Kalaycı'dan maden kazasıyla ilgili siyasi açıklamalara tepki

Maden kazasının ardından yapılan siyasi açıklamalara tepki gösteren AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, '41 madencimizin acısı dinmeden, taziye evlerine ve olay yerine gidip insanları kışkırtmaya, siyasi etik ve ahlaktan yoksun açıklamalar yapma derdine düşen siyasileri de gördük. Hatta ileri gidip, daha olayı bilmeden hüküm verip suçluyu bulan siyasetçilere de şahit olduk. Bu nasıl bir anlayıştır. Bu nasıl zihniyettir' dedi.

Kalaycı'dan maden kazasıyla ilgili siyasi açıklamalara tepki

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, maden kazasının ardından yapılan siyasi açıklamalara tepki gösterdi. Facianın yaşanmasının ardından devletin bütün kurumları ile olaya müdahale ettiğini kaydeden Başkan Kalaycı, yapılan tüm gayretli çalışmalara rağmen 41 madencinin cansız bedenine ulaşılabildiğini kaydetti. Olayın yaşanmasının ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Amasra Taşkömürü İşletmesine geldiklerini ve çalışmaları bizzat yürüttüklerini kaydeden Başkan Kalaycı, ertesi günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye geldiğini hatırlattı.

“Olayla ilgili ihmali olan kim varsa cezasız kalmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durum ile ilgili kesin ve net konuştuğunu da kaydeden Kalaycı şöyle konuştu:

“Olayla ilgili en ufak bir ihmali olan dahi kim varsa cezasız kalmayacak. Şehit olan 41 madencimiz bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız, dostlarımız. Bu işin sonu nereye gidecekse gidecek. Cumhurbaşkanımızın da açık ve net talimatı budur. Keza Bakanlarımız da bunu açıkladı. Bütün bunlara rağmen, daha 41 madencimizin acısı dinmeden, taziye evlerine ve olay yerine gidip insanları kışkırtmaya, siyasi etik ve ahlaktan yoksun açıklamalar yapma derdine düşen siyasileri de gördük. Hatta ileri gidip, daha olayı bilmeden hüküm verip suçluyu bulan siyasetçilere de şahit olduk. Bu nasıl bir anlayıştır. Bu nasıl zihniyettir. Bu mantığı anlamak güç.

“Soruşturma sonucunda ortaya çıkacak”

Siyasetçi olarak bu tür düşünceleri görmekten üzülüyor hatta ağır konuşmak gerekirse utanıyorum. Evet, acı bir facia yaşanmıştır. Bartın’ımıza ateş düşmüştür, yüreklerimiz parçalanmıştır. Şehitlerimiz bizim bu memleketimizin insanıdır. Böyle bir olayın yaşanmasını hangi insan isteyebilir. İhmaldir, kazadır. Bunlar soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Zaten Adalet Bakanlığımız olaya el koydu ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da görevlendirilen 6 Cumhuriyet Savcımız soruşturmasını sürdürüyor. Soruşturma sonucunda bütün gerçekler ortaya çıkacak ve ne gerekiyorsa yapılacak. Bu iş nereye kadar gidiyorsa gidilecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bunun garantisini, sözünü vermiştir.

"Siyasi şov peşinde olanları kınıyorum”

 Bu acı üzerinden daha şehitlerimizin acısı taze haldeyken sözde ziyaretler yapıp, siyasi şov peşinde olanları kınıyorum. Şehitlerimiz üzerinden, hayatlarını kaybeden insanlarımız üzerinden siyasi rant sağlama hevesinde koşulmamalı. Buradan vatandaşlarımıza da şunu ifade etmek isterim. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algılara itibar etmemeniz. Devletimiz tarafından yapılacak olan açıklamalara itibar etmenizi istiyoruz. Çünkü devletimiz ve hükümetimiz bu olayın sonuna kadar gidecek, en ufak bir ihmali dahi olsa kim olursa olsun hak ettiği cezayı alması için gereken neyse yapacaktır. Şehit ailelerimiz ve yaralılarımız da müsterih olsun. Devletimiz yanınızdadır. Şehitlerimizin aileleri artık bizim emanetimizdir. Yaralılarımızın da kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları için geceli gündüzlü çalışılıyor. Buradan siyasi rant peşinde koşanlara da, milletimizin acısını ranta çevirmeye çalışmayın. İnsanlarımızın acısını paylaşın. Milletimizin derdiyle dertlenmesi öğrenin.”