LÖSEV'den Bartın TSO'ya ziyaret

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Halkla İlişkiler Sorumlusu Ecem Özsüvari ve LÖSEV Sosyal Hizmetler Uzmanı Eylül Aslan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık'ı ziyaret etti.

LÖSEV'den Bartın TSO'ya ziyaret

TSO Başkanı Balık’a LÖSEV’le ilgili bilgi veren Ecem Özsüvari amaçlarının; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Vakfın ayrıca, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçladığını ifade eden Aykut, LÖSEV’in artık lösemili çocuk hastalarının yanı sıra yetişkin lösemililere ve diğer kanser türlerinde tedavi görev çocuk hastalara da destek verdiğini vurguladı. LÖSEV olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında da bilgi veren Özsüvari vakfın bölgesel çapta etkinliğinin artırılması için bir çalışma yürüttüklerini ve bu kapsamda ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bartın’da vakfa kayıtlı 150 civarı lösemi hastası bulunduğunu ve bu hastalarla sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Özsüvari, “Bize ihtiyaç duydukları zaman en kısa sürede yanlarında olmaya, onlara destek vermeye çaba gösteriyoruz” dedi. Vakfın en büyük gelir kaynağının bağışlar olduğunu anlatan Özsüvari, başta hastane, okul, otel ve tatil köyü olmak üzere sadece LÖSEV’e kayıtlı hastaların yararlanabileceği hizmetlerin yanı sıra yürütülen sosyal sorumluluk projeleriyle de hastalara umut olmaya devam ettiklerini dile getirdi.

“Çocuğun hayatından ve sağlığından daha değerli bir şey olamaz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ise, LÖSEV’in çok önemli bir misyon üstlendiğini, insanların her hastalığa olduğu gibi bu hastalığa da yakalanma riski bulunduğuna dikkat çekti. TSO Başkanı Halil Balık, “Hiç kimse ben ya da bir yakınım bu hastalığa yakalanmaz diyemez. Özellikle lösemili çocuklarımızın tedavisinde en gerekli şey, onlara verilecek moral ve motivasyondur. Hayat içerisinde bir çocuğun hayatından ve sağlığından daha değerli bir şey olamaz. Onlarca çalışanı, binlerce lösemili çocuk ve aileleri, sayısız gönüllü üyesiyle kocaman bir aile haline gelen LÖSEV’i özverili çalışmalarından dolayı gönülden tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Allah, bu hastalıkla mücadele eden yavrularımıza ve ailelerine güç, kuvvet ve şifa versin. LÖSEV’in gerçekleştireceği her türlü çalışmaya destek olmaya hazırız,’’ şeklinde konuştu.