Kenan Dursun aday adaylığını açıkladı

İl Genel Meclis Başkanı ve Bartınspor Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Dursun AK Parti'de aday adaylığını resmen açıkladı.

Kenan Dursun aday adaylığını açıkladı

AK Parti’de aday adaylığı süreci devam ederken bir adaylık haberi de İl Genel Meclis Başkanı ve Bartınspor Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Dursun’dan geldi.

Dursun’u AK Parti Bartın İl Başkanlığı binasında yaptığı adaylık açıklamasında sevenler ve akrabaları da yalnız bırakmadı.

AK Parti İl Teşkilatının da bulunduğu basın açıklamasında AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan Dursun’a başarılar dileyerek, yerel seçimlerde 8’de 8’i arzu ettiklerini söyledi.

Konuşmalarına İsrail’i lanetleyerek başlayan dursun, “Öncelikle Gazze'de işlenen insanlık suçuna bunu işleyen İsrail'i buradan lanetliyoruz. Bir kere daha sesimizin çıkabildiği ölçüde yüreğimizin yettiği ölçüde bu katliamı lanetliyoruz, kınıyoruz. Ama bir şey daha var. Dünyada insan hakları temsilcileri var. Biliyorsunuz bazı ülkeler. Onlara da sessizliklerinden dolayı, onlara da sitemimiz var. Çünkü 7 binin üzerinde çocuk ve kadın katledilmiş. Ama ne hikmetse çok ses çıkmıyor. Rabbim inşallah yardım edecek. Biz ülke olarak mazlumların her dönem yanında olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu defalarca söylüyor. İnşallah bundan sonra da bu söylem sonuna kadar devam edecek. Ben buna yürekten inanıyorum.” Dedi.

“Meclis başkanı olarak görevimi inşallah sonlandıracağım”

Dursun kendini tanıttığı konuşmasında şunları söyledi, “Tabii bugün maksat belli. Ben 1964 Bartın doğumluyum. 2005’e kadar oto elektrik atölyesi işletmeciliği yaptım. 1982 ile 2005 yılları arasında Bartın Küçük Sanayi'de esnaflık yaptım. 1990’lı yılların başında dönemin Refah Partisi ve Fazilet Partisi bu partilerde il ve ilçe yöneticiliği yaptım. Fazilet Partisi'nde 1999 senesinde il genel meclisi adayı oldum. O günün şartları seçilmemize yetmemişti. Ama sonrasında kurulan AK Parti'mizin kurulmasında görev alma onurunu hep yaşadığım sürece de duydum. Bundan sonra da duymaya devam edeceğim. 2012’ye kadar bu il yöneticiliğim devam etti. Bu süre içerisinde yapılan 5 seçimde partimiz adına seçim koordinasyon merkezi başkanlığını yürüttüm. Bu da önemli bir görevdi benim için. Sonrasında Allah nasip etti. Ben çok istemiştim il genel meclis üyeliğini. Yakup abinin il başkanlığına denk gelmişti. Ben ona bir kere daha teşekkür ediyorum. Hizmet etmeyi çok istiyordum. 2009’da bu görev bize nasip oldu. 5 yıl il genel meclis üyeliğini layıkıyla yapmaya çalıştık. Burada muhtarlarımız da var. Benimle beraber göreve başlayan muhtarlarımız var. Hala devam eden arkadaşlarımız var. Sonrasında 2014 yılı geldi. Biz yine devam ettik. Sonrasında Meclis Başkanı olduk. 5 yıl boyunca. Meclis Başkanlığımız döneminde biz beraber o 5 yıllık dönemde köylerimizde hayal edemeyeceğimiz işleri beraber başardık. Köylere Hizmet Götürme Birliğini aktif ettik. Bartın'da Özel İdare’de değişimi, dönüşümü hem bugünkü Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un destekleri, hem il başkanımız o günkü teşkilatımızın destekleri meclis grubumuzla biz Bartın'da özel idarede değişimi, dönüşümü başlattığımız dönemdir. O 5 yıllık dönemin içerisinde biz beraber evet zor işleri başardık. Bakın Bartın'da biz bir beton santralini burada beraber kurduk. Bir kilitli parke tesisini özel idarede beraber kurduk. Türkiye'de 51 özel idare, 30 büyükşehir var. 51 özel idare içerisinde hala beton kilitli parke tesisini bir iki özel idarenin dışında kurabilen olmadı. Bu bizim özelliğimiz. Biz değişimi, dönüşümü, yeniliği hep önüne alan, öne alan, yapıda olduk. Buna, burada, bize şahsi olarak desteği olan maddi manevi destek olan Adalet Bakanımız o gün gerçekten Bartın Milletvekiliyken bizim yanımızda çok durdu. Çok zor dönemleri beraber atlattık. Ama bugün geldiğimiz nokta 2009’lu yıllar gibi değil. Sonrasında o başarı bizi 2019’da yeniden aday olmamızı sağladı. 2009’dan, 2024 arasında da 2 dönemdir ben artık beşinci yılı da dolduruyor. Üçüncü dönem. Ben 2009-2024 yılları arasında da meclis başkanı olarak görevimi inşallah sonlandıracağım.

