Martı 1 attı liderliği kaptı

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle verilen aranın ardından başlayan ligin ilk maçında evinde Boyabat 1868'i ağırlayan Bartınspor, sahadan lider ayrıldı. Deplasmanda Yeniçağ engeline takılan Karabük İdman Yurdu 2-2 berabere kalınca liderlik koltuğunu seve seve Bartınspor'a bıraktı. Asil Kaan, Tahir, Cihan İlkme gibi futbolcuların yıldızlaştığı Boyabat maçını, Kemal Bolat'ın golüyle 1-0 kazanan Martı, tek golle liderliği kaptı.

Martı 1 attı liderliği kaptı

Ülkeyi derin bir acıya boğan Kahramanmaraş depremleri nedeniyle verilen aranın ardından başlayan ligde Bartınspor evinde Boyabat 1868’le karşılaştı. Ömertepesi sentetik sahada oynanan maçı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Engin Şakir Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan ve kulüp yönetimi de izledi. Bartınspor taraftarı ise sahadaki kapalı iki tribünün çatısında çökme tehlikesi ve henüz onarımının yapılamamış olması dolayısıyla karşılaşmayı 750 kişilik tek kapalı tribünden takip etti. Diğer taraftarların ise sahanın kenarındaki tel örgülerden maçı izlediği görüldü.

İşte her iki takımın ilk 11’i!

İki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşların anıldığı karşılaşmaya Bartınspor, kalede Asil Kaan, Tolga Amasyalı, Beytullah, Şükrü, Tolga Akdeniz, Cihan, Kemal, Tahir, Enes Çavuş, Burak ve ileride Fatih Akmaz 11’yle başladı. Deplasmandaki Boyabat ise kalede Servet, Mehmet, Gökhan, Furkan, Furkan Can, Ekrem, Enes Bahadır, Nurettin, İlkay, Hasan ve ileride Ömer Polat 11’yle sahada yerini aldı.

Taraftardan tüyleri diken diken bağırış

Deha Emre Kebap’ın yönettiği karşılaşmanın ilk dakikalarında depremzedelerin acılarına ortak olan Bartınspor taraftarı tribünlerine sessizlik hakim oldu. Depremin yaşandığı 04.17 saatine ithafen tribünlerde çıt sesi dahi çıkarmayan taraftar 4 dakika 17 saniye sonra üç kere “Sesimi duyan var mı?” diye seslendi. Taraftarın tüyleri diken diken eden “Sesimi duyan var mı?” bağırışı, sahadaki herkesin ve tüm maçı izleyenlerin duygulandırdı.

Boyabat ablukasına Asil Kaan engeli

Bu duygu yoğunluğuyla başlayan maçın ilk yarısında Bartınspor neredeyse ilk 20 dakika boyunca ileri çıkmakta ve rakip ceza alanında etkili olmakta güçlük çekti. İlk yarı boyunca ileriye hızlı çıkışlarıyla dikkat çeken Boyabat ise 15 dakikadan itibaren tam iki dakika boyunca Bartınspor kalesini ablukaya aldı. Net üç gol pozisyonu yakalayan Boyabat’ın 2 şutu, kalecimiz Asil Kaan’a takıldı. Bir şutu da tam kale çizgisinde uzaklaştırmayı bilen kırmızı-siyahlıların defansından geçemedi.

Kanatlardan gol arayışı

Rakibinin baskısını kırmayı başaran Martı, her iki kanattan da Boyabat ceza alanını yokladığı esnada, sağ kanattan Enes Çavuş’un yaptığı ortaya kale önünde hiçbir Bartınsporlu futbolcu dokunamayınca top, arka kale direğinin yanından çok az farkla auta çıktı. Yüzde yüzlük gol pozisyonu olmasa da bu pozisyonla rakibi üzerinde etkisi hissettiren Bartınspor, ilk yarının en net gol pozisyonunu dakika 28’de elde etti.

