Karakaş: 'Her yerden hukuksuzluk, adaletsizlik, yasaklar fışkırıyor'

Haftalık değerlendirmelerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, bu hafta 'yüksek gıda fiyatları' ile 'kadın cinayetlerini' gündemine aldı. İktidarın, enflasyonla mücadele edeceğine, enflasyondan söz edeni hapisle tehdit ettiğini ifade eden Karakaş, yapılan değişikliklerle bağımsız yargıya, hukuk devletine zarar verildiğini de savunurken 'İktidar bağımsız yargıya ve savunma hakkına müdahaleden vazgeçmiyor. Her yerden hukuksuzluk, adaletsizlik, yasaklar fışkırıyor' dedi.

Karakaş: 'Her yerden hukuksuzluk, adaletsizlik, yasaklar fışkırıyor'

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, haftalık değerlendirmelerine devam ediyor.

Bu kapsamda CHP İl Başkanı Karakaş, son olarak “yüksek gıda fiyatları” ile “kadın cinayetlerini” gündemine aldı.

İktidarın, enflasyonla mücadele edeceğine, enflasyondan söz edeni hapisle tehdit ettiğini ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

“Yasakçı  zihniyet; ülke için, kadınlar, çocuklar, gençler, mağdurlar, mazlumlar, haksızlığa, adaletsizliğe uğrayan herkes için en büyük tehdit olmaya devam ediyor. İktidar, enflasyonla mücadele edeceğine, enflasyondan söz edeni hapisle tehdit ediyor. Bülent Arınç, resmî rakamlara göre enflasyon yüzde 60 ise, lafla halkı aldatamazsınız derken, kime ya da kimlere yalancısınız diyor? Domates 25-30 TL, TL 100-140 TL, dolmalık biber 35-40 TL, kuru fasulye 25-35 TL, 1 litre süt 15 TL iken; market-pazar alışverişinde 200 TL ile bir poşet dolmazken; TÜİK’in enflasyon rakamlarına kim inanır? İktidar ve ekonomi yönetimi artık gerçekleri gizleyemiyor. Bu nedenle enflasyon rakamları kamuoyunda daha fazla kabul görmeye başlayan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) başta olmak üzere doğruları yazıp-çizen, halkı doğru veri ve analizlerle aydınlatan herkesi hedef tahtasına yerleştiriyor.

“Kendi gözleri ile görsünler”

Beş altı yerden maaş alan halktan kopan bürokratlarınız, danışmanlarınız, milletvekilleriniz, ihale peşinde koşan İl başkanlarınız gerçeği göremeyebilir, söyleyemeyebilirler. ENAG’tan da gerçek enflasyonu halka açıkladığı için hoşlanmıyor olabilirsiniz. Marketleri de fiyatları şişiriyorlar diye suçlayabilirsiniz. Halkımızın yaşadığı enflasyonla hiç ilgisi olmayan oranları açıklayan TÜİK’in yetkililerini, gösterişli bir şekilde her ilde açtığınız Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış marketlerine gönderin, ürünlerin üzerindeki etiketleri baz alsınlar, açıklamış oldukları enflasyon oranları ile yakından uzaktan bir ilgisi var mı? Kendi gözleri ile görsünler. Bizim önerimizi dikkate almıyorsanız partinizin kurucusu, TBMM başkanlığı ve Başbakan yardımcılığı yapmış, son olarak da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinde bulunmuş, ‘Hayat pahalılığı yaşayan milleti lafla kandıramazsınız’ diyerek uyarıda bulunan, içinizden biri olan Bülent Arınç abinizi dinleyin.”

“Bağımsız yargıya, hukuk devletine zarar veriyor”

Yapılan değişikliklerle bağımsız yargıya, hukuk devletine zarar verildiğini savunan Karakaş, “İktidar bağımsız yargıya ve savunma hakkına müdahaleden vazgeçmiyor. İki yıl önce baroları bölmek için üye sayısı 5 binden fazla olan illerde ikinci baroların kurulmasına yönelik yasayı çıkartan iktidar amacına ulaşamayınca bu kez yeniden Avukatlık Yasası’nı değiştirme peşine düştü. İktidar, Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) ve dünyanın sayılı baroları arasında yer alan İstanbul, Ankara barolarını, yönetimlerini, üye yapılarını kontrol altına almak istiyor. Baroları kendi siyasi amaçları doğrultusunda hareket etmeye zorlamak ve baskı altına almak için getirilen bu düzenleme ile bağımsız yargıya, hukuk devletine zarar veriyor. Her yerden hukuksuzluk, adaletsizlik, yasaklar fışkırıyor” diye konuştu.

“Sözleri kimse için inandırıcı değil”

İktidarın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icraatları, söylemleri, eylemlerinin hiçbir hukuki ve adil ölçüyle uyuşmadığını belirten CHP İl Başkanı Karakaş, “Bir yandan kadınlara vaatlerde bulunulurken diğer yandan kadınların güvencesi olacak sözleşmeler hızla feshediliyor, yasalar değiştiriliyor. Kadın cinayetleri katlanarak artıyor. Kadına şiddeti, cinayetleri, kadınlara ve çocuklara cinsel istismar ve tecavüzü önlemeyi amaçlayan, kadınları tüm dünyada koruma altına alan İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin imzasını çeken kendisi idi. Tecavüze uğrayan kadının tecavüzcüsüyle evlendirilerek cezasız kalmasını öneren şu anda atadığı Adalet Bakanıydı. Kadın derneklerini ayrıştırmayı, kadınları iyice baskı altına alarak sindirmeyi amaçlayan bu siyasi ve yargısal baskılar ortada dururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar sofrasındaki sözleri kimse için inandırıcı değil. İktidarın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icraatları, söylemleri, eylemleri hiçbir hukuki ve adil ölçüyle uyuşmuyor. Bir yandan kadınlara yalan vaatlerde bulunulurken diğer yandan kadınların güvencesi olacak sözleşmeler hızla feshediliyor, yasalar değiştiriliyor. Kadın cinayetleri katlanarak artıyor” dedi.