukları sahada sanki ev sahibi takımmış gibi büyük galibiyet sevinci yaşadı. Bartınsporlu futbolcularla tartışmaya girerek küfürleşen Devrekli oyuncular, maç sonu son rolünü de oynadı. Bir anda saha karıştı. Yumruklar havada uçuşmaya başladı. Takımını yatıştırmak için sahaya giren Bartınspor Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan, bu sırada Devrekli futbolcuların saldırısına uğradı. Devrek kalecisi Ahmet Can Bağırkan başta olmak üzere bazı Devrekli futbolcular başkana küfürler edip vurmaya kalktı. Tartışma, gerginlik, itiş-kakış çığırından çıktı, yumruklaşmaya uzandı. Polis de misafir takımı sahadan çıkarmakta etkisiz kalınca Bartınspor evinde ağır hakarete uğradı.

Martı, şampiyonluk yarışında yaralandı

Kardeş Devrek’in çirkin tavırlarına maruz kalan Bartınspor, Bartınspor bu skorla 42 puanda kaldı. Taciz ve tahriklerin mimarı Devrek Belediyespor ise 30 puanla 8’inciliğe yükseldi. Boyabat’ı deplasmanda 2-1 yenmeyi başaran Karabük İdmanyurdu, puanını 44’e yükseltirken haftalar sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk yarışında yaralanan Bartınspor, Çarşamba günü deplasmanda Ereğli Belediyespor’la karışılacak. Bu karşılaşmanın skoru Martı için bir anlam da tamam ya da devam maçı olacak.