KGK'nın yeni Bartın Temsilcisi Oktay oldu

EYBEY Medya Yayımcılık Tic. Ltd. Şti.'nin sahibi gazeteci Mustafa Ahmet Oktay, Genel Başkanlığı'nı Mehmet Ali Dim'in sürdürdüğü Ankara merkezli, 81 ildin yanı sıra 43 ülkede örgütlü Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) Bartın Temsilciliği'ne atandı.

KGK'nın yeni Bartın Temsilcisi Oktay oldu

 

 

Yurt içinde; basın meslek örgütü olarak mesleki birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren, yurt dışında ise üyelerinin katkılarıyla oluşan medyanın etkin gücünü ülkemizin kamu diplomasisi faaliyetlerine destek veren KGK’nın Bartın Temsilciliği’ne yeni bir atama yapıldı. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, www.bartinhalkgazetesi.com.tr internet haber sitesinin yanı sıra Bartın Halk Gazetesi, Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın Manşet Gazetesi’ni de bulunduran ilimizin en büyük ve etkin basın kuruluşu olan EYBEY Medya’nın sahibi Oktay’ı bizzat arayarak Bartın İl Temsilciliği görevini tebliğ etti ve başarılar diledi.

 

Ülkemizdeki tüm illerde ve 43 ülkede temsilcisi ya da temsilcilik ofisi bulunan Küresel Gazeteciler Konseyi, 14 Ekim 2019’daki 1660 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle “Uluslararası Birlik” statüsünde kuruldu. “Yaygın Medya”, “Yerel Medya” ve “Dış Medya” adında 3 ayrı Meclisi bulunan konseyin genel merkezi Ankara’da. Basın sektöründeki geniş teşkilatlanma ağıyla yurtiçinde ve yurtdışında mesleki sorunlara yönelik çözüm arayışlarında bulunmaya çalışan Konsey, iletişim özgürlüğünün standartlarının arttırılmasına yönelik çalışmalar da yürütüyor.