Martı, lideri evinde devirdi

Futbolcuları sakat, as oyuncuları cezalı ve teknik direktörü istifa eden Bartınspor, Karabük'te tarih yazdı. Evinde 10 bin taraftarı önüne azametle çıkan Karabük İdmanyurduspor karşında temkinli, akıllı, paniğe yer vermeyen soğukkanlı ve inançlı futboluyla dikkat çeken kırmızı-siyahlılar, 70'te Oğuzhan Kolak'ın attığı golle lideri devirdi. Sargılarla kanının son damlasına kadar mücadele eden takım arkadaşlarına geçit vermeyerek destek olan İhsan'sa kalesinde devleşti. Karabük lehine verilen haksız penaltıyı kurtaran İhsan, hem maçın kaderini belirledi hem de Karabük'ü Ziraat Türkiye Kupasından sonra ikinci kez hezimete uğrattı. İl protokolünün bile kendisini terk ettiği Bartınspor 1 attı, 3 aldı. Lideri yerinden etti. 'Bu yarışta ben de varım' dedi.

Martı, lideri evinde devirdi

Son haftalarda alınan sonuçlar, sakatlıklar, hastalıklar, saha içi ve dışı olaylar, cezalılar derken üzerinde kara bulutlar dolaşan Bartınspor, Karabük’te küllerinden yeniden doğdu. “Ya tamam ya da devam” maçı öncesi Martılar, 6 futbolcusu sakat, 2 as oyuncusu cezalı olunca zor günler yaşadı. Üstelik olaylı Polatlı maçı sonrası teknik direktörü de istifa etti. Levent Gündüz, takımdan mı yoksa kendinden mi ümidi kestiği pek anlaşılamadan “Ben kaçar” der gibi gemiyi terk etti. Yönetim de gitmek isteyenin önünde dağ olsa duramaz hesabı kendisine kal diye ısrar etmedi. Başkan Serkan Yurtaçan takımı Yardımcı Antrenör Gürkan Elçi’ye emanet etti.

Tüm senaryolar hesaplandı

Gürkan Elçi hafta için tüm hesaplarını yaptı. Sakatlarla cezalıları çıkarınca elinde olanlarla kadrosunu kurmaya çalıştı. Takımı yoktan var eder gibi İhsan, Oğuzhan, Tolga Amasyalı, Furkan, Tolga Akdeniz, Enes Memiş, Ahmet Faruk, Tahir, Enes Çavuş, Emirhan ve Fatih’i sahaya sürerek ilk sınavına çıktı. Bu sırada yönetim de boş durmadı. Herkesin Karabük’e yenilir gözüyle baktığı takımını karşısına aldı. Futbolcularla tek tek konuşuldu. Yenilgi saf dışı edilerek tüm senaryolar hesaplandı. Yönetimin, hocasının, futbolcusunun tüm kalbiyle inandığı maçın sonunda tabela galibiyet yazdı.

Karabük’e evinde soğuk duş

Alınan kötü sonuçlarla protokolün bile inanmayıp maçlarda yalnız bıraktığı Bartınspor’u yaralı bekleyen Karabük İdmanyurduspor ise evinde  yine soğuk duş aldı. Ziraat Türkiye Kupasında ilk turda kendisini elediği için Bartınspor’a içten içe bilenen Karabük, günler öncesinden maça hazırlandı. Taraftara çağrı yapıldı. Maç da ücretsiz olunca yaklaşık 10 bin kişi Necmettin Şeyhoğlu stadına akın etti. Karabük; Enes, Tamer, Ali Alperen Berkay, Eray, Ahmet Enes, Emin, Ogün, Yusuf, Çağrı ve Barış’tan oluşan ideal kadrosuyla büyük bir azametle sahaya çıktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Haksız penaltı kararı bile Karabük’ü kurtaramadı

Lider Karabük’ün yerini sağlamlaştıracağı, Bartınspor’un da “Ya tamam ya devam” diyeceği kader maçını, Hakem Miraç Yıldırım yönetti. Maçın ilk yarısını bir iki karar dışında iyi idare etmeyi bilen Yıldırım’a ikinci yarı olanlar oldu. Stadın genel atmosferinin etkisinde kalan Yıldırım, Karabük, 78’e kadar gol bulamayınca bu dakika girilen ilk ve tek pozisyonda beyaz noktayı gösterdi ve haksız penaltı kararını verdi. Bartınspor’dan itiraz sesleri yükselse de hakem kararında ısrar etti. Karabük taraftarı coştukça coştu. Bu sefer devreye önce ilahi adalet sonra İhsan girdi. Karabük için beraberlik fırsatı elden gitti.

