Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı

Bartın'da 2 yıl görev yapan ve bu süre içerisinde Polis Evinin yenilenmesi çalışmalarını da yürüten Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın'dan ayrılmadan önce Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve diğer ilin ileri gelenleriyle birlikte yenilenen Polis Evininin açılışını gerçekleştirdi. Bundan sonraki meslek yaşamına Emniyet Genel Müdürlüğü Müfettiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak devam edecek olan Müdür Kormaz'ın ise son sözleri 'Sorumluluğumun ve yükümlülüğümün farkında olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmayı, iyi şeyleri bilmenin gayretiyle her günümü doldurmayı hedefledim. Net olmanın gücünü bilerek cesaretle yoluma devam ettim. Yurdun bu güzel coğrafyasında nadide insanları tanımış olmaktan dolayı sevinçliyim. Bana göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederim' oldu. Şakir Engin Kormaz, Polis Evinin açılışının ardından ise Bartın'dan ayrıldı.

Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı

Bartın’da 2 yıl görev yapan ve bu süre içerisinde Polis Evinin yenilenmesi çalışmalarını da yürüten Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın’dan ayrılmadan önce yenilenen Polis Evininin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun gibi ilin ileri gelenlerinden, siyasetçilerden ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Yeni Polis Evi,  bir anlamda Bartın’daki son hizmeti olan Müdür Korkmaz, açılışta Bartın’da görev yaptığı süre boyunca kendisine destek olan herkese, polis evinin yapımına katkı sunanlara teşekkür etti. 

Korkmaz: “Çalışmalarımızın neticelenmesinden mutluluk duyuyorum”

Bartın’a veda sözlerini de söylediği açılışta Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz şöyle konuştu:

“Polis Evimizi istenilen standartlara getirebilmek amacıyla Sayın Valimiz başta olmak üzere mesai arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmaların neticelenmesinde büyük mutluluk duyuyorum. Emniyet teşkilatı mensupları görevleri gereği konforsuz alanlarda dolaşmak zorunda kalıyorlar. İstirahat zamanlarında konforlu alanlarda bulunmaları gerek yaptıkları görevlerin karşılığı olarak gerekse psikolojik olarak çok önemli. Bu bakımdan alanlarımızı iyileştirmek adına yapılan bu çalışmalar çok değerli.

Emeği geçenlere teşekkür

Tadilatımız Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı, Emniyet Genel Müdürlüğümüz İnşaat Emlak Daire Başkanlığımız ve Polis Evinin kendi ödeneği ile tamamlanmıştır. Bu tadilatın tamamlanmasında ABA İnşaat, Madeş, Zirve Çınar İnşaat, Özaksoylar, Göktepe Mefruşat, Penta Yalıtım, Denizli Cemre Tekstil, Dönmez Kereste, Bilginler Beton, Yapıcı İnşaatın yapım çalışmalarında ve yaptıkları bağışlarla katkıları olmuştur. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız ve ekibi işin başından beri hep yanımızda oldular onlara, geceli-gündüzlü uğraşarak işi yetiştirmeye çalışan personelimize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Yine ödeneklerin çıkmasında ve bu tesisin kazandırılmasının her aşamasında önemli katkısı olan Sayın Valimize ayrıca minnetlerimi sunarım.

“Görev yaptığım sürece kişisel menfaatimi düşünmedim”

Tören bitimi Müfettiş Kurulu Başkanlığına atanmam dolayısıyla Bartın’dan ayrılıyorum. Vedalaşmak adına birkaç kelime söylemek istiyorum. 12 Temmuz 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Bartın’a İl Emniyet Müdürü olarak atanmam yapılmıştı. Yine 2 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Müfettiş Kurulu Başkanlığı Polis Baş Müfettişi olarak atanmam gerçekleşmiştir. Her zaman olduğu gibi 2 yıl içinde devletin memuru olma anlayışı ve devletin menfaatlerini koruma hedefi içerisinde hareket ettim. Kişisel menfaatimizi düşünmediğimiz gibi kanun ve kuralların uygulanmasına tarafsızlık ilkesini her zaman uygulamanın peşinde oldum.

“Cesaretle yoluma devam ettim”

Sorumluluğumun ve yükümlülüğümün farkında olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmayı, iyi şeyleri bilmenin gayretiyle her günümü doldurmayı hedefledim. Net olmanın gücünü bilerek cesaretle yoluma devam ettim. Tecrübelerimi meslektaşlarıma aktarmak için hep devamlı bir çaba içerisinde oldum. Görevimin gereği neyse büyük bir cesaretle yapmış olmanın gururunu her zaman taşıyacağım. Değerli meslektaşlarımdan her zaman olduğu gibi polisliğin onur ve disiplini içerisinde hareket etmelerini, halkın huzur ve asayişini bozanlara karşı bir kalkan gibi durmalarını tembihliyorum.

“Bu nadide insanları tanımış olmaktan dolayı sevinçliyim”

Yurdun bu güzel coğrafyasında nadide insanları tanımış olmaktan dolayı sevinçliyim. Bana göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederim. Beraber görev yaptığım başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımla birlikte diğer tüm şehrin birim amirlerine, yöneticilerine ve açılışımıza katılan tüm dostlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yolculuğumuza beraber devam edeceğimiz başta eşime ve çocuklarıma bana verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Ailenizle birlikte sağlık ve afiyette kalmanız için her zaman duacı olacağım. Saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoş çakalın, sağ olun.”

Arslan: “Emeklerine sağlık, Allah yolunu açık etsin”

Şakir Engin Korkmaz ve diğer protokol üyeleriyle birlikte açılışı gerçekleştiren Bartın Valisi Nurtaç Arslan da Korkmaz ve ailesine “İlk geldiğimiz andan itibaren Emniyet Müdürümüzle birlikte Polis Evinin ilimize çok yakışmadığı kanaatindeydik. Bu noktada bir gayret sarf ettik. O dönemki İç İşleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz ödenek noktasında bize destek oldu. Ve ilimizdeki Müdür Beyinde saydığı iş adamımız, hayırseverimiz çok destek olarak bugün bu güzel tesisi tekrar ilimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu vesileyle tabi Müdürümüzü de birazdan uğurlayacağız. Ben bugüne kadar ilimize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık. Allah yolunu açık etsin. Ailesiyle birlikte huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum. Sağ olsun, var olsun” sözleriyle veda etti.

Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından edilen dualarla eşliğinde açılan Polis Evi ise açılışa katılanlarca gezilirken Şakir Engin Kormaz, tören sonunda herkesle teker teker vedalaşarak Bartın’dan ayrıldı.

 

 

Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı
Korkmaz, son hizmetini yaptı ve Bartın'dan ayrıldı