KOSGEB Acil Destek kredisi şartları belli oldu

KOSGEB Acil Destek Programı Kapsamında yürürlüğe alınan sel kredisi için bankalarla protokol imzalandı. KOSGEB ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve Denizbank İmzalanan protokol ile istenen şartlar da kesinleşti.

KOSGEB Acil Destek kredisi şartları belli oldu

Bartın’da ve Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinden etkilenen işletmelere yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan KOSGEB Acil Destek Kredisine başvurular başladı.

Buna göre işletme başına kredi üst limiti; 2022 yılı net satış hasılatı 300.000 TL’nin altında olanlar için 200.000 TL, 300.000 TL ve üzerinde olanlar için 300.000 TL olarak belirlendi.

Ayrıca kredi - Sıfır (0) faizli ve ilk 12 (on iki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuz altı) ay vadeli olarak uygulanacak.

Bankalarla protokol imzalandı

KOSGEB ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve Denizbank İmzalanan protokol ile istenen şartlar kesinleşti.

Selden etkilenen işletmelerin listesi Bartın Valiliği tarafından KOSGEB’e bildirilmiş olup işletmelerin KOSGEB’e ilave belge sunmaları gerekiyor.

Başvuru için gerekli evraklar

Başvuru için gereken evraklar ise şu şekilde sıralandı; 

KOSGEB veri tabanında güncel kaydının olması,

2021-2022 ve 2023-1 dönem hesap özeti

Vergi levhası

Oda faaliyet belgesi

İmza sirküleri

SGK ve vergi borcu yoktur yazısı

Teminatlanma için gerekli evraklar (tapu, kefil kimlik fotokopisi, maaş bordrosu vb.)

Öte yandan başvuru yapacak esnaflar için; “Sel felaketinden zarar gören esnafların başvurularını öncelikle bu 4 banka içinden aktif çalışmış olduğu bankasına başvuru yapması işlemlerin hızlı sonuçlandırılması için önemlidir.” Denildi.

202 esnafa can suyu desteği

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada iş yeri zararı 50 bin TL’nin altında olan 202 esnafa adına AFAD tarafından Ziraat Bankası’na ödeme yapıldığını duyurmuştu: Başkan Akdeniz, “İlimizde yaşanan sel afetinde iş yeri zararı 50 bin TL’nin altında olan 202 esnafımızın AFAD tarafından ödemeleri bankaya yatırılmış olup, TC Kimlik numaralarıyla Ziraat Bankasına giderek ödemelerini alabilirler. Ayrıca 50 bin TL’nin üstünde zarar gören esnaflarımız için de en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır.” Demişti.