KGF'DEN İNŞAAT HİZMETLERİ FİNANSMAN DESTEK PAKETİ

Kredi Garanti Fonunca (KGF) KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının asgari yüzde 30'u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması amacıyla 'İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi' hazırlandı. Paket kapsamında konut başına azami 500 bin TL'lik kredi kullandırılacak. Paketten yararlanmak isteyen firmalar içinse son başvuru tarihi 31 Aralık!

KGF'DEN İNŞAAT HİZMETLERİ FİNANSMAN DESTEK PAKETİ

Kredi Garanti Fonunca (KGF) KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının asgari yüzde 30'u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması amacıyla "İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi" hazırlandı. Destek paketi kapsamında; Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Üyesi Egemen Kemik ile Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara Banka Müdürleriyle bir araya geldi. Firmaların krediye erişimi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getiren TSO Başkanı Halil Balık, “Açıklanan İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi son günlerde inşaat sektöründeki maliyetlerin yükselmesiyle firmalarımız dar boğaza girdi. Bu destek paketi firmalarımıza rahat bir nefes aldıracak” dedi.

 Hedef tamamlanamayan binaları tamamlamak

Paketle asgari yüzde 30’u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması hedeflendiğini kaydeden Balık şöyle devam etti:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve gelen talepler doğrultusunda yapılan girişimle, Kredi Garanti Fonu tarafından KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının asgari yüzde 30'u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması amacıyla "İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi" hazırlayarak inşaat sektörünün hizmetine sundu.

 Bu destek paketiyle 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında, kredi başvuru tarihinden azami 30 iş günü önce; yapı denetim kuruluşlarınca tespit edilen ve İlgili İdare tarafından onaylanan seviyeye göre asgari yüzde 30’u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması hedeflenmektedir.

 Konut başına 500 bin TL!

KOBİ'ler için kefalet üst limiti 35 Milyon TL, kredi üst limiti 46,6 Milyon TL, KOBİ dışı işletmeler için kefalet üst limiti 150 milyon TL, kredi üst limitinin ise 200 milyon TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca kredi vadesinin azami 6 ay ödemesiz dönem olmak üzere en fazla 36 ay olarak gerçekleşeceği, bunun yanı sıra yararlanıcının kredi başvuru tarihi itibarıyla kefalete konu konut projesinin tapu kaydına göre kendisine ait veya noter tarafından düzenlenen taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine göre payına düşen arsa bölümünün veya konutların en az yüzde 20'sini satmamış ya da satış vaadinde bulunmamış olması gerektiğine yer verilmiş. Satış yapılmamış konutlar için finansman desteği sağlanacak olan paket inşaat projesine konut başına azami 500 bin TL'lik kredi kullandırılacaktır.

Son başvuru 31 Aralık!
Yukarıda bahsettiğimiz kriterlere uyan firmalarımız Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası, TEB, Türkiye İş Bankası, Denizbank’a başvuru yapmaları Hizmetleri Finansman Destek Paketinde son kredi kullanım tarihi 31 Aralık 2022’dir. Firmalarımızın bu tarih den önce muhakkak bankalarımız ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Banka Müdürlerimiz ile toplantılarımızı gerçekleştirdik. Kendileriyle bu konuda istişare içerinde olacağız. Verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.”