Martı Servet’e takıldı

Maçın genelinde orta sahanın en etkili ismi ve maçın yıldızlarından biri olan Tahir’in Kemal Bolat’a pasıyla sol kanattan atağa kalkan kırmızı-siyahlılar, Boyabat kalesini esir aldı. Ancak Boyabat’ın Asil Kaan’a takılması gibi Martı da rakip kaleci Servet’i geçemedi. Maç boyunca Asil Kaan kadar kurtarışlarıyla dikkat çeken ve belki de maçın farklı bir skorla bitmesini engelleyen Servet, penaltı noktasında topla buluşan Fatih’in şutunu çıkarmayı başardı. Bartınspor’un da maçtaki ilk net gol pozisyonunu önledi.

Penaltı Asil Kaan’ın ellerinde patladı

Martı’nın maçtaki kaderi ise dakika 32’de değişti. Boyabat’ın ceza alanımızda etkili olduğu esnada defansın önemli isimlerinden Beytullah’ın topa elle müdahalesini kaçırmayan maçın hakemi Deha Emre Kebap, penaltı noktasını gösterdi. Bartınsporlu futbolcuların itirazlarına rağmen karar değişmeyince topun başına geçen Boyabatlı Enes Bahadır, takımını maçta öne geçirecek fırsatı kaçırdı. Kalenin sol tarafına giden Enes’in şutu, direğin dibinde Asil Kaan’ın ellerinde kaldı. Asil Kaan maçın kırılma anı olan bu kurtarışıyla takım arkadaşların ve taraftarın yüreklerine su serpti. Boyabat’a da bir kez daha hüsranı yaşattı.

Kemal’den yürekleri ağza getiren şut

Kurtarılan penaltıyla silkelenip kendine gelen Bartınspor, ilk yarının son anına kadar rakip kaleyi yokladı. Soyunma odasına skor üstünlüğüyle gitmek isteyen kırmızı-siyahlılar aradığı fırsatı uzatma dakikalarında yakaladı. Biranda kaleciyle karşı karşıya kalan Kemal Bolat’ın şutu yürekleri ağza getirdi. Herkesin gol olmasını beklediği pozisyonda devreye yine Servet girdi. Servet, Kemal’in şutunu çıkarmayı başarınca her iki takımda soyunma odasına berabere girdi: 0-0

Kemal’den yine kaleye yoklama

Maçın ikinci yarısına gol yollarında daha istekli çıkan Bartınspor, Boyabat ceza alanındaki etkisini arttırdı. Özellikle ileri uçta Kemal’le gol arayan kırmızı-siyahlılar, 53. Dakikada Kemal’i topla buluşturdu ancak Kemal’in şutu bu kez de az farkla üstten auta çıktı. Yine Kemal kadar rakip ceza alanında etkili olan Tahir’in üst direkte patlayan sert şutu maçta kaçan net gol pozisyonlarından biri oldu.

Bu kez affetmedi

Dakikalar 68’i gösterdiğinde ise olanlar oldu. Hem Bartınspor hem de 2 net gol pozisyonu kaçıran Kemal aradığı fırsatı buldu. Sağ kanattan yapılan atakta Boyabat ceza alanında topla buluşan Kemal, bu kez affetmedi. O ana kadar takımını birçok gol pozisyonundan kurtaran Sertvet, Kemal’in şutuna engel olamayınca fileler Bartınspor lehine havalandı: 1-0

Yeniçağ, Karabük’ü liderlikten etti

Geriye kalan dakikalarında başka gol sesi gelmeyince Bartınspor, 1-0 maçın galibi oldu. En az Bartınspor-Boyabat maçı kadar takip edilen ve kırmızı-siyahlıların bir gözünün ve kulağının da orada olduğu Yeniçağ-Karabük İdman Yurdu maçında tam bir sürpriz yaşandı. Karabük, Yeniçağ’la 2-2 berabere kaldı. Liderlik koltuğunu da Boyabat maçının galibi Bartınspor’a bıraktı. Martı böylece haftayı lider kapattı.

 

 

 

 

 

 

 

Martı 1 attı liderliği kaptı
Martı 1 attı liderliği kaptı
Martı 1 attı liderliği kaptı
Martı 1 attı liderliği kaptı
Martı 1 attı liderliği kaptı