Köylerde yeni su ücretleri belli oldu!

Mart ayı gündeminin ilk toplantısında Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresinin su hizmetini verdiği 26 köydeki 6 bin 400 aboneyi kapsayan su ücreti tarifelerinin yeniden belirlendiğini açıkladı.

Köylerde yeni su ücretleri belli oldu!

Kenan Dursun başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, Mart gündemini görüşmeye başladı. Gündemin ilk toplantısında Meclis Başkanı Kenan Dursun, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Asrın felaketi olarak kabul edilen depremlerin 10 ilde büyük yıkıma neden olduğunu ifade eden Başkan Dursun, “Öncelikle 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Asrın felaketi olarak kabul edilen bu depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden olduğu gibi bunun yanında tarifi mümkün olmayan acıları milletimizin her ferdiyle birlikte yaşadık. Depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın olağanüstü tedbirleri ile birlikte devletimizin tüm imkanları bölgeye seferber edildi.  Süreç içerisinde arama kurtarma ekiplerinin ortaya koymuş olduğu fedakar çalışmalarla tarihte örneği az yaşanmış kurtarma çalışmalarına şahit olduk. Bunun yanında milletimizin yaşanan afet sonrasında organize olarak bölgeye ulaştırılan yardımlar ilk günden itibaren kesintisiz bir şekilde sürdürüldü. Bu kapsamda milletimizin zor günlerde bir ve beraber olabileceğini gösteren tabloyu da gururla yaşadık” dedi.

Çetin’e teşekkür etti, Karakaya’ya başarılar diledi

Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın koordinesinde bölgeye yardımlarım ulaştırılmaya devam ettiğini de kaydeden Kenan Dursun, sözlerine şöyle devam etti:

“İlimizden de Sayın Valimiz Nurtaç Arslan’ın organizesiyle Bartın halkımızın bölgeye yapmış olduğu yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Bölgeye ilimizden yardım göndermeye çalışan tüm halkımıza ve Sayın Valimize buradan tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin görevlendirmesiyle 24 Şubat’tan  itibaren Vali Yardımcımız Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Sayın Uğur Karakaya’ya da yeni dönemdeki çalışmalarında kolaylık ve başarı diliyoruz.  Genel Sekreter Vekilliği görevinden affını isteyerek ayrılan Metin Çetin’e de bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Denetim Komisyonu çalışmalarını tamamladı

5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemler var. Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında bir önceki yılın faaliyet raporu Sayın Valimiz tarafından Meclise sunuldu. Nisan ayında meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapıldı. Mayıs ayında bir önceki yıla ait kesin hesap Mecliste görüşülerek karara bağlandı. Kasım ayı ise diğer aylardan farklı olarak 20 gün sürdü ve bu süre içerisinde meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçe ortaya çıkarıldı. Bu kapsamda öncelikle 32 gün süren Denetim Komisyon çalışmalarında özveri ve gayretle çalışan tüm komisyon üyelerimize ve bu çalışmalara önemli ölçüde katkı sağlayan tüm daire müdürlerimize de şahsım ve komisyonumuz adına teşekkür ediyorum. Meclis Başkanlığına ulaştırılacak olan denetim raporunun yasa gereği Nisan ayı toplantılarında meclisin bilgisine sunulacak ve bu kapsamda kamuoyu da bilgilendirilecek.

2022 gelir ve giderlerinde yüzde 100 gerçekleşme

 

Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan 2022 Yılı  Faaliyet Raporu Meclisin bu ay ki birleşimde Sayın Valimizin meclise yapacağı sunumla gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 2022 yılı idaremiz öz kaynağı 131 milyon 932 bin 261,97 TL gelir gerçekleşerek yüzde 101,31’lere ulaştı. Dış kaynağı ise 160 milyon 914 bin 891,86 TL olarak iç ve dış kaynak toplamının 292 milyon 847 bin 153,83 TL oldu. Öz kaynağımızla 129 milyon 141 bin 200,71 TL gider gerçekleşerek yüzde 100’lere ulaştı. Dış kaynak gider gerçekleşmesi ise 160 milyon 735 bin 971,94 TL olarak iç ve dış kaynak toplamı 289 milyon 877 bin 172,65 TL’lik tutarla 2022 yılı özel idare çalışmaları için gider gerçekleşmesi yaşandı. Ayrıca sektörler arası ayrıntılı bilgi faaliyet raporu sunumunda görülecek.”

İşte yeni su ücretleri!

Kenan Dursun’un açıklamalarının ardından gündemde yer alan 2023 yılı Orman İzin Dosyaları Hizmet Bedellerinin  güncellenmesi ile ilgili komisyon raporunu görüşen Meclis Üyeleri, raporu kabul etti. Gündemin diğer toplantılarında imar planları ile ilgili komisyon raporlarını da görüşecek olan Meclis,  2023 yılı Su ve Hizmet Bedelleriyle ilgili güncellemeyi de görüşerek 26 köydeki 6 bin 400 aboneyi kapsayan içme  ve kullanma suyu bedellerini şu şekilde belirledi:

  • Terfili sistem su tüketim bedelinin; mesken için 6 TL+ KDV, ticarethaneler ve resmi kurumlar için 8,4 TL+ KDV,
  • Cazibeli sistem su tüketim bedelinin; mesken için 2,4 TL+ KDV, ticarethaneler ve resmi kurumlar için 4,8 TL+ KDV olarak belirlenmesine, ayrıca kanalizasyon sistemi olan tesislerde tüketim bedeli fiyatına yüzde 30 ilave edilmesi.
  • Terfili sistem şantiye aboneliği için su tüketim bedelinin 9,6  TL+ KDV,
  • Cazibeli sistem şantiye aboneliği için su tüketim bedelinin 7,2 TL+KDV,
  • Tahakkuk eden su tüketim bedelline zorunlu ortak giderleri karşılamak amacıyla yüzde 10 katkı payı ilave edilmesi.
  • Vidanjör hizmeti bedelinin meskenlerde 300,00 TL + KDV, ticarethaneler için 500,00 TL + KDV olarak uygulanması.
  • Kanal Açma Makinası hizmet bedelinin 3 saate kadar 500,00 TL + KDV, sonraki her bir saat için 100,00 TL+ KDV olarak ilave edilmesi.  

-Su Tankeri Kiralama Bedelinin ise 500,00 TL + KDV olarak uygulanması.