KOBİ'lere Yeşil Sanayi Destek Programı anlatıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu ile Başkent EDAŞ Bartın İl Müdürü Ali Fuat Arslan tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) KOBİ'lere Yeşil Sanayi Destek Programı anlatıldı.

KOBİ'lere Yeşil Sanayi Destek Programı anlatıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu ile Başkent EDAŞ Bartın İl Müdürü Ali Fuat Arslan tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) KOBİ’lere Yeşil Sanayi Destek Programı anlatıldı. Programa Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Cem Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Oğullar, Sertaç Şimşek, Genel Sekreter Ahmet İncekara, Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu da katıldı.

KOSGEB destek miktarlarını açıkladı

KOSGEB Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu programda Enerji verimliliği, su verimliliği, hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, güneş enerjisi yatırımları gibi konu başlıkları hakkında destek miktarlarını açıkladı. KOSGEB tarafından verilecek 250 milyon dolarlık bütçenin Akdağoğlu, Güneş Enerjisi Yatırımları ile Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi başlıkları altında teklif çağrısına çıkılacağı ifade etti.  Başkent EDAŞ Bartın İl Müdürü Ali Fuat Arslan da güneş enerjisi yatırımları hakkında teknik bilgilendirme yaptı.

Balık: “KOBİ’lerin çevreci yapılanmaya girmesini destekliyoruz”

Sanayide yeşil dönüşümünün önemini vurgulayan Bartın TSO Başkanı Halil Balık  “Bölgemizdeki KOBİ’lerin çevreci yapılanmaya girerek rekabet güçlerini artırması ve uluslararası standartlar doğrultusunda çalışmalara imza atması geleceğimiz için büyük bir yatırımdır. Çevreci çalışmaları Bartın TSO olarak her zaman destekliyoruz ve üyelerimizin bu imkanlardan faydalanması için gayretle çalışmalara devam edeceğiz” dedi.