Kozcağız'da ilk gaz yakıldı

Kozcağız Beldesinde başlatılan doğalgaz çalışmaları kapsamında düzenlenen ilk gaz yakma töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'İlçelerimizde bu sene Amasra ile başlıyoruz, arkasından Ulus ilçemiz ve Kurucaşile ilçemiz, hemen yakınındaki beldelerimize de inşallah yakın zamanda doğalgazı kavuştururuz. Hasankadı'mız, Kumluca'mız ve Abdipaşa'mız ve yakın çevredeki köylerimiz de inşallah yakın zamanda bu doğalgaza kavuşur. Bu noktada biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dedi.

Kozcağız'da ilk gaz yakıldı

 

Bartın’ın şehir merkezinin ardından doğalgaza kavuşan ilk ve tek beldesi Kozcağız’da ilk ateş törenle yakıldı. Kozcağız’da düzenlenen “Doğalgaz İlk Ateş Yakma Töreni”ne; AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman: “Çok büyük sansasyonlar yaratıldı”

Törende Kozcağız’a doğalgaz gelmeden önce çok büyük sansasyonlar yaratıldığını dile getiren Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman şöyle konuştu:

 “Yıllardır özlemini çektiğimiz, rüyalarımıza giren Bartın’a ilk programda sayın vekilimle birlikte bu doğalgazın Kozcağız’a gelmesi için talepte bulunduk. Tabi aradan geçen 10 yıl bu hep rüyalarımızda gerçekleşti. Ve Allah bu günleri gösterdi hepimize. Bu işte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah herkese nasip etsin.

Sevgili hemşerilerim artık bir beklemeyi bilelim. Doğalgaza başladık yarıya geldik hala gelmez, gelecek, gidecek. Çok büyük sansasyonlar yaratıldı. Ben gerçekten yapamayacağım işin sözünü vermiyorum, vermemde. Sağ olsun sayın vekilim bundan 3 yıl önce belediyede Akmercan Genel Müdürü Yunus Bey, Zonguldak Bölge Müdürüm, Bartın Müdürümle birlikte 5’imiz bir arada bu işin istişaresini yaptık. O gün yaptığımız görüşmelere göre bu iş artık tamam dedim ve bu işin yoluna girdik, sözünü verdik. Allah nasip etti. Tabi bu arada aslında 22 yılında başlayacaktı. Fakat 21-22 yılında biliyorsunuz Türkiye’de olağanüstü durumlar oldu. Çalışan fabrikalar kapandı. İş yerleri rölantiye geçti. Onun için bu iş belki 2 yıl değil ama 1 yıl gecikmiş oldu. Ama neticede gerçekleşti. Herkese desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

“Benim derdim mal mülk değil, hizmet”

Gece saat 10.00’da bir yenge hanım ‘başkanım Allah razı olsun bana bu lazım. Senin sayende ısınıyoruz. Rahata kavuştuk’ dedi. Benim derdim mal mülk değil benim derdim hizmet. Kozcağız’lılar sizler bana bu Kozcağız’ı 1994’te ‘al Mustafa Karaman bu Kozcağız sana emanet’ dediniz. Ben bu emaneti en güzel şekilde geçirmenin mücadelesini verdim. Veriyorum. Ben 24 yılı tamamlıyorum sayenizde. Geceli gündüzlü hizmetin peşinde oldum.”

Kalaycı: “Kozcağız ve Bartın 2023 destanını yazacak”