“Biz hep değişime, yeniliğe, teknolojiye açık olduk”

Kubbede hoş seda bırakmak siyaset yaparken çok önemli. Biz 2009’da köylerimizi devraldığımızda asfalt oranı yüzde 25’ti. Ben hiç unutmam. Bizim bazı köylerimizde bir metre daha asfalt dökülmemiş köylerimiz vardı. Biz o zor yerden aldığımız bu görevi 15 yılda bugün yüzde 90’ın üzerine çıkardığımız seviyeyi yaşıyoruz. Bartın Özel İdaresi böyle bir gayretle beton santralini, kilitli parke tesisini, yeni asfalt plentini satıh kaplama araçlarında modern kombin araçlarına kavuşmuş nadir özel idarelerden bir tanesidir. Biz statükoya takılmadık. Biz hep değişime, yeniliğe, teknolojiye açık olduk. Onun için de başarılı olduk. Burada köy muhtarlarımız görüyorum. Biz onlarla beraber yol arkadaşlığı yaptık. Hala eksiğimiz noksanımız olabilir. Ama onlar biliyor. Bu gayreti en çok onlar biliyor. Bizim yanımızdan hiç ayrılmadılar. Bizi hep desteklediler. Doğru işlerimizle hep yanımızda oldular. O nedenle ben bütün arkadaşlarıma, meclis üyesi grubumuza, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz parti görevlerimizin dışında yine il genel meclis üyeliği dönemimizde, başkanlık dönemimizde ben 2016-2017, döneminde yine Bartınspor'un asbaşkanlığını yaptık. Sonrasında 2023 Ocak ayında da biliyorsunuz Temmuz ayında da Bartınspor kulübümüzün genel kurulunda kulüp başkanlığı görevini almak zorunda kaldım. Bizim Bartın'da hiç kolay işimiz olmadı. Bartınspor'da bu kolay olmayın bir tanesiydi.

“Yerel seçimden sonra bu takım Belediyespor olacak”

