Kırsal Kalkınmada Bartın'a ödül

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Bartın, 2023 proje çalışmalarında En Yüksek Gerçekleştirme yapan il ödülünü aldı. Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, aldığı ödülü Bartın Valisi Nurtaç Arslan'a takdim etti.

Kırsal Kalkınmada Bartın'a ödül

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Bartın, 2023 proje çalışmalarında En Yüksek Gerçekleştirme yapan il ödülünü aldı. Antalya’daki 2024 Yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayında ödülü olan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bartın’a döndüğünde ödülü Bartın Valisi Nurtaç Arslan’a takdim etti. Vali Arslan, Müdür Önder ve ekibini tebrik edip teşekkür ederken

1 yılda 35 milyon TL harcandı

2023 yılında Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen; hayvan pazarı yapımı, tohum dağıtımı, güneş enerjili çit kurulumu, fındık bahçesi kurulumu, fındık bakım paketi hibesi, sera kurulumu ve yeni ahır yapımı ile yöresel pazar yapımı projelendirme çalışmaları sonucunda Bartın’da  yaklaşık 35 milyon TL harcandı. 2024 yılı içinse  yaklaşık 66 milyon TL kaynak ayrıldı.

Trafik sorunu Valilik gündeminde

Yasin Önder’den ödülü alan Nurtaç Arslan aynı zamanda Bartın’daki ulaşım sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirme toplantısı da yaptı. İl Emniyet Müdürlüğündeki toplantıya; Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürü Alparslan Eşlik, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ersin Arslan ile ilgili kurum personeli katıldı. Toplantıda, Bartın’da yaşanan ulaşım sorunlarının nedenleri ile çözüm önerilerine ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından ilde ulaşımın kolaylaştırılması, kazaların önlenmesi, güvenli trafik akışının sağlanması için yapılması gereken çalışmalar ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce yürütülen faaliyet ve projeler hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kozcağız Barajı Valinin denetiminde

Valilik çalışmalarının yanı sıra saha incelemelerini de aksatmayan Arslan, il merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu kavşak, yaya geçidi, üst geçitler ile dere ıslahı kapsamında planlanan menfez yenileme, Kozcağız Barajı yolu ve beldedeki karayolu çalışmalarını da inceledi. Yetkililerden bilgi alan Arslan’a Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürü Alparslan Eşlik, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Arslan DSİ 233. Şube Müdürü Bünyamin Karahan, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile ilgili kurum personelleri de eşlik etti.

Kurumlara göz açtırmak yok

Bir taraftan ildeki kurum ziyaretlerine de devam eden Nurtaç Arslan, bu kapsamda Bartın İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bartın Defterdarlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu. Kurumlar tarafından yürütülen hizmetler, devam eden çalışma ve projelerle ilgili kurum müdürlerinden brifing alan Arslan, birimleri gezerek personele çalışmalarında kolaylıklar diledi. Denetimler sırasında Arslan’a Vali Yardımcıları Hasan Hüseyin Uzan ve Zeynep Topçu eşlik etti.