Kozcağız’ın tarihi bir gün yaşadığını ifade eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı “Bugün Kozcağız gerçekten tarihi bir gün yaşıyor. Bir insanın hayatında en acil ihtiyacı hava ve sudur. Belde olarak ilk Kozcağız doğalgazına kavuşuyor. Bu hizmeti sunan bu hizmetin buralar gelmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza Kozcağız’dan selam olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. İnşallah Kozcağız ve Bartın 2023 destanını yazacak ve bu seçimde en güçlü bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz. Değerli hemşerilerim, bu seçim Türklerin, İslam coğrafyasının, mazlumların ve mağdurların seçimi olacaktır. Bu seçim asla ve asla cumhur ittifakıyla millet ittifakı arasında geçmeyecektir. Tüm Türk düşmanları tüm İslam düşmanları bizim karşımızda olacaktır. O nedenle bu seçimde her birimiz aynen burada toplandığımız gibi Allah’ın izniyle nice hizmetlerin beldemize gelebilmesi için hep birlikte çalışacağız. Elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Emeği geçen başta milletvekilimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tunç: “İlçelerimizde bu sene Amasra ile başlıyoruz”

Kozcağız’ın Bartın’ın diğer ilçelerinden daha fazla nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise şu ifadelerde bulundu:

 “Bugün doğalgazın meşalesini Kozcağız’da ateşliyoruz. Doğalgaz, hava kirliliğini önleyen temiz bir yakıt. Hanımlarımızın çektiği çileyi biliyoruz. O kömür tenekeleri ile kovaları ile üst katlara çıkmak gerçekten zor. Tabi burada Kozcağız’a ilçelerimizden önce sıra geldi. Kozcağız, Bartın’ımızın en büyük beldesi, ilçelerimizden daha fazla nüfusa sahip. Ama ilçelerimizde bu sene Amasra ile başlıyoruz, arkasından Ulus ilçemiz ve Kurucaşile ilçemiz, hemen yakınındaki beldelerimize de inşallah yakın zamanda doğalgazı kavuştururuz. Hasankadı’mız, Kumluca’mız ve Abdipaşa’mız ve yakın çevredeki köylerimiz de inşallah yakın zamanda bu doğalgaza kavuşur. Bu noktada biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Enerji Bakanımız yazın Bartın’a teşrif ettiğinde bu çalışmayı gerçekleştirmiştik. Amasra’nın çalışmaları başladı şu anda güzergah ile ilgili. Akmercan şirketi başarılı bir şekilde bu çalışmaları sürdürüyor.

“Kozcağız’ımızın  yüzde 40’ını tamamladı”

Kozcağız’ımızın da yüzde 40’ını tamamladı. İnşallah geriye kalan yüzde 60’ı da önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlayarak Kozcağız’ın her yerini doğalgaza kavuşturmuş olacağız inşallah.  Kozcağız beldemiz bizim göz bebeğimiz. Kozcağız’ımıza iki tane baraj yaptık. Bu barajlar Kozcağız’ımızı ve Bartın’ımızı sel taşkınlarından korumak içindi. Kozcağız Barajı su tutmaya başlayacak yakında. Rölekasyon yolu çalışması bitmek üzere, Şarköy’de de modern bir Tarım Köy, 102 köy konutunun yapımı tamamlanmak üzere. Kozcağız Barajımız 45 milyon metreküp su tutacak. Kışla Barajımız 15 milyon metreküp su tutuyor. Bu barajlarımız Kozcağız ve Bartın’ı sel taşkınlarından koruyacak önemli yatırımlar.

“Birçok yeniliği ve hizmeti Kozcağız’ımıza getirdik”

Kozcağız’da Mustafa Karaman başkanımız 2009 yılında seçildiğinde hemen altyapısına başladık ve yeniledik. Kanalizasyon tesislerini yeniledik. Atık su arıtma sistemlerini Kozcağız’ımıza kazandırdık ve üst yapısını yollarını yaptık. Görüyorsunuz, Kozcağız’da elektrik hatları bile birçok şehrimizde olmadığı gibi yerin altındadır. Anlayacağınız birçok yeniliği ve hizmeti Kozcağız’ımıza getirdik. Belediye Sosyal Tesisleri’miz, terminalimiz, İmam Hatip Orta Okulumuz, Futbol Stadyumumuz, İlçe Entegre Hastanemiz, ki ilçelerde yok o hastane, iki tane anaokulu yaptık, bunun dışında duble yolumuz, 15 km Bartın Terminal ile Kozcağız arasında. Biraz hızlandıracağız. Müteahhit firmadan da kaynaklanan sebeplerle aksamalar oldu. Ama  biz bir an önce Bartın-/Kozcağız arasını bölünmüş yola, duble yola inşallah kavuşturacağız. Kozcağız’ın köprülerini yeniliyoruz. Şu an iki köprümüz bitmek üzere, 3 köprümüz daha var burada. Alt geçitler ve üst geçitler ile Kozcağız’ımız adeta bir kavşak niteliğinde yerini alacak ve yıldız gibi parlamaya devam edecek inşallah.

