KESK'ten CHP'ye ziyaret
Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK)'ten Bartın Eğitim Sen Şube Başkanı İsmet İpci beraberinde Büro Emekçileri Sendikası Başkanı (BES) Metin Ergin, Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı (SES) Erkan Bozkurt ve ESM İl Temsilcisi Mehmet Maden ile birlikte CHP Bartın İl Başkanlığını ziyaret ederek 30 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan 'Geçinemiyoruz' mitingine davet etti.
30 Kasım’daki Ankara Mitingine davet
Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK)’ten Bartın Eğitim Sen Şube Başkanı İsmet İpci beraberinde Büro Emekçileri Sendikası Başkanı (BES) Metin Ergin, Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı (SES) Erkan Bozkurt ve ESM İl Temsilcisi Mehmet Maden ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette KESK heyeti, 30 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan “Geçinemiyoruz” mitingine CHP’yi de davet etti.
KESK Heyeti adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı İsmet İpci, gelir adaletsizliğinin derinleştiğine dikkat çekerken tüm Bartın halkını da mitinge davet ederek şunları söyledi:
“Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı kriz bitmek bilmiyor. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Artan hayat pahalılığında maaşlarımız, ücretlerimiz mum gibi eriyor”
Gelir adaletsizliğinin derinleştiği belirtilen açıklamada, “Senenin ortasında ek bütçe yapıp hem gelirleri hem giderleri bir katladılar. Ancak gelir vergisi dilimlerini bir kuruş bile artırmadılar. Hepimiz birkaç ay içinde ikinci vergi dilimine girdik. Önemli bir bölümümüz ise üçüncü vergi dilimine girdik. İşin özü gelir vergisinde asgari ücret muafiyeti ile kaşıkla verdiler, ama hepimizi gelir vergisi ile dilim dilim soymaya devam ettiler” denilirken şu ifadelere yer verildi:
“Emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmak için 30 Kasım Cumartesi günü Ankara’da , ‘halktan-emekten yana, geçim bütçesi istiyoruz’ mitinginde buluşuyoruz. Taleplerimiz: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret. Temel tüketim maddelerine son iki yıl içinde yapılan zamların geri alınması. Mali kayıplarımızın yaşanan gerçek hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırında yaşanan artış temel alınarak telafi edilmesi. Vergide adaletin sağlanması, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması. Gelir vergisi birinci dilim oranının yüzde 15 ten yüzde 10’a düşürülerek, yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesi. Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçenin hayata geçirilmesi. Kamu hizmetlerinin tasfiyesine, özelleştirmelere, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine aktarılan hazine garantilerine son verilmesi. Her türlü güvencesiz istihdama son verilmesi.” (Haber Merkezi)