Kurucaşile İlçe Hastanesinde arsa sorunu çözüldü

Bu yıl 20. Kez düzenlenen Kurucaşile Ahşap Tekne ve Yat Festivalinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ilçeye yapılan yatırımları aktararak Tekkeönü'nde ahşap yap, sanayi sitesi inşaatına başladıklarını ve ilçeye yapılması planlanan hastane için arsa sorununu çözdüklerini söyledi. Grup Başkanvekili Tunç, 'Hastaneyle ilgili çalışma başlatmıştık. Arsa problemi çözüldü. İnşallah onun da temelini atmak nasip olur ve Kurucaşile modern bir hastaneye inşallah kavuşturacağız' dedi.

Kurucaşile İlçe Hastanesinde arsa sorunu çözüldü

 Kurucaşile Belediyesi, her yıl ilçede geleneksel olarak düzenlenen  Ahşap Tekne ve Yat Festivalini bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla 20. Kez düzenledi. Sanatçı Hasan Yılmaz'ın da konser verdiği festivale AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Kurucaşile Kaymakamı Ebrar Evsen, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sayın: “Anmacımız tekne üreticilerimizin ülke ekonomisinde hak ettikleri yeri almaları”

Konser öncesi vatandaşlara seslenen Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın şöyle konuştu:

"Mavi ve yeşil cenneti Kurucaşile'de Ahşap Tekne ve Yat Festivalini 20. Kez düzenliyor olmanın mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Konuklarımızla birlikte olmaktan, bu atmosferi birlikte paylaşmaktan duyduğumu mutluluk ve heyecanla hoş geldiniz diyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. İlçemizin tanıtımına katkı sağlayacak sosyal, kültürel ve ekonomik hayatımızı hareketlendirecek festivalimizin amacı günümüzde sanayileşmenin gerisinde kalan ve sanayileşmek için çaba sarf ettiğimiz kültürümüzün temsilcisi olan ve ustalarımızın el emeği göz nuru ile yapmış oldukları geleneksel ahşap tekne ve yat yapımı sanatımızın ülke genelinde tanıtımını yaparak tekne üreticilerimizin ülke ekonomisinde hak ettikleri yeri almalarını sağlamak ve onları her konuda desteklemektir.

“İlçemizin kalkınması için mücadele vermekteyiz”

Kurucaşile'de bu değerin korunması, tanıtılması, sahip çıkılarak gelecek nesillere aktarılması Kurucaşile'yi seven herkesin görevidir. Yerel yönetim olarak bizler ilçemizin kalkınması, gelişmesi ve kültürünün korunması için mücadele vermekteyiz. Kurucaşileler olarak her zaman ilçemizin tarihine ve kültürüne sahip çıktığımız gibi inşallah bundan sonrada hep birlikte sahip çıkacağız. Geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğimize maddi manevi büyük destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığına, AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekilimiz Yılmaz Tunç'a ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu duygu ve düşüncelerle bu yıl 20'ncisini düzenlediğimiz Ahşap Tekne ve Yat Festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Tunç: “Dağları delmeye devam”

Festivale katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç ise şunları söyledi:

"Bu güzel yaz akşamında Kurucaşile'de yine bir ahşap yap, tekne festivalinde sizlerle beraberiz. 20'nci ahşap yat ve tekne festivali hayırlı olsun, uğurlu olsun. Kurucaşile’deki bu birlik ve beraberlik, bu güzellikler ilanihaye yaşasın. Ben bu güzel organizasyondan dolayı öncelikle Kurucaşile Belediye Başkanı-mızı, ilçe kaymakamımızı Çok değerli sanatçılarımızı, Hasan Yılmaz ve diğer emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kurucaşile ilçemiz bizim göz bebeğimiz. Kurucaşilemiz zarafetiyle insanları büyüleyen, yeşiliyle, mavisiyle, doğa harikası bir yer. 1957'de ilçe oldu. Menderes döneminde. 1958'de belediye oldu ve o günden bu yana da önce Zonguldak'ın ilçesi, sonrasında Bartın il olunca Bartın'ın ilçesi olarak Bartın'ı en uzak ilçe olarak görünüyor ama Kurucaşile ilçemizi Bartın'ımıza yakınlaştırmak için dağları delmeye devam ediyoruz.