“Kozcağız’ımız bize her zaman sahip çıktı”

Kozcağız’ımız bize her zaman sahip çıktı. Her seçimde siz tercihinizi AK Parti’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan yana koydunuz. 15 Temmuz oldu, koyarak Cumhuriyet Meydanı’na ülkenize ve bayrağımıza sahip çıktınız. O nedenle biz size şükran borçluyuz. Ne kadar hizmet etsek azdır. İnşallah sizlerin güvenine layık olabilme çabası içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde artık 2023 sandığı görüldü. Şimdi diyoruz ki, ‘seçimi biraz öne alalım mı?’ Muhalefet diyor, ‘Almayın’. Hani seçim istiyordunuz? ‘Bu siyasi mühendislik olur.18 Haziran’sa 18 Haziran…’ Eee, 18 Haziran’da üniversite sınavları var, büyükşehirlerden Anadolu’ya göç var, Hac mevsimi var. Birçok sebep var. ‘Biraz öne alalım’ diyoruz, ‘Yok almayın, siyasi mühendislik yapmayın’ diyorlar. Bunlar her halde adaylarını da seçimden sonra açıklayacaklar.

“Milletimiz sandığa gittiğinde en doğru kararı verecek”

Hallerini görüyorsunuz. Diyorlar ki biz bir aday belirleyeceğiz ki bu 6 partinin başkanının sözünden çıkmayacak. 0,01 oyun olan parti başkanı hayır derse Cumhurbaşkanı görevini yapamayacakmış. Böyle bir demokrasi olabilir mi? bu milletin, bu ülkenin anayasası var. Anayasada Cumhurbaşkanının görevleri var. Anayasaya göre mi yöneteceksin? Yoksa kendi aranızda yaptığınız protokole göre mi ülkeyi yöneteceksin? Maalesef içinde bulundukları durumu hep beraber görüyoruz. Onlar millet iradesi yerine sadece 6 tane parti başkanının güdümünde olan, onların kontrolünde olan, onların sekreteri gibi hareket edecek sembolik bir Cumhurbaşkanı istiyorlar. Millet buna evet der mi? sembolik bir Cumhurbaşkanıyla işler yürür mü, sembolik bir Cumhurbaşkanı BM kürsüsünde Türkiye’nin sesini duyura bilir mi gür bir şekilde Dünyaya? İşte böyle. Bu millet irfan sahibidir, izan sahibidir, neyin ne olduğunu açık açık görüyor. Ve inşallah 2023’te de vakti zamanı geldiğinde sandığa gittiğinde en doğru kararı verecek ve durmak yok yola devam diyecek inşallah.

“Mart ayının sonuna doğru doğalgaz Filyos’a ulaşacak”

