Kraliçe Amastris'in kentinde kadınlar hep ön saflarda

Amasra'da Belediye Başkanı Recai Çakır, Emekçi Kadınlar Günü'nü Çalışanlarla Birlikte Kutladı!

Kraliçe Amastris'in kentinde kadınlar hep ön saflarda

Amasra'nın sevgi dolu atmosferinde, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü coşkusu, Belediye Başkanı Recai Çakır'ın öncülüğünde özel bir etkinlikle taçlandı. Başkan Çakır, bu anlamlı günü belediyenin kadın çalışanları ile bir araya gelerek kutladı. Amasra Belediyesi’nde geleneksel bir hal alan ‘’Belediye Emekçileri Kadınlarıyla 8 Mart Yemeği’’ güzel bir birliktelik ve dayanışma örneği oluyor. Belediye Başkanı Recai Çakır’ın da katıldığı bu özel yemekte kadın çalışanlar birlikte keyifli vakit geçirdi. 

Başkan Çakır, Kadın Emekçilere Teşekkürlerini İletti

Yemekte bir araya gelen belediye başkanı ve kadın personeli, samimi sohbetler eşliğinde geçen bir öğle yemeği ile birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Başkan Recai Çakır, kadın emekçilere hitaben yaptığı konuşmada, kadınların toplumda ve iş hayatında gösterdiği özveriye vurgu yaparak,      "Kadınların özgürleşmesi, insanlığın özgürleşmesinin anahtarıdır. Kraliçe Amastris’in kenti Çeşm-i Cihan’da toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için bir dizi kararlar aldık. Görev süremiz boyunca kadın istihdamını artırmak başta olmak üzere belediyemizde birçok ilke imza attık.

Belediyemiz bünyesinde Eşitlik Komisyonunu kurduk.

İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) tarafından yürütülen ve “İsveç Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı (SIDA)” tarafından finanse edilen ‘İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim ve Kapasite Artırma Programı sayesinde Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçelemenin alt yapısını kurduk.

 Kadın Dostu Kentler Taahütnamesi hazırladık. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile, şiddete uğrayan kadınlara destek olmak ve federasyon bünyesinde hizmet veren “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı”nı Amasra’da yaygınlaştırmak üzere protokol imzalandık.

8 Mart’ta kadın çalışma arkadaşlarımızı ücretli izinli sayma kararı aldık.

Yeni dönemimizde Amastris’in kenti Amasra’da kadınları güçlendirmek için daha fazla çalışacağız. Kadınlarımızın emekleri, fedakarlıkları ve başarıları, Amasra'nın güzelliğine ve belediyemizin başarısına önemli katkılarda bulunuyor. Siz değerli çalışanlarımızla bir arada olmak, bu özel günü sizlerle kutlamak benim için büyük bir onur. Hep birlikte daha güzel ve aydınlık yarınlara ilerleyeceğiz." şeklinde konuşurken, sözlerini ‘’Kraliçe Amastris’in kenti Çeşm-i Cihan’ın kadınları başta olmak üzere hayatları emek ve mücadele olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım. ‘’ diyerek sonlandırdı.

Dayanışma ve Mutluluk İçinde Geçen Bir Öğle Yemeği

Yemekte kadın çalışanlar, belediye başkanına teşekkürlerini ileterek, birlikte geçirdikleri anlamlı zaman için minnettarlıklarını dile getirdiler. Güler yüzlü ve samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlik, belediye personeli arasındaki dayanışmayı güçlendirdi.

Bu anlamlı etkinlik, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın kadın emekçilere olan saygısını ve değerini bir kez daha vurguladığı unutulmaz bir gün olarak hafızalara kazındı. Başkan Çakır, kadınların hak ettikleri değeri bulmaları ve toplumun her alanında daha fazla yer almaları için çaba göstermeye devam ediyor.