Maden Lisesi için çalışmalar başladı

Kabine Toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bartın'a yapılacak madencilik lisesiyle ilgili ilk adım atıldı. Bu kapsamda Bartın'a gelerek lisenin nereye yapılacağına dair saha incelemesi yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, bir kampus içerisinde yapılacak lise ise birkaç tane alternatif alan belirlediklerini söyledi. Lisenin nasıl bir okul olacağına dair belirlenen birkaç özelliği de aktaran Bakan Yardımcısı Şensoy, modern teknolojilerin kullanılacağı lisede modern atölyeler, sürekli eğitim merkezi, ar-ge merkezleri olacağını kaydetti.

Maden Lisesi için çalışmalar başladı

Kabine Toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bartın’a yapılacak madencilik lisesiyle ilgili ilk adım atıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy bu kapsamda Bartın’a gelerek Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar’la birlikte saha incelemelerinde bulundu. İncelemeler sonrası Bartın Valiliğinde yine Vali Arslan ve Müdür Acar’la birlikte açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Şensoy, bu konuda Bartın’da birkaç alternatif alan belirlediklerini söyledi.

“Şehit madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Liseyle ilgili belirlenen birkaç noktayı aktarmadan önce 14 Ekim’de Amasra’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 42 şehit madencimize Allah’tan rahmet dileyen Sadri Şensoy, şu bilgileri paylaştı:

“Sözlerime başlamadan önce 14 Ekim’de Amasra İlçemizde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 42 maden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı ile sabırlar diliyorum. Yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum.

“İlk etapta bir Maden Teknolojisi Alanı açtık”

Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Ekim’de yapılan kabine toplantısından sonra Bartın’da bir madencilik lisesi açılacağını belirtmişti. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak o günden itibaren çalışmalarımıza başladık. Hangi alanları ve hangi bölümleri açacağımıza dair bir müfredat ve program çalışması yaptık. Bartın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içerisinde ilk etapta bir Maden Teknolojisi Alanı açtık.

“Birkaç tane alternatif yer belirledik”

Bartın içerisinde okulumuzu yapacak olduğumuz bir kampus alanını belirlemek için Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzle bugün bir saha ziyareti yaptık. Birkaç tane alternatif yer belirledik. Bu okullar yapılıncaya yani kampus tamamlanıncaya kadar öğrencilerimiz eğitimlerini Bartın Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde takip edecekler.

“Bu lise bir kampus içerisinde olacak”

Yapacak olduğumuz lise madencilik alanında tematik bir lise olacak. Bu açılacak lise yine madencilik alanında Türkiye’de açılacak ikinci lise olacak. İlk liseyi Sayın Bakanımız Balıkesir’de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızla birlikte açmıştı. Bu lise bir kampus içerisinde olacak. Kampus içerisinde atölyeleri olan, sürekli eğitim merkezi olan, eğitimlerin alınmış ar-ge merkezlerinin olduğu geniş kapsamlı bir okul olacak.

“Her türlü modern teknolojiler kullanılacak”

Her türlü modern teknolojilerin kullanıldığı ve modern atölyelerin olduğu bir okulumuz olacak. Aynı zamanda civardaki sektörlerde de çocuklarımız uygulama imkanı bulacaklar. Sektörün aradığı kalifiye elamanların yetişeceğine inanıyoruz. Bartın için de büyük bir kazanım olacak. Bu okulun buraya kazandırılması konusunda bize destek olup fikir veren Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Süreçlerimizin her aşamasını planlayıp takip eden Sayın Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca ildeki tüm eğitim süreçlerini takip edip koordine eden Sayın Valimize ve Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah okulumuz Bartın ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olur.”