Karakaş: 'Sınırlar yol geçen hanına dönmüş!'

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain PKK terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek 'Sınırlar yol geçen hanına dönmüş! Dileyen gelip eylem yapıp gidiyorsa, ABD ya da bir başka dış gücü suçlamadan önce, tüm bunları önleyemeyen iktidar siyasi sorumluluğunu, beceriksizliğini kabul etmek zorunda!' dedi.

Karakaş: 'Sınırlar yol geçen hanına dönmüş!'

CHP İl Başkanı Selim Karakaş, gündemde ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlk önce Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain PKK terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Başkan Karakaş,  “13 Kasım’da İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör organizasyonundaki faillerin tamamı Suriyeli.  Sınırlar yol geçen hanına dönmüş! Dileyen gelip eylem yapıp gidiyorsa, ABD ya da bir başka dış gücü suçlamadan önce, tüm bunları önleyemeyen iktidar siyasi sorumluluğunu, beceriksizliğini kabul etmek zorunda! İktidar, dış güçleri suçlayarak siyasi sorumluluktan kaçamaz! Sığınmacılarla ilgili uyarıları yıllarca “Ensarız” diyerek örten iktidarın, ülkeyi ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya bıraktığı, sınır güvenliğinin ortadan kalktığı, insan ve silah tacirlerinin ülkenin dört bir yanında olduğu ortaya çıktı!” dedi.

“Türkiye’nin FATF kara listesine alınma ihtimali güçlendi”

Türkiye’nin kara paranın aklanmasının önlenmesine ilişkin Mali Çalışma Grubunun (FATF) kara listesine alınması ihtimalinin güçlendiğini kaydeden Selim Karakaş, “Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun yayınladığı ‘Suç gelirlerinin aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi’ tebliğiyle, kamusal nüfuz sahibi kişilerin parasal- finansal eylemlerinin ‘sıkı takibe’ alınması kararlaştırıldı. Türkiye’ye uluslararası kara para soruşturması açılması veya FATF’ın kara listesine alınma ihtimali ciddileşti!Tebliğe göre ‘Seçilmiş kamusal nüfuz sahibi kişi’ olan Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından, başta kendisi ve yakınlarının, aile vakıflarının, yönetiminde yer aldığı Türkiye Varlık Fonu’nun finansal işlemleri, yurtiçi ve dışındaki para ve mal varlıklarının tespiti için MASAK’ın tebliğ hükümlerini uygulamasına ne ölçüde izin vereceği ‘siyasi ve ahlaki samimiyet testi’ olacak!” şeklinde konuştu.

“Bahçeli anlamak istediğini anlıyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuları anlamak istediği şekilde anladığını ve onu da yanlış anladığını belirten Karakaş, “Genel Başkanımızın Borsa  İstanbul’da yapılan manipülasyondan uyarısından “Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallıyor” sonucunu çıkaran Devlet Bahçeli siz ne anlatırsanız anlatın anlamak istediği şekilde anlıyor. Onu da yanlış anlıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, borsa üzerinden uyarıda bulunarak ‘Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar’ uyarısında bulundu.” ifadelerinde bulundu.