Kurtkaya'dan Esenyurt mevkiindeki kazalarla ilgili açıklama

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya son zamanlarda Esenyurt mevkii Bartın Ankara Karayollarında yaşanan kazalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kurtkaya, 'Nedense birilerinin daha çok para kazanacağım hevesiyle yaptığı her işte kaybeden vatandaş oluyor. Bu olayda da kaybeden yine biz olduk' dedi.

Kurtkaya'dan Esenyurt mevkiindeki kazalarla ilgili açıklama

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya son zamanlarda Esenyurt mevkii Bartın Ankara Karayollarında yaşanan kazalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kazaların kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Başkan Kurtkaya şunları söyledi:

“3 Ekim Pazar günü iki hemşehrimizin hayatını kaybettiği, yaralıların olduğu ve iki gün geçmeden aynı yerde bir çok aracın kaza atlattığı, aynı şekilde bir kamyonun devrildiği Esenyurt mevkiinde meydana gelen kazalar bizleri hem derinden üzmüş, hem de bundan sonra olabilecek kazalar için endişelendirmektedir. Sık sık Esenyurt mevkiinde araçların kaza haberlerini duyar olduk. Karayollarında görevli, konunun uzmanı mühendislerin harekete geçmesi için daha ne kadar vatandaşın can ve mal kaybı olması gerekir ki bu konunun ivedilikle çözülmesi sağlansın. Gelecek Partisi Bartın Teşkilatı ve Bartınlılar olarak, hemşehrilerimiz adına soruyoruz.

 

1.Uzun yıllar karayolları Esenyurt mevkiindeki Bartın Çaycuma arasındaki yola yatırım yapılmadığından dolayı yol normal yapısından uzaklaşmış olabilir mi?

 

2.Yap, işlet ,devret modeliyle mütahitlere ödenen garantili paralardan geriye para kalmıyor mu, bu nedenle yol tamiratlarına gerekli bütçe ayrılamadı mı?

 

3. Üç günde aynı yerde kaza olması normal mi? Bu yolda bir üretim hatası, karayollarının imalatında bir hata olabilir mi?

 

4. Yollar uzun süre bakıma alınamadığı için özelliğini kaybetmiş olabilir mi?

 

Sayıştay raporlarında 2020 yılı denetim raporunda “2020 yılının belirtilen 5 aylık işletme döneminde taraflara mutabık kılınan ödemeli geçiş yapan otomobil sayısının 2.873.737 adet ve minibüs sınıfı araç sayısının ise 186.674 adet olduğu dikkate alındığında güncel geçiş ücretleri hesap edilirken döviz kurunun hatalı alınması neticesinde belirtilen dönem için tünelden geçiş yapan araçlardan KDV hariç toplam 13.130.792,12 TL fazla tahsilat yapılmasına sebebiyet verilmiştir.

“Bu olayda da kaybeden yine biz olduk”

Sayıştay raporlarına göre bu kadar fazladan tahsilat yapan kurumun, yıllardır gerek Bartın -Karabük Kara yolları gerekse Bartın -Ankara karayollarını bu kadar bakımsız bırakması, yıllardır Bartın’ı idare eden Bartın'ın idarecileri tarafından üvey evlat muamelesi gösterilmesinin devamıdır. Nedense birilerinin daha çok para kazanacağım hevesiyle yaptığı her işte kaybeden vatandaş oluyor. Bu olayda da kaybeden yine biz olduk.  Şimdi birileri çıkacak “yollarımızın gerekli bakımları yapılıyor” diyecek. Bizde diyoruz ki bu yolda son 15 günde birbirinden kıymetli 5 canımızı verdik. Onlarca yaralılarımız oldu. Milyonlarca maddi hasarımız oldu. Yaparsa mevcut hükümet yapar zihniyetiyle, her kurumun tepesinde siyasi eli olan, hatta eli demeyelim, her kurumun tepesine ayağıyla birlikte çıkmış olan siyasilerin yöneteceği bir ülkede her zaman kazanan, müteahhit olur, zengin olur, her zaman da kaybeden halk olur Gelecek Partisi Bartın İl Başkanlığı olarak Karayollarının sürekli kazaların olduğu, can ve mal kaybının yaşandığı bu yolun yetkililer, uzmanlar tarafından inceleyip bir an önce asli görevlerini yapmalarını bekliyoruz.”