Madenci promosyonlarında 4. İhale yapılacak

Zonguldak ve Bartın'daki madenciler için yapılan promosyon ihalesinin tekrarlanacağını açıklayan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ile bankalar arasında üçüncü ihalenin 18 Ocak'ta yapıldığını, bankaların promosyon tekliflerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Madenci promosyonlarında 4. İhale yapılacak

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bir açıklama yaparak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ile bankalar arasında üçüncü ihalenin 18 Ocak’ta yapıldığını, bankaların promosyon tekliflerinin kabul edilemez olduğunu ve ihalenin tekrarlanacağını belirtti. Bankaların son ihalede en fazla 17 bin 500 lira promosyon teklifi verdiğini kaydeden sendika “ “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ile bankalar arasında üçüncü ihale 18 Ocak 2023 tarihinde yapılmıştır.Üçüncüsü gerçekleştirilen promosyon ihalesinde bankaların maden işçisine yakışır bir promosyon ücreti teklifinde bulunmalarını bekledik. Ancak bankalar en fazla 17 bin 500 lira promosyon teklifi verdiler. Bu rakamlar kabul edilebilir değildir” dedi.

“Rakam düşüklüğünden ihale üçüncü kez iptal edildi”

Son artırmada ihalede kalan Vakıfbank 17 bin TL olan teklifini 17 bin 500 TL'ye yükselttiğini açıklayan GMİS, “Sendikamızın gözlemci olarak bulunduğu, TTK Genel Müdürlüğü ile bankalar arasında, 8 bin 536 işçi ve memuru ilgilendiren promosyon ihalesinde açık artırmada Vakıfbank 17 bin TL, Yapı Kredi Bankası ise 16 bin 500 TL teklif verdi.  İş Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası verilen tekliflerin altında kaldığı için ihaleden çekildiler. Son artırmada Yapı Kredi Bankası da ihaleden çekildi. İhalede kalan Vakıfbank 17 bin TL olan teklifini 17 bin 500 TL'ye yükseltti. Ancak promosyon ücret tekliflerinde verilen rakamların düşük olması nedeniyle ihale üçüncü kez iptal edildi” şeklinde konuştu.

“Maden işçisinin hakkı olanı istiyoruz”

Maden işçisine yakışır bir promosyon ücreti için çalıştıklarını vurgulayan GMİS, “Maden işçilerimizin taleplerini ve beklentilerini her platformda banka yetkililerine anlatıyoruz. Maden işçisine yakışır bir promosyon ücretinde anlaşılması için çaba harcıyoruz. Biz maden işçisinin hakkı olanı istiyoruz. Dördüncüsü yapılacak ihaleye, bankaların maden işçilerine yakışır bir promosyon ücreti teklifiyle katılmalarını istiyoruz” ifadesinde bulundu.