Bartınspor’dan ilk yarı temkinli ve akıllı oyun

90 dakika boyunca soğuk kanlılığı elden bırakmayarak Karabük’ün baskısına direnmeyi başaran, ataklarını savuşturmayı bilen Bartınspor, maçın ilk yarısında oynadığı akıllı futbolla dikkat çekti. İlk 45 dakikanın genelinde oyunu kendi yarı alanında kabul eden Bartınspor, temkinli oynayarak kontra ataklardan gol bulmaya çalışan bir görüntü sergiledi. Rakibin ataklarını engellemeyi başaran kırmızı-siyahlılar, etkili bir pozisyon bulamasa da soyunma odasına berabere gitmeyi bildi: 0-0

Karabük’ün şutu İhsan’a takıldı

İlk yarı Bartınspor savunmasını aşamayan ve iradesini kıramayan Karabük, ikinci yarı sahaya bu istekle girdi. Martılara yüklendikçe yüklendi. Defansında geçit aradı aradığı fırsatı da 54’te buldu. İlk isabetli şutunu çekti. O anlarda 10 bin kişinin yüreği ağzına geldi. Fakat bu kez de İhsan’ı geçemedi. İhsan direğin dibinden topu çelmeyi başardı. Takım arkadaşlarının ve bir avuç Bartınspor taraftarının yüreklerine su serpti.

Oğuzhan ikinci de affetmedi

Konsantrasyonunu bozmadan tek vücut halinde oynayan Bartınspor, dakikalar 78’i gösterdiğinde rakibine “artık yeter” dedi. Tolga Akdeniz’in kullandığı serbest vuruşta Karabük ceza alanında topla buluşan Oğuzhan, şutunu çekti. Karabük’ün file bekçisi Enes ilk pozisyonda topu çıkardı. Ancak dönen topu iyi takip eden Oğuzhan ikinci de affetmedi. Topu ağlara yapıştırdı. Bartınspor’u maçta hem öne geçiren hem de takımına galibiyeti getiren golü attı:1-0

Penaltı sevinci kursaklarda kaldı

Beklemediği yerden yaralanan Karabük, rakibine yüklenmeye çalıştı. Baskı kursa da etkili bir pozisyon elde etmeyi başaramadı. Bir türlü gelmeyen beraberlik gölü taraftarı gerdikçe gerdi, gerilen sinirler 78’de gelen haksız penaltı kararıyla gevşedi. Hakem, Karabük’ün o ana girdiği tek pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Karabük taraftarı ve yedek kulübesi karara sevindikçe sevindi. Kimse Bartınspor’un itirazlarını dinlemedi.

İhsan ikinci kez Karabük’ü hüsrana uğrattı

Haksız karara hırslanan İhsan önce takım arkadaşıyla kucaklaştı sonra kalesinde yerini aldı. İhsan, Yusuf’un kullandığı penaltıyı kurtarmayı başardı. Çeldiği top üst direğe çarpıp kornere çıktı. Ziraat Türkiye Kupasındaki penaltılarda da İhsan’ı geçemeyen Karabük ikinci kez hüsrana uğradı. Karabük taraftarının kafasına yabancı cisim atmaktan çekinmediği İhsan, herkese cevabını bu kurtarışıyla verdi. Takım arkadaşları gibi maça adını yazdırdı.

Yeldar’a kırmızı kart

Karabük normal sürede beraberliği yakalayamayınca umutlar uzatmalara kaldı. Atılamayan penaltıdan sonra yükselen tansiyon uzatmalarda doruğa çıktı. Karabük kulübesi ve Teknik Direktörü Zafer Ulusal, Yeldar’a saldırdı. Tribünlerden sahaya yabancı madde yağdı. Saha kenarından çok sayıda yönetici ve taraftar sahaya girdi. Olayları kontrol altına alamayan maçın hakemi Yeldar’ı ve Karabük’ün hocası Zafer Ulusal’ı kırmızı kartla oyundan attı.

Galibiyet pozu Serkan Yurtaçan’dan

Geç gelen bitiş düdüğüyle Bartınspor’da galibiyet coşkusu yaşandı. Başkan Yurtaçan ve yönetim sahaya girip futbolcularıyla kucaklaştı. Taraftar, futbolcuları ve yönetimi yanına çağırdı. Tezahüratlar, alkışlar arasında galibiyet pozunu ise Serkan Yurtaçan çekti. Kimsenin kazanacağına ihtimal vermediği Bartınspor, bu maçtan galip çıkmanın haklı gururunu soyunma odasında ve takım otobüsünde de yaşadı.

 

Martı, lideri evinde devirdi
Martı, lideri evinde devirdi
Martı, lideri evinde devirdi
Martı, lideri evinde devirdi
Martı, lideri evinde devirdi
Martı, lideri evinde devirdi