Kurtkaya, Cumhuriyet Bayramını kutladı

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kurtkaya, Cumhuriyet Bayramını kutladı

Başkan  Kurtkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 98. Yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, dava arkadaşları o gün toplanan meclisi mebusan ve Ülkemizin Cumhuriyetle ve Demokrasi ile yönetilmesi mücadelesini veren dedelerimiz Cumhuriyetle yönetilecek olan bu ülkenin üst kimlik olarak Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında din, dil, ırk, mezhep ayrılığı yapmadan Cumhuriyet kimliği bağlayıcılığıyla muasır medeniyetler seviyesine yükseleceğimizi 98 yıl önce biliyorlardı.
   Her karış toprağı ile bölünmez bir bütün olan vatanımızın bayramıdır bugün. Ne mücadelelerle,ne kayıplarla,kanımızı akıtarak, bu uğurda çok bedeller ödeyerek kazandık Cumhuriyetimizi.
   Cumhuriyet; dili,bayrağı,başkenti, marşı ile ayrılmaz bir bütündür. Cumhuriyet asla bağımsızlığından taviz vermeyecek milletin ürünüdür. Cumhuriyet milletimizin asaletinin bir sembolüdür.
    Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün “Benim En Büyük Eserim” dediği, milli egemenliğe dayanan, iktidarın millete ait olduğu , gücünü milletten alan bir rejim olan Cumhuriyet, Atatürk’ün önderliğinde büyük bir özveri, bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen bir zaferle kurulmuştur.
     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”