Kalaycı 'Vakit yaraları sarma vakti'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Bartınlı vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulunan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, 'Devletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde inşallah bu felaketin de üstesinden gelecektir. Siyasetten de uzak durmaya bizi başka alana çekmeye çalışanlara da aldırış etmeyeceğiz. Şimdi yaraları sarma, acıları dindirme, yıkılanları yapma, milyonlarca insanımızı yeniden hayata bağlama vakti. Vaktimizi, enerjimizi ve imkânlarımızı sadece bunun için kullanıyoruz ve kullanacağız' dedi.

Kalaycı 'Vakit yaraları sarma vakti'

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Asrın felaketi”  olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek acılarına ve dertlerine ortak oldu. Hatay’da depremde hayatını kaybeden Bartınlı öğretmen Cansu Kavlak’ın, Bartın Çiftlik Köyü’ndeki ailesine ve Kahramanmaraş Elbistan’daki depremde eşi ve 3 çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Davut Aktaş’ın Köyyeri Köyündeki ailesine taziye ziyaretinde de bulunan Başkan Kalaycı, ülke ve Bartın olarak büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. 10 ilde büyük hasara yol açan depremlerin ardından ülke olarak birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini de kaydeden Başkan Kalaycı, “Bartın olarak da el birliği ile deprem bölgesi için seferber olduk. 7’den 70’e hassasiyet gösteren ve depremzede vatandaşlarımız için ellerinden geleni yapan kamu kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“14 milyona yakın vatandaşımızı etkiledi”

AK Parti teşkilatları olarak ilk andan itibaren deprem bölgesi için seferberlik başlattıklarını da kaydeden Başkan Kalaycı, “Ülkemiz maalesef büyük bir felaket yaşadı. Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ilimizi etkileyen depremler ülkemizin nüfusunun 6'da 1’ini yani, 14 milyona yakın vatandaşımızı etkiledi. Gün bütün çekişmeleri, itilafları bir kenara bırakıp kenetlenme günüdür. Böyle bir acının dili, dini, ırkı, siyaseti olamaz. Dedik ve bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Devletimiz ve milletimiz de bu büyük afetle sımsıkı kenetlendi. Sivil Toplum Kuruluşları, iş dünyası, belediyeler düzenledikleri yardım kampanyalarıyla bu kenetlenmenin parçası oldular. Ama maalesef bazıları kirli emellerine bu acıyı da alet ettiler. Depremzede vatandaşlarımızı siyasi amellerine alet etmeye de devam ediyorlar. Bu kirli siyaseti bırakmalarını ve acılar üzerinden siyasete son vermelerini bekliyoruz” dedi.

“Devlet ve millet olarak seferber olduk”

Devlet ve millet olarak canla-başla mücadele ediyoruz Depremlerin 500 kilometre çapında bir alanı etkilediğini de ifade eden Başkan Kalaycı, “Depremler, maalesef çok büyük bir yıkıma yol açmıştır. Bilim adamları, bu depremler sonucu ortaya çıkan enerjinin 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ediyor. Dünya deprem tarihinde bile eşine az rastlanır büyüklükteki iki afetin üst üste yaşanması, maalesef karşımızdaki tabloyu daha da ağırlaştırdı. İlk depremde hasar gören binaların bir kısmı ikinci depremde tamamen çöktü. Afet bölgesinin genişliğine, yıkımın büyüklüğüne ve kış mevsiminin yol açtığı engellere rağmen şartları sonuna kadar zorladık. En kısa sürede ve etkinlikte depremin vurduğu şehirlerimize ulaşmak için devlet ve millet olarak seferber olduk. Böylesine büyük bir felaket dünyanın hangi ülkesinde yaşanırsa yaşansın görülebilecek aksaklıklar elbette bizde de yaşandı. Ama milletimizin şundan şüphesi olmasın: Devletimiz bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, belediyeleriyle, sivil toplumuyla, uluslararası yardım kuruluşuyla, velhasıl tüm imkânlarıyla deprem bölgesine bir an önce ulaşmak ve çalışmalara başlamak için canla-başla mücadele etmiştir. Milletimiz de tüm fertleriyle depremzedelerin imdadına yetişmek veya onlara yardım toplayıp göndermek için kendiliğinden harekete geçmiştir.” şeklinde konuştu.

