Kalaycı 'Kentimizi birlik ve beraberlik içerisinde geliştiriyoruz'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Kozcağız bölge muhtarları ile birlik ve beraberlik toplantısında bir araya geldi.

Kalaycı 'Kentimizi birlik ve beraberlik içerisinde geliştiriyoruz'

 

Toplantıda Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Demirci ile Fahrettin Özkaya, Kozcağız Belde Başkanı Hasan Akalın, İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Katip Cumur, Kozcağız Bölge Muhtarlar Derneği Başkanı Ferdi Akyer ve Kozcağız bölgesi mahalle ve köy muhtarları hazır bulundu.

“Köylerimizi daha yaşanabilir hale getiriyoruz”

Toplantıda söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy, İl Özel İdaresi yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin bütün organları ile köyleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için mücadele ettiğini ifade eden Gülsoy, “Köylerimize 2 bin 200 kilometre yol yaptık. Köylerimizi daha yaşanılabilir hale geldi ve köylerdeki hayat kalitesini arttırdık. Tabi ihtiyaçlar bitmiyor. Talepler ve dönemin getirdiği yeni ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçları da yatırım programı kapsamında tek tek gideriyoruz. Devam eden İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesiyle de eksiklikleri süratle tamamlamaya çalışıyoruz. İhtiyaçların yanında spor alanlarıyla, sosyal donatılarla köylerimizin çehresini değiştiriyoruz.” dedi.

“Tüm kesimleri kucaklayan yatırımlar yapıyoruz”

 2023 yılı bütçesinin 195 milyon olarak planlandığını da ifade eden Gülsoy, “Her zaman olduğu gibi spor, eğitim, tarım, kültür, ulaşım ve alt yapı hizmetleriyle Bartın’ın tüm kesimlerini kucaklayan çalışmaları hayata geçireceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda hep birlikte önümüze koyacağımız yeni hedeflere büyük bir azim ve kararlılıkla koşacak, Bartın’ımızı büyütmeye ve geliştirmeye hep birlikte devam edeceğiz. Bunları da muhtarlarımızla birlikte yapıyoruz. Onlar bizim köylerimizdeki gözümü ve kulağımız konumunda bulunuyor. Bundan sonra da istişareler içerisinde köylerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şekline konuştu.

“Muhtarlarımıza kapımız 24 saat açık”

Toplantıda muhtarların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Kalaycı, yaptığı konuşmada muhtarlara büyük önem verdiklerini söyledi. Bartın’a bu zamana kadar 11 milyarlık kamu yatırımı kazandırdıklarını, 10 milyarlık yatırımın da sürdüğünü kaydeden Başkan Kalaycı, “Kentimize yapacağımız yatırımlarımızı muhtarlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, istişareler yaparak belirliyoruz. Çünkü onlar kentimizin önemli dinamikleri arasında yer alıyor. Köylerimizin, mahallelerimizin sorunlarını en iyi bilenler muhtarlarımız. Onlara da 24 saat kapımız ve gönlümüz açık. Onlarla sürekli bir araya geliyor, köylerimizin ihtiyaçlarını belirliyor ve bu ihtiyaçların giderilmesi için girişimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kentimizi birlik ve beraberlik içerisinde geliştiriyoruz” dedi.

“Kozcağız’ımızı geliştiriyoruz”

Kozcağız beldesinde hükümet belediye uyumu ile önemli altyapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve beldeyi daha yaşanılabilir hale getirdiklerini de anlatan Kalaycı "Kozcağız terminali, İmam Hatip Ortaokulu, Ahmetler Ortaokulu, Yuva Anaokulu gibi eğitim yatırımlarını Kozcağız'ımıza kazandırdık. Kozcağız Stadı, Kozcağız Entegre Sağlık Merkezi, Kozcağız-Perşembe yolunu tamamladık. Kozcağız-Bartın arasında yapımına başladığımız duble yol çalışmalarımız devam ediyor. Yine doğalgaz sözünü vermiştik, bu yatırımımız da hızla sürüyor. Bu hizmetlerin gelmesinde Grup Başkanvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’un çok büyük emekleri var. Tüm enerjisini kentimiz için harcıyor. Bu nedenle kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hükümet ve belediye uyumunun en güzel örneğini beldemizde gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Kozcağız Belde Başkanı Hasan Akalın, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman da toplantıda birer konuşma yaparak, Kozcağız’da yapılan yatırım lar ile sağlanan birlik ve beraberlik için Başkan Kalaycı’ya teşekkür ettiler.