Liglerin başlamasına 2 ay kala biz Bartınspor'u yeniden yapılandırmak için kolları sıvadık. Bugün 4 ay geride kaldı. Bartınspor'un finans yapısını düzelttik. Bugün Bartınspor'un bankadaki hesaplarında 2 milyon lira nakit parası var. Çok önemli. 24 tane futbolcusu var Peşinatları ödenmiş. Yiyecekleri, içecekleri alınmaya devam ediyor. Hiçbir sıkıntısı yok. Altyapımız kurulmuş. 15 tane Bartın'ın pırıl pırıl evladı o altyapıda yetişiyor. Seneye oradan çok önemli futbolcuları kazanacak A takımına. O B takımı altyapımız kendi bulunduğu klasman grubunda gelene 10, gidene 12 atıyor. Onun için biz altyapıya yatırım yapmaya devam edeceğiz ve bu takımı muhafaza edeceğiz. Bu ligde bu takım yine ben iş yapacağına inancım sonsuz. Dolayısıyla Bartınspor bir markadır. O marka değeriyle inşallah yoluna devam edecek. Ekonomisi düzelmiş bir Bartınspor, önümüzdeki yıllarda önümüzdeki dönemlerde inşallah daha başarılı olacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Her şeyin bir başlangıcı var. Kimsenin elinde sihirli değnek yok arkadaşlar. Lig başlamasına 2 iki ay varken aldığınız bir takımı, aldığınız bir kulübü şampiyon yapacağım derseniz, zaten farklı şeylere iş gider. Onun için biz hedefimizi genel kurulda söylediğimiz gibi yine buradan bir daha tekrarlıyorum. Bartınspor inşallah bugünkü yapısıyla, ekonomik yapısıyla bunu muhafaza ederek ileriye doğru devam edecek. Şahsi fikrim Bartınspor önümüzdeki yerel seçimlerin hemen ardından Bartın Belediyespor olmak zorunda. Neden dersiniz? Bartın'ın Bartınspor'un zor gününde Kenan Dursun geldi omuza. Omuz verdi. Zor bir yıl ama biz zorluklardan kaçmayız. Kaçmadık. Biz ovamızı verdik, buraya getirdik. İnşallah yerel seçimleri de bitirecek pozisyonu arkadaşlarımız, yönetim kurulumuz getirecek. Ben de yanlarındayım her zaman. Bartınspor'u caddeden kurtarmalıyız. BAL liginde devam eden bütün takımlar, Belediyespor, Ereğli'si, Alaplı'sı, Ünye'si hepsi her tarafta belediye spor. Bundan niye kaçıyoruz? Bundan kaçmaya gerek yok. Her zaman Kenan Dursun'u bulamayız. Onun için Bartınspor'u inşallah olması gereken yere Bartınspor'un genel kurulu karar verecek. Bartın Belediye Meclisi karar verecek. Ve yerel seçimden sonra bu takım Belediyespor olacak. Bu işte rayında yürümüş olacak.

“Belediye demek şehircilik demek”

Burada Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere karşınızdayım. Elbette belediyeyle de ilgili düşüncelerim var. Söylemek istediklerim var. Sistemin içinde olduğum için gördüklerim ama bugüne kadar düzeltilemeyen işler var. Mesela belediye demek imar demek. Köy gibi değil belediye. Belediye demek şehircilik demek. Şimdi bizim bir imar planımız var, değil mi? Esenyurt'tan giriyoruz, üniversite var orada. Bu tarafa doğru geliyoruz. Bartın'ın gelişme olarak gösterdiğimiz üniversite tarafında belediye yok. İmar planı da yok. Sonra gidiyoruz. OSB'ye belediye pot başında bitiyor. OSB bizim neyimiz? Sanayimiz, can damarımız. Kurtköy Çayır Köyü'ne kadar belediye tabelamız olmalı. Esenyurt'ta da Bartın Belediyesi'nin tabelası olması lazım.

“Atmamız gereken adımlar var”

Filyos gibi bir bizim büyük projemiz var. Büyük hedefimiz var. Filyos Projesi'nde bizim Esenyurt ve Çeştepe bölgemizde ikinci organize sanayimiz var. Ama burada imar planı var mı? Mücavir alanı olmadan önce Özel İdare olarak biz Çeştepe ve Esenyurt'un imar planlarını bitirmiştik. Dolayısıyla 18 madde uygulamasını da başlayacakken orada biz halk otobüslerinin o bölgeye öğrenci taşıması nedeniyle, mücavir alanı olması nedeniyle burayı da belediyeye verdik. Şimdi bunlar çok gecikmeyecek şeyler. Çünkü biz özel idarede şunu yaptık. 2014’ten bu yana Filyos Vadi Projesi hep söylendi. Bartın, Zonguldak, Karabük'ü derinden etkileyecek projeyle ilgili biz hem belediye hem Özel İdare olarak atmamız gereken adımları atmamız gerektiğini herkes her platformda söyledi. Biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Meclis üyesi arkadaşlarımız burada. Biz meseleye 2 yönden baktık, özel idare olarak.