 “Ortalığı karıştırma derdine düştüler”

Muhalefetin son zamanlarda yaptığı açıklamaları oldukça çirkin olarak niteleyen Başkan Kalaycı, “Ülkemizin 7’de birini etkileyen ve dünyadaki bütün bilimadamlarının asrın felaketi olarak nitelediği bir afetten bahsediyoruz. Devletimiz ilk andan itibaren reaksiyonunu göstermiş ve deprem bölgelerine gerekli desteği sağlamıştır. Yalnız Kahramanmaraş’ta meydana gelen ilk depremin ardından 12 saat geçmeden ikinci bir büyük depremi yaşadık. Bu depremde 10 tane ilimiz zarar gördü. Bunun ardından dünyada eşi benzeri görülmemiş, tarihin en kapsamlı bir arama kurtarma ekibi ülkemizde toplandı. Tüm bu verilere rağmen birlik içinde hareket etmek yerine ortalığı yaptıkları manipülasyonlarla, kışkırtmalarla karıştırmak isteyen siyasiler var. Bunu da milletimizin takdirlerine bırakıyoruz” diye konuştu.

“İşleri güçleri siyaset”

Son olarak dün akşam Hatay’da meydana gelen depremle bölgedeki felaketin farkına varılması gerektiğini ifade eden Başkan Kalaycı, “Acılar üzerinden siyaset yapmayalım dedikçe iftiralarını, karalamalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Depremin cumhurbaşkanlığı sistemine bağlayacak kadar gözleri dönmüş durumdalar. İşleri güçleri siyaset, işleri güçleri seçim, işleri güçleri iktidar hırsı. Biz sustukça iftiralarına devam edenler, Hatay’da son 14 yıldır imar izinlerini, ruhsatlarını biz mi veriyoruz? Bölgede kentsel dönüşüm projelerine karşı mitingleri, eylemleri kim yaptı? Kentsel dönüşüme karşı olan seçim pankartlarını kim astı? Hatay’da 6 mahalle iktidarımız zamanında riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm alanları içine alındı. Bu karara karşı ana muhalefet partisinin mevcut belediye başkanı eylemler düzenledi. Ana muhalefet partisi ile birlikte hareket edip davalar açtılar ve kararları iptal ettirdiler. İstanbul’da ilçe belediyelerinin aldığı kentsel dönüşüm kararlarını mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi mahkemelere taşıdı ve iptal ettirmeye çalışıyor. Kentsel dönüşümün en büyük karşıtlığını yapanlar şimdi çıkmış kentsel dönüşüm diye bağırıyor. Neden mahkemelere gittiniz? Neden insanlarımızı kentsel dönüşüme karşı kışkırttınız? Biz siyaset yapmayalım, gün birlik olma günüdür dedikçe ortalığı boş bulduklarını zannedenler var maalesef. Maalesef ülke olarak ‘Asrın felaketini’ yaşarken, asrın hayal kırıklığı olanlar kirli yüzlerini de göstermeye devam ediyor. Tavsiyemiz ülkemizin bu birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu günümüzde gelsinler birlik ve beraberliğimize ortak olsunlar. Acılar üzerinden karalamalarla, iftiralarla nasıl oy kazanırız derdine düşmesinler. Ülkemizin yarasına el birliği ile merhem olmaya çalışalım. Önceliğimiz bu felaketin üstesinden gelmek olsun. Önceliğimiz milletimizin acılarını dindirmek olsun. Bizim derdimiz bu.” şeklinde konuştu.

“Bizi başka alana çekmeye çalışanlara aldırış etmeyeceğiz”

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini de ifade eden Kalaycı, “Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Türk insanı da her türlü zorluğun üstesinden gelecek kabiliyettedir. Bundan şüphemiz yoktur. Devletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde inşallah bu felaketin de üstesinden gelecektir. Siyasetten de uzak durmaya bizi başka alana çekmeye çalışanlara da aldırış etmeyeceğiz. Şimdi yaraları sarma, acıları dindirme, yıkılanları yapma, milyonlarca insanımızı yeniden hayata bağlama vakti. Vaktimizi, enerjimizi ve imkânlarımızı sadece bunun için kullanıyoruz ve kullanacağız” ifadesini kullandı.