Kırsal kalkınmada destek miktarları açıklandı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre hibeye esas proje tutarı, KDV hariç alt limit 3 milyon 1 lira olmak üzere üst limitleri KDV hariç yeni tesis niteliğindeki başvurular için 14 milyon lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için 12 milyon lira, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için 10 milyon lira olarak açıklandı.

Kırsal kalkınmada destek miktarları açıklandı

Bilgilendirme toplantısında, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince 2024 Yılında uygulanacak olan gıda, tarım ve hayvancılık alanında yapılacak yatırımlara verilen destekler anlatılarak, katılımcıların soruları uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Tarım ve Orman Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın başvuruları 3 Ocak itibariyle başladı. Başvuruların 19 Şubat tarihine kadar devam edecek olup, Program kapsamında yatırımcılara yüzde 50 hibe verilecek. Başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden online olarak yapılabileceği belirtildi. Tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında küçük ölçekli işletmeler olmak üzere 2 ana başlıkta yatırım konuları yer alıyor. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre; hibeye esas proje tutarı, KDV hariç alt limit 3 milyon 1 lira olmak üzere üst limitleri KDV hariç; yeni tesis niteliğindeki başvurular için 14 milyon lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için 12 milyon lira, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için 10 milyon lira olarak açıklandı. Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında başvurular için hibeye esas proje tutarı KDV hariç alt limit 100 bin lira olmak üzere, üst limit KDV hariç 3 milyon lira olarak açıklandı.

Bilgilendirme toplantısı sonrasında yatırım fırsatlarının altını çizen Balık “İlimizin kalkınması için yapılan tüm çalışmalara Bartın TSO olarak iştirak ediyoruz ve üyelerimizin bu imkanlardan ivedilikle faydalanması için tüm çabamızı ortaya koymaktayız. Bugün bir fikrim var diyenin elinden tutmak ve mevcut yatırımlarını artırmak isteyenlere destek olmak bizim için gurur vericidir. Bilhassa ilerleyen süreçlerdeki hedefimiz kooperatif çalışmalarına hız kazandırmak olacaktır.”  İfadelerine yer verdi.

Bilgilendirme toplantısı, karşılıklı fikir ve izlenimleri aktarılması ile sona erdi.