Doğalgazımız artık millileşiyor. Biz doğalgazı hep dışarıdan alıyorduk. Artık bölgemiz bir doğalgaz merkezi oluyor. Doğalgazın keşfi müjdesi verdiğinde sayın Cumhurbaşkanımız muhalefet liderleri o gün neler söylediler. ‘Millete gaz veriyor, bak yine havadan atıyor, bak yine milleti kandırıyor’ dediler. Değil mi? bakın şimdi Filyos’a 8 bin kişi arı gibi her tarafta vinçler doğalgaz işleme tesisleri inşası sürüyor. Denizde gemilerimiz 2 bin metre derinliğe boru döşeniyor. 170 kilometre. Nasıl oluyor bu? Yeryüzüne boru döşemek kolay değil. Teknolojiyle kumanda ediliyor. Teknoloji ne demek? Teknoloji denizin dibine boru döşüyor. İnşallah Mart ayının içerisinde ya da sonuna doğru doğalgaz Filyos’a ulaşacak. Bu doğalgaz konutların Türkiye’deki konutların 33 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Eken seçim istiyorlardı değil mi? 2022’de bir erken seçim yapsaydık bu doğalgazın bu yatırımını bunlar devam ettirir miydi? Ettirmezlerdi. Şunu derlerdi, ‘bakın demedik mi size Tayyip Erdoğan doğru söylememiş, bakın işte burada doğalgaz yokmuş’ derlerdi.  Ve kuyuyu kapatırlardı. O Milli gemilerimizi, Berat Bey zamanında ülkemize kazandırılan o sismik araştırma gemilerimizi, sondaj gemilerimizi Filyos limanına çekerlerdi orada çürütürlerdi, hurdaya gönderirlerdi. Ama şimdi inşallah milletimiz 33 yıl boyunca Türkiye’nin bütün doğalgaz ihtiyacını kendi milli enerjimizle inşallah milletimize kazandırıyoruz. İşte bu Recep Tayyip Erdoğan’ın eseridir. Ona teşekkür ediyoruz. Biz de memleketimizi her alanda geliştirmenin gayreti içinde olmaya çalışıyoruz.

“Bölgenin adeta bir eğitim araştırma seviyesinde”

Bartın’ımızdaki yatırımlarımızı görüyorsunuz. 400 yataklı hastanemiz bitmek üzere. O bütün bölgeye hizmet edecek. 575 yataklı aslında biz onu 400 diyoruz. 66 tane yoğun bakım ünitesi olacak. Üzerinde 138 tane poliklinik odası olacak. 24 tane ameliyathane olacak. Aynı anda 24 ameliyat yapılabilecek. Kalp doktorundan hepsine kadar. Bölgenin adeta bir eğitim araştırma seviyesinde. Büyük bir sağlık kompleksini inşallah seçime kadar tamamlamak adına hızlı bir şekilde gayret gösteriyoruz.

“Görüyorsunuz kim konuşuyor kim yapıyor”

Bunun dışında barajlarımız, tünellerimiz, limanlarımız, Rusya’dan haftada bir nerdeyse turist geliyor. Bartın’a Amasra’ya. Esnaftan alışveriş yapıyor. Biz o limanı oraya yaparken CHP’liler diyordu ki ‘betona yatırım yapıyorsunuz’ diyorlardı. Beton blokları denize indirirken ‘müteahhitlere para kazandırıyorsunuz’ diyorlardı. Şimdide o gemileri karşılıyorlar, fotoğraf çekiyorlar. İşte görüyorsunuz kim konuşuyor kim yapıyor. İnşallah cumhur ittifakı olarak ülkemizi her alanda ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. 2002’den beri Türkiye’yi biz 4 kat büyüttük. Her alanda büyüttük. Ama bu büyümeden rahatsız olanlar ülkemizin gelişmesinden, kalkınmasından, milletimizin refahının artmasından rahatsız olanlar her türlü tuzağı kurmaya çalıştılar. 17-25 Aralık dediler, gezi olayları dediler, 15 Temmuz dediler, terör olaylarını azdırdılar. Kurulan bütün tuzakları biz sizin desteğinizle aşmayı başardık. Sizlere o nedenle çok teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların  ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından meşalelerle doğalgazın ilk ateşi yakıldı.

 

 

Kozcağız'da ilk gaz yakıldı
Kozcağız'da ilk gaz yakıldı
Kozcağız'da ilk gaz yakıldı
Kozcağız'da ilk gaz yakıldı
Kozcağız'da ilk gaz yakıldı
Kozcağız'da ilk gaz yakıldı