Kuyumcu esnafına eğitimler devam ediyor

Bartın Ticaret İl Müdürlüğünce, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odasında (MESO) gerçekleştirilen Kuyum Ticareti Yönetmeliği eğitimleri devam ediyor.

Kuyumcu esnafına eğitimler devam ediyor

Bartın Ticaret İl Müdürlüğünce, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odasında (MESO) gerçekleştirilen Kuyum Ticareti Yönetmeliği eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerin ikinci ayağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın MESO Başkanı Yılmaz Akdeniz şöyle konuştu:

 “2.Grupla odamız toplantı salonunda, Kuyum Ticareti Yönetmeliği hakkında Ticaret İl Müdürü Sayın Erhan Özcan koordinatörlüğünde Ticaret İl Müdürlüğü personelleri tarafından kuyumcu esnafımıza kuyum eğitimi verilmeye devam edildi. Bilindiği üzere, 14/01/2015 tarihli ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik 14/04/2021 tarihli ve 31454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte kuyum ticaretinin, yalnızca yetki belgesine sahip kuyum işletmeleri tarafından yapılacağı; yetki belgesinin, kuyum işletmesinin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden verileceği, yenileneceği ve iptal edileceği hususları ile Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesinin 1 inci fıkrasında faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31/12/2021 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerektiği hususları ile söz konusu yönetmelik ile getirilen diğer yükümlülükler yer almaktadır.

“Çok teşekkür ederim”

Diğer taraftan, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sisteminin 23/09/2021 tarihi itibarıyla uygulamaya alındığı, kuyum ticaretiyle iştigal eden tüm işletmelerin KTBS üzerinden yetki belgesi almak üzere başvuruda bulunmalarının sağlanması için odamız tarafından konu ile ilgili olarak bugün Odamız Merkez Binasında kuyumcu üyelerimize Bartın Ticaret İl müdürü Sayın Erhan Özcan, Şef Ertunç Ülkü ve Büro Personeli Lütfü Sefa Köseoğlu tarafından çok faydalı olduğuna inandığımız, yönetmelik ve ilgili yönetmelik içeriği hakkında soru-cevap şeklinde geçen sunum ile bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bartın Ticaret İl müdürü Sayın Erhan Özcan'a, ve Büro Personeli Lütfü Sefa Köseoğlu’na yapmış oldukları sunum ve bilgilendirme için şahsım ve odamız üyeleri adına çok teşekkür ederim.”