Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu

Bartın şehir merkezindeki tarihi Galla Pazarını gezerek pazarın nabzını esnaf ve vatandaşlarla birlikte tutan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, hem pazarcılarla ekonomik durum ve işlerin nasıl olduğuyla ilgili sohbet etti hem de derdini ve taleplerini aktaran vatandaşları dinledi. Kendisini görenlerin sarıldığı ve selamlaştığı Başkan Kalaycı, muhalefetin dediğinin aksine halktan biri olarak her zaman halkın içinde olduğunu ifade ederek 'Elbette yaşanan bir enflasyon var ama şunu belirtmek isterim ki bu sadece bizim ülkemizde yaşanmıyor. Bunu tüm dünya ve Avrupa yaşıyor. Biz enflasyonun olduğunu biliyoruz. Bu enflasyonu da hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeneceğiz. Öyle denildiği gibi alım gücü falan yok değil. Tam tersi alım gücü var' dedi.

Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı,  AK Partili Bartın Belediye Meclis Üyesi Secaattin Aykan ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Bartın şehir merkezindeki tarihi Galla Pazarını ziyaret ederek vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla birlikte pazarın nabzını tuttu. Erkek ya da kadın tüm pazarcılara işlerin nasıl olduğunu soran Başkan Kalaycı, hem onlarla oturup sohbet etti hem de onlarla birlikte tezgahın önüne alışveriş için gelen vatandaşlara satış yaptı. Kendisini gören herkesin tek tek elini sıkarak onların hal ve hatırlarını da soran Turhan Kalaycı, kendisini durduran vatandaşların da taleplerini ve dertlerini dinlemeyi ihmal etmedi. Pazar ziyaretinde attığı her adımda halkın samimiyetini ve sıcaklığını üzerinde hisseden Kalaycı, pazardan alışveriş de yaptı.

“Enflasyonu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeneceğiz”

Kendisini her zaman bir siyasetçi gibi değil de halktan biri olarak gördüğünü ve öyle muhalefetin dediği gibi halktan kopuk olmadıklarını, halkın arasında onlardan biri olarak dolaştığını ifade eden Turhan Kalaycı, pazarın nabzı ve ülkedeki ekonomik durumla ilgili “Biz kendimizi her şeyden önce vatandaşlarımızdan birisi olarak görüyoruz ve bu şekilde vatandaşlarımıza yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımız da bize teveccüh göstererek ilgi ve alakalarını yoğun bir şekilde gösteriyorlar. Bazı nedenlerden dolayı pazar ziyaretlerimize ara vermek durumunda kalmıştık. Ağustos ayından bu yana da ilk kez pazara geldik. Pazarcılarımıza  ve burada olan pazarcı kadınlarımıza işlerin nasıl olduğunu sorduğumuzda da bizi “Allah’a çok şükür. İdare eder.” şeklinde karşıladı. Biz enflasyonun olduğunu biliyoruz. Bu enflasyonu da hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeneceğiz” dedi.

“Üreten her zaman durumundan memnun”

Ülkede yaşanan enflasyonun sadece Türkiye’ye özel bir durum olmadığını, tam tersine petrol ve enerji fiyatlarındaki artışlardan dolayı dünyada ve Avrupa’da da var olan küresel bir enflasyon olduğunu üstüne basa basa vurgulayan Kalaycı, “Elbette yaşanan bir enflasyon var ama şunu belirtmek isterim ki bu sadece bizim ülkemizde yaşanmıyor. Bunu tüm dünya ve Avrupa yaşıyor. Yani ülkemizde yaşanan enflasyon küresel bir enflasyon. Dünyada yaşanan petrol ve enerji artışları dolayısıyla ne yazık ki bizim ülkemizde de yanşıyor. Bunun makul seviyelere inmesi için hep birlikte çalışacağız. Ama pazara geldiğimizde şunu gördük. Üreten her zaman durumundan memnun. Malını satabiliyor. Öyle denildiği gibi alım gücü falan yok değil. Tam tersi alım gücü var. Biz öyle halktan kopuk falan da değiliz. Gerçekleri görebiliyoruz. 2-3 yıl öncesine göre alım gücünde biraz azalma olduğunu gözle görebiliyoruz. Yine birilerinin söylediği gibi “Açız” diye bir şey asla söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Pazar ziyaretleri boyunca kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmayan Turhan Kalaycı kah kameralara poz verdi kah onlarla selfie çektirdi.

Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu
Kalaycı, halkla pazarın nabzını tuttu