“Bartın’da imar planına ihtiyaç var”

Bizim sahillerimiz değerli. Biz kendi sahillerimizi, Filyos projesine uygun bir şekilde turizmden buralara katkı sağlayacak burada yaşayan insanlarımız turizmden istifade edecek şekle getirdik. Hatiplerden, Büyük Kızılkum’a Güzelcehisar’a biz sahillerimizi kapsayan bütün imar plan tamamladık. 2019’dan öncesine gidin, bakın. Mugada da, Güzelcehisar'da adım atacak doğru bir yapılanma var mıydı? Yoktu.  Yine Esenyurt'ta ikinci Organize Sanayi Bölgemiz olacak bizim. İmar planımız da var. Çevre düzeni planımızda var. Ama biz bir türlü o bölgeyi planlarımızla donatıp gelişme alanı olarak gösterdiğimiz alanı bir türlü elimize alamadık. Özel idare olarak bir şeyler yapmaya çalıştık, ama tamamen belediyenin alanına giren işler. Organize sanayi bölgesi de aynı. Esenyurt bölgesi de aynı. Dolayısıyla Bartın'da bir imar planına, imar planının revizyonuna ihtiyaç var.

“Özellikle mücavir alanlar imar planından mağdur”

Gördüğüm eksiklerden bir tanesi de Bartın Küçük Sanayisi. Bizim çevre düzeni planında da Dallıca bölgesine bakın, gidin bakın. O yerde sanayi kurulmaz. Ne yapacağız? O zaman Çevre planı düzenini değiştireceğiz. Yüz binlik plan da değişebiliyor. Çevre düzeninin planı da değişiyor. Çevrecilerin planı değişince altyapı planları değiştirmek daha kolay. Burada imar planına müdahil olunması gerekiyor. Özellikle mücavir alanlar bu imar planından mağdur. Şehir içinde mağdur olan bölgeler de var. Bu imar planının eksiği var. Demek ki hâlihazırda haritalar güncel değil. Onun için, işin başı doğru bir imar planı, doğru bir şehir planlaması, dolayısıyla şehri eğer kalkındıracaksa, şehri büyüteceksek, şehri Filyos projesine entegre edeceksek, biz bunları başarmamız lazım.

“Bartın böyle büyür mü?”

Başka gördüğüm en büyük eksiklerden bir tanesi. Bartın'ın elli yıllık içme suyuyla ilgili planlarının hazır olmadığı. Şimdi bir üniversitemiz var. 20 bin öğrencimiz var. Bartın Üniversitesi şu anda suyu nereden alıyor? Bilen var mı? Bartın Üniversitesi şu anda şu anda sondaj suyuyla orada öğrencilerine hizmet etmeye çalışıyor. Bartın böyle büyür mü? Yarın B planı yoksa bunun o kuyu çöktüğünde o yer altındaki su kaybolduğunda bunun hesabını kim nasıl verecek? Ben bunu merak ediyorum. Bartın Üniversitemiz var. Gurur duyuyoruz ama daha suyunu ve kanalizasyon yapamamışız. Kendime de soruyorum bunu. Üniversite bölgesi gelişme alanı demişiz. İmar planını yapamamışız. Böyle mi büyüyecek Bartın? Böyle mi gelişecek Bartın? Onun için bunlar kolay iş değil. Ben bir daha altını çiziyorum. Bunlar çözülmesi gereken çözüm bekleyen işler.

