Kurtkaya'dan su kesintilerine sert eleştiri

'Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına sayılı günler kaldığı şu anlarda Bartın'ımızın hakkettiği suya erişememek, nasıl kesintisiz su hizmetini alacağını tartışmak mıdır?' diyerek Bartın şehir merkezindeki su kesintilerini eleştiren Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkanı Adayı Yasemin Dora Kurtkaya 'Neyse ki Bartınlıların bu beceriksiz yerel idareden kurtulmasına birkaç ay kaldı. Birkaç ay sonra Bartın, ehil kadrolarla birlikte bölgesinin yükselen değeri olacak, böylesine temel problemleri kentin belleğinden söküp atacak ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir' ifadelerinde bulundu.

Kurtkaya'dan su kesintilerine sert eleştiri

Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkanı Adayı Yasemin Dora Kurtkaya’dan aday olarak ilk açıklama Bartın şehir merkezindeki su kesintileriyle ilgili geldi. Bir siyasetçi olarak açıklamayı yapmaktan hicap duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Adayı Kurtkaya “Öncelikle bu açıklamayı yaparken bir siyasetçi olarak değil bir Bartınlı olarak hicap duyduğumu ifade etmek isterim. Bartın Belediyesi, malumunuz üzere Cumhur İttifakı’nın paydaşı olan bir parti tarafından yönetilmektedir. Batı Karadeniz’in göbeğinde, İstanbul ile Ankara’nın tam ortasında yer alan şehrimiz ne yazık ki iş bilmez yerel yönetimler sayesinde hala çok temel problemlerini halledememiş, şehrin kalkınmasın ve gelişimini konuşmamız gereken zamanlarda ya sel baskınlarını ya da su kesintilerini konuştuğumuz, afetlerle, aksaklıklarla, altyapı yetersizlikleriyle anılan bir kent haline gelmiştir. Ülkemizin cennet köşelerinden birisi olan Bartın, bu iş bilmezlik nedeniyle ihmaller ve eksikliklerle özdeş hale getirilmiştir.”

“Su kesintileri yaşayan bir şehre yatırımcıyı nasıl çekebiliriz?”

Bartın’daki yerel iktidara da “Merkez ilçesi su kesintileriyle boğuşan bir kent nasıl gelişebilir?” sorusu başta olmak üzere bir takım sorular yönelten Kurtkaya şöyle devam etti:

“Şimdi buradan yerel iktidara soruyorum; Merkez ilçesi su kesintileriyle boğuşan bir kent nasıl gelişebilir?  Doğru düzgün suyu akmayan, 10 güne varan su kesintileri yaşayan bir şehre yatırımcıyı nasıl çekebiliriz? Herkesin görmesi gereken adeta cennetten bir parça olan şehrimizde turizmin çıtası bu garabet altyapıyla nasıl yükselebilir? Böylesine temel problemlerin yaşandığı bir kentte, zorunluluk dışında hangi öğrenci Bartın’ı bile, isteye tercih eder?

“Yerel yönetimin Bartın için verecek neyi kalmıştır?”

Konuşunca mangalda kül bırakmayan iktidar ve payandalarından cevap bekliyoruz; Türkiye Yüzyılı derken, üstelik sizin kontrolünüzde olan bir belediye henüz su gibi en temel ihtiyacı kesintisiz sağlamaktan acizken Bartın bu yüzyılın tam olarak neresindedir? Nereden tutsan elinizde kalan yerel yönetimin Bartın için verecek neyi kalmıştır? Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına sayılı günler kaldığı şu anlarda Bartın’ımızın hakkettiği suya erişememek, nasıl kesintisiz su hizmetini alacağını tartışmak mıdır? Neyse ki; Bartınlıların bu beceriksiz yerel idareden kurtulmasına birkaç ay kaldı. Birkaç ay sonra Bartın, ehil kadrolarla birlikte bölgesinin yükselen değeri olacak, böylesine temel problemleri kentin belleğinden söküp atacak ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.”