Kızılay Genel Başkanı Kınık Bartın'a geldi

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, beraberinde Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Hakkı Turunç, Ercan Tan, Kamile Canbay ve Burak Ünver ile birlikte Bartın'a ziyaret gerçekleştirdi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık Bartın'a geldi

Genel Başkan Kınık ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ilimize 30 yıl sonra gerçekleştirdiği bu ziyarette Kızılay’ın faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bartın programı kapsamında Genel Başkan Kınık ilk olarak Kızılay Bartın Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Rıza Çakın’dan gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Şube Başkanı Çakın, Genel Başkan Kınık’a Bartın’da ki faaliyetlerini anlatırken, bazı taleplerini de sıraladı. Kızılay yeni hizmet binasının projesiyle ilgili de değerlendirmeler yapan Genel Başkan Kınık, proje alanında da incelemelerde bulundu.

 

Kınık, Görev Alan Herkese Teşekkür Etti

Şehrimizde geçtiğimiz aylarda meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen Kumluca ve Abdipaşa beldelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili de bilgi alan Kınık, görev alan herkese teşekkür etti. Kızılay’ın tüm imkânlarını seferber ederek Sinop, Bartın ve Kastamonu’da binin üzerinde afet uzmanı ve gönüllüsü ile selzedelerin yaralarının sarılması için çalıştığını söyleyen Kınık, selden etkilenen vatandaşlara su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapıldığını, hijyen ve giyim malzemesi desteklerinin yanı sıra psikososyal destek çalışmalarının da yürütüldüğünü ifade etti. O zorlu dönemlerde Kızılay’ın üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini belirterek, halen afet bölgelerine destek sağlandığını söyledi.

 

Genel Başkan Kınık Gençlerle Bir Araya Geldi

Kınık, Bartın Şube ziyareti sonrası da Bartın Riverside Otel’de Kızılay Gönüllülerinin katıldığı Gençlik Buluşması etkinliğine katıldı. Gönüllü gençlerin sevgi seliyle karşılaşan Kınık, gençlere teşekkür ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Rıza Çakın, Kızılay Bartın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ulupınar, Kızılay Bartın Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Şahin, ana çözüm ortağı Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, gönüllü ve bağışçı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi(GAMER) Müdürü Yasin Güney, Kızılay Bartın Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllü gençlerin katıldığı etkinlikte gençlerle bir araya gelen Genel Başkan Kınık, yaptığı konuşmasında gençlere Kızılaycılığın ve gönüllülüğün önemini anlattı.

“Kızılaycı Olduğunuzda Hayata Pozitif Bakmayı Öğreniyorsunuz”
 
Gönüllüğün insanları bir araya getiren bir takım oyunu olduğunu vurgulayan Kınık, “Kızılaycı olduğunuzda hayata pozitif bakmayı öğreniyorsunuz. Burada ne eksik sorusu yerine elimdeki malzemelerden ne çıkarabilirim demeye başlıyorsunuz. Hayata kötümser bakmak yerine daha pozitif düşünüp değiştirebiliriz. Çünkü bu dünyada bir ormanda bir kelebek kanadını çırpsa ona en uzak coğrafyadaki yaprak oynuyor. Her şeyin birbiriyle ilişkisi var. Bardağın dolu tarafına bakmak durumundayız. Bizim mottomuz son insan ıstırabını dindirene kadar faaliyetlerimize devam etmek” dedi.

“Kızılaycılığın Amacı İnsanlığa İyilik Etmektir”

Kızılaycılığın bir yaşam biçimi olduğunu belirten Genel Başkan Kınık, başkasının derdiyle dertlenmenin ve elde olanları başkalarıyla paylaşmanın bir diğerkamlık olduğunu ifade etti. Kınık, iyilikseverliğin insanlığa hizmet konusunda oynadığı önemli role işaret ederek, bir yaşam biçimi olan Kızılaycılığın amacının da insanlığa iyilik etmek olduğunu söyledi.

“Allah Devletimize ve Milletimize Zeval Vermesin”

Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Rıza Çakın ise konuşmasında; “Gençlik Buluşması adı altında gerçekleştiren bu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. İyilik hareketi amiral gemimizin kaptanı, gözbebeğimiz, abimiz, kardeşimiz, dostumuz ve Genel Başkanımız Sayın Kerem Kınık Beyefendi ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerimize etkinliğimize katılımları için teşekkür ediyorum. Bartın ili olarak çok zorlu günlerden geçtik. Afet yaşadık. Bu afetler sonrası Genel Merkezimizin desteğini her zaman olduğu gibi yanımızda bulduk. Afet bölgelerinde önemli çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. O bölgedeki vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Allah bir daha böyle afetleri yaşatmasın. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Kızılay Haftasını geride bırakıyoruz. Bu önemli haftamız münasebetiyle şehrimizde birçok faaliyette bulunarak, Kızılay bilincini oluşturma gayreti içerisinde olduk.  Okullarda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek “haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için gönüllü ol” teması kapsamında çocuk ve gençlerimiz için renkli etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetler düzenlendik. İlimizde Gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizdeki desteklerinden dolayı başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere Genel Merkezimize teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların akabinde Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Rıza Çakın, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a günün anısına hediyeler takdim etti.

74 Numaralı Bartınspor Forması Hediye Etti

Başkan Çakın’ın yanı sıra gönüllü ve bağışçı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi(GAMER) Müdürü Yasin Güney tarafından da 74 numaralı Bartınspor forması hediye etti. Hediye takdiminin ardından Bartın Şube Yönetimi ve Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Kınık, Karabük’te gerçekleştirilecek olan toplantıya katılmak üzere Bartın’dan ayrıldı.