Kalaycı 'Muhalefetin algıları boşa çıktı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen EYT ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, '2023 seçimlerinin önemini bilerek, liderimiz, baş tacımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve davamıza olan inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. EYT sorununu kökünden çözdük. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesindeki tarihlerde başlayanlar için kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl görev süresini ve primlerini tamamlayanlar yaşa bakılmaksızın emekli edilecek. Muhalefetin buradaki algıları da boşa çıktı' dedi.

Kalaycı 'Muhalefetin algıları boşa çıktı'

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen EYT ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalaycı, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, son olarak milyonlarca insanı ilgilendiren EYT sorununu da çözdüklerini ifade etti. Muhalefetin EYT ile ilgili eleştirilerini de gündemine alan Kalaycı, “Vatandaşlarımıza bir bayram daha yaşattık. EYT sorununu kökünden çözdük. Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesindeki tarihlerde başlayanlar için kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl görev süresini ve primlerini tamamlayanlar yaşa bakılmaksızın emekli edilecek. Muhalefetin buradaki algıları da boşa çıktı. Önce insanlarımızı mağdur ettiler, sonra kendi oluşturdukları mağduriyet üzerinden siyaset yaptılar. 1999’da çıkan kanunun baş mimarı olduğunu beyan eden Yaşar Okuyan’ı törenle partilerine, kendi saflarına kattılar. EYT mağduriyetini oluşturan kişi şu an kendi partilerinde. Bu zamana kadar muhalefetin geçmişte yaptığı hataları, sorunları 20 yıldır olduğu gibi çözmeye devam ediyoruz. Çünkü AK Parti çözümün partidir. AK Parti varsa çözüm vardır. AK Parti varsa her zaman çare vardır” dedi.

“2002 öncesi övünecekleri ne var?”

Muhalefetin 2002 öncesi ülkeyi yatırımsız bıraktığını da kaydeden Başkan Kalaycı, “Şimdi çıkmışlar betona yatırım diye algı peşinde koşuyorlar. 2002 öncesi neye yatırım yapıldı? 2002 öncesi Türkiye’sinde övünecekleri ne var? Hastane kuyruklarına bekleyen, rehin tutulan hastalar mı var? 1 milyar dolar IMF’ten borç bulamasa memurunun maaşını ödeyemeyecek bir ülke mi var? Her yıl rekor üstüne rekor kıran enflasyon mu var? Gecelik çıkarttıkları yüzde 1000’lik faizlerle mi övünecekler? Darbeler mi var? Başı kapalı kadınlarımıza, namaz kılan insanlarımıza yaptıkları baskı, zulüm mü var? Bunlarla mı övünecekler? O dönemin kaynaklarını nereye harcadılar kimlere peşkeş çektiler? Bunun hesabını versinler milletimize. Partimizin 20 yıllık iktidarında 2002’ye kadar yapılan yatırımların kat ve kat fazlasını yaptık. O dönem aldığınız vergiler nereye gitti? Milletimizin kaynaklarını çarçur edenlerin konuşacak bir şeyi olmamalı” diye konuştu.

“Yatırımlarımız hızla devam edecek”

Geçmiş yönetimlerin hataları ve kötü yönetimleri nedeniyle milletin 2002 yılında çare olarak AK kadroları iktidara taşıdığını da kaydeden Başkan Kalaycı, “Betona yatırım dedikleri barajlar, yollar ve diğer yatırımlarımız. Herkesin malumu, kentimiz 29 Haziran’da 1998 yılından fazla yağış aldı. Kirazlıköprü, Kozcağız ve Kışla Barajları sayesinde büyük bir felaket yaşamaktan kurtulduk. Şimdi bu barajlar betona yatırım mı? Amasra’ya yolcu iskelesi yaptık. 5 ayda 4 binden fazla turist deniz yoluyla Amasra’ya geldi. İlçedeki turizm çeşitliliğini artırdık. Yolcu iskelesi betona yatırım mı? Ulaşımı kolaylaştırdık, kolaylaştırmaya da devam ediyoruz. 2002’de boş olarak duran Organize Sanayi Bölgesi ulaşımda yapılan yatırımlar sayesinde doldu. 2’nci OSB alanını açtık. Orası da doldu. 1.200 kişiyi istihdam edecek olan mobilya farikası inşaatı devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

“Ulaşımda adeta çağ atladık”

Bartın’da ulaşımı rahatlatacak yatırımlar da yaptıklarını kaydeden  Kalaycı, “Ulaşımı rahatlatmasak bu yatırımlar Bartın’a gelir miydi? Yatırımcı, yatırım yapacağı yerde ulaşım ağına bakar, alt yapıya bakar. Bu yatırımları yaptık ve kentimiz sanayici akınına uğradı, uğramaya da devam ediyor. Şimdi yapılan yollar betona yatırım mı? Ulaşımınız rahat olmazsa, yatırımcıyı nasıl çekeceksiniz? Sormazlar mı, 2002’ye kadar bu yatırımları siz neden yapmadınız diye. Ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar. Yatırımlarımız hızla devam edecek. Çünkü AK Parti demek hizmet demektir, icraat demektir” şeklinde konuştu. “İhracat rekorları kırıyoruz” Muhalefetin fabrika ve istihdam alanındaki eleştirilerini de anlamsız bulduklarını kaydeden Başkan Kalaycı, “İhracatımız bu yılın her ayı geçmiş yıllara göre rekor kırmış. Her ayın açıklanan rakamı geçtiğimiz yılın çok daha üzerinde seyretmiş. Türkiye son 12 ayda 253.5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bunları tüm altyapısını sağlayarak başardık. Havaalanlarını, limanlarını, yollarını geliştirdik. Ulaşımda adeta çağ atladık” dedi.

“İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor”

Ulaşım yatırımları sayesinde ihracatın rekor kırdığını söyleyen Turhan Kalaycı, “Bütün bunların neticesinde ihracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. İhracatımızı 20 yılda 9-10 katına çıkarttık. Ülkemizde 2002’li yıllarda ihracat rakamları 30 milyar dolar seviyelerindeydi. Şu an 300 milyara yaklaşan bir ihracattan bahsediyoruz. Fabrikalar açılmasa bu ihracat rakamlarından bahsedebilir miyiz? 2002’den 2022’ye kadar olan süreçte fabrika sayımız 5-6 kat arttı. Artık üreten, ürettiğini de satan bir Türkiye var. Bu rakamlarda hızla artacak. Ülkemizi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokmakta kararlıyız ve bunu da yapacağız. Özellikle muhalefetin siyaseti düzgün yapması gerekiyor. Özellikle gençlerimizi nasıl kandırırız, 2002 öncesini nasıl güllük, gülistanlık gösteririz şeklindeki propagandalarından vazgeçmeleri lazım. Çünkü onların çizdikleri pembe tablo ile rakamlar birbiri ile tam zıt halde. Gençlerimiz araştırmayı da, gerçekleri öğrenmeyi de çok iyi bilir. Çünkü gençlerimiz artık, araştırıyor, öğreniyor. En önemlisi üretiyor. Bizlerde gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü ülkemizi çizdiğimiz hedeflere ulaştıracak olan gençlerimizdir. Bizim gençlerimize güvenimiz ve inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.