Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da Bartın'da

Bölgenin tanıtımına  ve turizmine önemli katkı sunacak olan Karaelmas Turizm Ekspresi, 12 Nisan 2024'te Ramazan Bayramı'nın 3. günü ilk seferini gerçekleştirecek. Yoğun ilgi gören Kars Doğu Ekspresinden sonra  ikinci kez demiryolu turizmi için kullanılacak olan ekspres, Bartın'a ayrı bir hareketlilik getirmeyi hedefliyor.

Karaelmas Turizm Ekspresi 12 Nisan'da Bartın'da

 

Tren seferi, Ankara Kalecik’ten başlayarak Ankara, Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu, Filyos, Bartın, Amasra ve son olarak Zonguldak hatları üzerinden gerçekleşecek.

Yeşilin her tonunu taşıyan, binbir güzellikle süslenmiş bu güzergah, Karaelmas Ekspresin, turizm odaklı kullanımı bölgemize ekonomik anlamda da önemli katkılar sağlayacak.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “Bölgemizin tanıtımına ve turizm potansiyeline önemli katkı sunacak Karaelmas Turizm Ekspresi Ramazan Bayramı’nın 3.günü 12 Nisan 2024’te ilk seferini gerçekleştirecek. Kars Doğu Expresinden sonra ikinci kez Karaelmas Turizm Ekspresi  turizm amaçlı kullanılarak  Bartın‘ımıza ayrı bir hareketlilik getireceğine, demiryolu turizmiyle bölgedeki doğal ve kültürel zenginliklerin keşfedilmesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alparslan'a teşekkür ederim. Bartınımıza ve Batı Karadenize hayırlı olsun” dedi.