KOSGEB desteğiyle 400 gence istihdam

Başvuru süreci tamamlanan KOSGEB 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'na Bartın'dan yoğun başvuru gerçekleşti.

KOSGEB desteğiyle 400 gence istihdam

Başvuru süreci tamamlanan KOSGEB ‘Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’na Bartın’dan yoğun başvuru gerçekleşti.  KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdağoğlu KOSGEB’in Mikro ve Küçük İşletmelere dönük Hızlı Destek Programında şimdiye kadar 226 işletmenin faydalandığı ve bu işletmeler tarafından yaklaşık 400 yeni personelin istihdam edildiğini belirtti.

Genç ve yeni mezun istihdama katkı

Bu sayede tecrübe eksikliği bulunan ve istihdama katılım hususunda dezavantajı bulunan bu kişilerin istihdama katılım sağlandığını ifade eden Akdağoğlu, “KOSGEB olarak ocak ayında başvuruları almaya başladığımız ve pandemiden etkilenen mikro ve küçük işletmeler için uygulamaya koyduğumuz Mikro ve Küçük İşletme Hızlı destek programı kapsamında istihdam edilen personel; genç, uzun süredir istihdama katılmamış meslek lisesi veya üniversite mezunu ve çoğunlukla yeni mezun kişilerden oluşmaktadır. Bu sayede tecrübe eksikliği bulunan ve istihdama katılım hususunda dezavantajı bulunan bu kişilerin istihdama katılımı sağlamış oldu ve bu sayede Bartın ilimizdeki genç işsizliğinin azaltılmasına önemli katkı sağlandı” dedi.

İstihdam için 20 milyon 990 bin TL destek ödemesi

Akdağoğlu, başvurusu sona eren işletme ve istihdam edilen kişi sayısı ile destek miktarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Mart ayı sonu itibari ile başvuru dönemi sona eren programa 332 işletme başvurmuş, mayıs sonu itibariyle de istihdamını gerçekleştirip ödeme talebinde bulunan 226 işletmeye, gerçekleştirdikleri 396 istihdam için 20 milyon 990 bin TL destek ödemesi yapılmış durumdadır. Bununla birlikte, istihdam ettikleri personelleri bir yıl ş boyunca çalıştırmaları durumunda bu işletmelere yaklaşık 21 Milyon tutarında ikinci bir destek ödemesi daha yapılacaktır.

Kurumlar arası işbirliği

İşletmelerin başvuru sürçlerinde kendilerine uygun ve Destek programında belirtilen nitelikleri taşıyan personelleri bulması noktasında kurumlarımız ile çok iyi bir koordinasyon içerisinde çalıştık. Bartın İŞKUR Müdürlüğü başta olmak üzere, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Üniversitesi ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Bartın ölçeğine göre bu kadar yüksek sayıda bir istihdamın gerçekleşmesine önemli katkı sağladı.”

Ödeme talepleri için son başvuru 13 Haziran

Programa başvuru yapıp ödeme talebinde bulunmak isteyen işletmelere de çağrıda bulunan Akdağoğlu; “Destek programı kapsamında 2021 yılı aralık ayından itibaren ilave istihdam sağlayan mikro ve küçük işletmelere istihdam başına 110 bin TL’ye kadar, faizsiz ve 2 sene ödemesiz destek sağlanmakta idi. Program kapsamında istihdamını gerçekleştirmiş ama henüz ödeme talebinde bulunmamış işletmelerimiz için son başvuru 13 Haziran’a kadar uzatılmıştır.” şeklinde konuştu.