Karakaş 'İktidarın U dönüşü tamamen duygusal'

Türkiye'nin iç ve dış politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, 'İktidarın dış politikadaki U dönüşlerinin perde arkasında 'borç ve dolar' bulma talebinin olduğu son gelişmelerle netleşti' dedi.

Karakaş 'İktidarın U dönüşü tamamen duygusal'

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Türkiye’nin iç ve dış politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İktidarın “Siyasette küslük olmaz” diyerek tokalaşma pozu vererek siyasi sorumluluktan kurtulamayacağını ifade eden Başkan Karakaş “Düne kadar ‘Katil, darbeci’ dedikleriyle, dokuz yıl sonra ‘Siyasette küslük olmaz’ diyerek tokalaşma pozu vererek siyasi sorumluluktan kurtulamazlar! İktidar, ülkeye ve topluma ödettiği siyasi, ekonomik, diplomatik bedellerin, neden olduğu itibar ve güven kaybının hesabını millete vermek zorundadır” dedi.

“Adaletli bir Türkiye kuracağız”

Kadınlar, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlara seslenen Karakaş şöyle devam etti:

“En küçük bir demokratik tepkiden bile korkan, rahatsız olan, baskıyla sindirme ve susturmaya yönelen iktidarın kadınlara yönelik söylemlerinin içinin boş ve samimiyetsiz olduğu 25 Kasım’da ülkenin dört bir yanında kadınlara karşı sergilenen tavırla ortaya çıktı. Kadınlar, çocuklar, gençler ve tüm yurttaşlar için özgür, güvenli, adaletli bir Türkiye’yi kuracağız.

“Sağlık sistemi çöktü”

Sağlık sistemini çökerten iktidar, halkı en temel hayati ilaçları bulamaz, erişemez noktaya getirdi. Maliyet artışları ve enflasyon karşısında sabit kurlu Euroya endeksli ilaç fiyatlamasıyla eczanelerin mağduriyeti had safhaya ulaştı. İlaç ve tıbbi cihaz sektörü ağır sorunlar altında eziliyor!

“Seçimi kaybedecekler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bölümünü muhalefet liderlerine yönelik ağır hakaret içeren sözlere ayırırken, atadığı bakanlar da aynı zihniyeti bütçe görüşmelerinde sergileyerek seçim sürecinde 3K (Kavga-Korku-Kaos) stratejisiyle saldırgan ve kavgacı bir kampanya yürüteceklerini gösterdiler.

“İktidarın U dönüşü tamamen duygusal”

İktidarın dış politikadaki U dönüşlerinin perde arkasında ‘borç ve dolar’ bulma talebinin olduğu son gelişmelerle netleşti. BAE’den sonra Suudi Arabistan’dan Merkez Bankası’na 5 milyar dolar geleceği açıklanırken, Katar’dan da 10 milyar dolar bekleniyor. Bu paraların hangi koşullarla, hangi tavizler karşılığında verildiği bilinmiyor!”