“Ulaşım 25 dakikaya düşmüş olacak”

Bir ahşap yap tekne festivalinde Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım bu kürsüye çıkmıştı. 'Ben Bartın'dan buraya helikopterle gelecektim. Ama milletvekilimiz dedi ki, hayır, helikopterle Bartın'a kadar Bartın'dan sonra minibüse bineceğiz. Ve Kurucaşile'ye minibüsle gideceğiz' demişti. Ve biz Binali Bey o zaman Ulaştırma Bakanımızda minibüse bindik. Bir buçuk saatte o dönerek yollardan geldik. Sayın Bakanımız Kurucaşile'ye geldiğinde uykusu gelmişti. Ve festival alanına indiğimde anladım beni neden minibüse bindirdiğinizi dedi. Ve kürsüye çıktığında da bunu anlatmıştı. Dön babam dön. Bitmek bilmedi Kurucaşile'nin yolu demişti. Ve helali hoş olsun. Şu kadar kilometre duble yol yaptık. Şurada Bartın'da Kurucaşile ile Cide arasında sıkışacak halimiz yok. Hemen başlatıyoruz demişti. Sayın Bakanımız o gün projelerin talimatını verdi. Ve Kurucaşile yolları, dağlar bölünmeye başladı. Çapraz Tüneli'ni bitirdik. Amasra tüneli bağlantısını bitirdik. Cumayanı viyadüğünü bitirdik. Cumayanı tünelini bitirdik. Dizlermezeci Meydan Tüneli'ni bitirdik. Tekkeönü Kurucaşile arasında devam ediyor çalışmalarımız. Tekkeönü-Karaman arasında da tünel bitmek üzere. Ve inşallah çok kısa süre içerisinde önümüzdeki günlerde tekrar çalışmalar hızlı bir şekilde başlayıp devam edecek ve Kurucaşile ilçemize Bartın il merkezimiz 25 dakikaya düşmüş olacak. 25 dakikada vilayetimize ulaşmış olacağız.

“Çok önemli yatırımlar yaptık”

Tabii buradan Cide'ye doğru da proje çalışmaları devam ediyor. Dağları delerek viyadüklerle vadileri aşarak bu büyük yatırım ne kadardır maliyeti? 3,5 milyar. Yani iki tane Boğaziçi Köprüsü maliyetinde. Bu büyük yatırımlardan dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve projeyi başlatan ve devam ettiren Ulaştırma Bakanımız önceki Binali Yıldırım ve sonrasında yine Kurcaşile'yi birlikte ziyaret ettiğimiz ulaştırma bakanımız Adil Karaismailoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Projeyi yakından takip ediyoruz. Sadece yol çalışmaları değil, belediyemizle birlikte Kurucaşile'mize önemli eserler kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Lisemize spor salonundan tutun, stadımız şimdi tekrar onarıma girecek inşallah. Ve imar planı çalışmaları sonuçlanmış, hastaneyle ilgili çalışma başlatmıştık. Arsa problemi çözüldü. İnşallah onun da temelini atmak nasip olur ve Kurucaşile modern bir hastaneye inşallah kavuşturacağız. Kurucaşile’miz aslında belki birçoğu görmüyor. Ani yağışlarda Kurucaşile ilçe merkezini sel basmasın diye biz 10 tane ormanın içerisine bent yaptık. Hemen şu yamaçlarda 10 tane bent yaparak ani sel baskınlarında ve ilçe merkezine ani sel baskınları olmasın diye çalıştık. Tekkeönü Dereleri'nden tutun da Kurucaşile merkezdeki derelerin ıslahına varıncaya kadar çok önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

“Tekkeönü sanayi sitesi inşaatı başladı”

Tabii ki ahşap yap ve tekne imalatı Kurucaşile için için vazgeçilmez. Osmanlı'dan bu yana devam eden bir geleneği ustalarımız sürdürüyor. Ben bu geleneği Osmanlı'dan bu yana sürdüren ahşap yap tekne ustalarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Ahirete intikal eden ustalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. O geleneği biz devam ettirebiliyorsak ne mutlu. İşte onun için Tekkeönü'nde ahşap yap, sanayi sitesi inşaatına başladık. Ve orada da Kurucaşile'mizde önemli bir istihdam alanı olacak. Ve ahşap yap tekne imalatı bir kooperatifleşme, bir sanayi sitesi şeklinde inşallah çok daha verimli bir şekilde bölgeye, ülkemizin ekonomisine hizmet verecek.

İşte bu geleneğin tanıtımını sağlayan bu festivaller önemli. Festivale de Kültür Bakanlığımız destek verdi. Kültür Bakanımıza da çok çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımıza, ilçe Kaymakamımıza emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle Saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Gurbetten gelenlere hoş geldiniz diyorum. Ve dönüşlerde de sağlıcakla tekrar çalıştığınız yerlere tekrar ikametlerinize, sağlıcakla ulaşmanızı cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Kurucaşile'yi unutmayın. Büyüklerimizi unutmayalım. Onları sık sık ziyaret edelim. Sadece yaz dönemlerinde değil, diğer mevsimlerde de inşallah gelerek onların hal ve hatırlarını soralım. Sizler de zaten bunu yapıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun."

Konuşmaların ardından sahneye çıkan sanatçı Hasan Yılmaz verdiği konserle Kurucaşilelere  neşeli saatler yaşattı.