“Bartın bu ırmaktan turizm yapacak”

Evet gündemde Bartın Irmağı ıslahı var. Hükümetimiz, Bartın Irmağı ıslahına çok önem veriyor. Ama belediye olarak bu ıslah projesinin peyzaj çalışmasının, içerisinde, göbeğinde olmamız lazım. Sadece Islah bize yetmez. Bartın bu ırmaktan turizm yapacak. Bartın bu ırmaktan para kazanacak. Biz Ankaralıyı, Çankırılıyı, Konyalıyı buraya getireceğiz. Buradan yalıdan iskeleden bindireceğiz denize girecek şekilde indireceğiz. Irmağı güzel yaparsak, ırmağın peyzajını, ırmağın restasyon alanlarını doğru yapabilirsek Bartın gelişir. Bunlar bizim dışarıdan seyredeceğimiz işler değil. Bakın Bartın Irmağı 35 yıl önce Bartın Irmağında yüzme öğrenmiş bir arkadaşınızım. 35 yıl oldu. Bartın Irmağı'na sırtımızı döndük. Bartın Irmak'ı vahşileşti. Niye? Kanalizasyon çukuru yaptık çünkü. Bartın Irmağı 35 yıldır kanalizasyon çukuru. Bartın Irmağı'nın ortasında ağaçlar bitti. Söğüt bitti. Bu ağaçlar ne olacak? Bu ağaçları ortadan kim kaldıracak? Bir şey var bir sittir. Efendim buralara dokunulmaz. Buralar yasak. Ya şimdi hepimiz bunu söylediğimizde Bartın Irmak düzelmez. Bartın Irmağı ıslah önemli. Bartın Irmak'ın içindeki vahşi görünüm daha önemli. O vahşi görünümü belediye işine girecek. Gerekirse sit kurullarını buraya getirecek. Gerekirse sit kurullarının önünde yatacak. O ağaçlar ırmağın içinden kalkacak. Kalkmadığı sürece Bartın Irmak'ın ıslahından, Bartın Irmağı'nın rekreasyon alanından hiçbir şey olmaz. Olmayacak işler değil, imkansız değil. Sadece zaman alacak işler. Bunları siyasi irade koyarak yetkili kurulları ikna ile yapılacak şeyler.

“Yine otopark elbette büyük sorun”

 

Yine Bartın'da bir trafik sorunumuz var. Ama müdahalemiz yok. Müdahale ettiğinizde çözüm yok. Dolayısıyla kısa, orta ve uzun vadede bu işlerin çözümü var. Uzun vadede zaten çevre yolları devam edecek. Birinci etap ikinci etap, üçüncü etap. Ama o zamana kadar ne yapacağız? O zamana kadar olan çözümler de var. Bunları yeri geldiğinde inşallah paylaşacağız. Yine otopark sorunu elbette büyük sorun. Bunlarda çözüm gerektiriyor. Ben ordu yerinde oturuyorum. Orduyeri'nin tepesine çıktığımda, Demirciler Mahallesi'nin ara sokaklarına çıktığında konforu göremiyorum Bu konfor şehirdeki gibi o mahallelerde de olmalı. Köylerimizde olan oralarda da olmalı. Daha iyisi olmalı.

“Önemli olan karar verip adım atmaktır”

İnkumu Tüneli uzun zamandır gündemimizde olan konu. İnşallah önümüzdeki dönem AK Parti'nin adayı kim olursa olsun gündeme gelecek. Ben olurum, başka arkadaşımız olur. Gündeme gelecek ve hayata geçecek bir proje. İnşallah orada doğalgazda olur. Elbette süreç geldiğinde adaylık nasip olursa projelerimizi yapma imkanı buluruz. Ben tekrar bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugüne kadar bizleri destekleyen Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'a teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü on altı yıllık milletvekilliği döneminde bizim hep elimizden tuttu. Bartın'da neyi başarmışsak onunla beraber başardık. Önemli olan karar verip adım atmaktır. Cesaret etmekti. Biz cesaret ettik. Ben bugün bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.”